Wednesday, 12 April 2017

Πατατοσαλάτα με καπνιστό μπέικον


Μια ξεχωριστή πατατοσαλάτα σας προτείνω για το πασχαλινό τραπέζι!
Αυτό που την κάνει ξεχωριστή, είναι η δροσερή σος που καλύπτει τα υλικά της.
Γιαουρτάκι, μαγιονέζα, τυρί κρέμα και παρμεζάνα, ενωμένα σε ένα πολύ γευστικό συνδυασμό, καλύπτουν τις πατατούλες και το κριτσανιστό μπέικον.
Μια σαλάτα που εξαφανίζεται πρώτη σε όλα τα τραπέζια μου και που όλοι μου ζητάνε την συνταγή της.
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα την ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες (4-5 μεγαλούτσικες)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
4-5 αγγουράκια πίκλες
8 φέτες μπέικον
Για την σως
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
2 κουταλιές ξύδι balsamic
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι ζάχαρη
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (ή άλλο πικάντικο τυρί)
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά περίπου. Θέλουμε να είναι μαλακές, αλλά να μην λιώνουν και διαλύονται.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια πίκλες.
Βάζουμε λίγο ελαφρύ λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον να γίνει κριτσανιστό. Κατόπιν το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την σως εκτός από την παρμεζάνα, και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα, να γίνουν αλοιφή.
Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Όταν κρυώσουν οι πατάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις αναμειγνύουμε με το μπέικον.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τις πίκλες και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος περιχύνουμε με της σως και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν από αυτήν όλα τα υλικά της σαλάτας.
Διατηρούμε την σαλάτα στο ψυγείο και την απολαμβάνουμε δροσερή.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...