Friday 28 April 2017

Μοσχαράκι με μανιτάρια και φινόκιο


Όπως θα έχετε καταλάβει από παλαιότερες αναρτήσεις μας, όσο αφορά το φαγητό τουλάχιστον, δύσκολα θα χαλάσω το χατίρι των μελών της αγαπημένης μου οικογένειας!
"Μαμά θα μου φτιάξεις το "τάδε" φαγητό ή γλυκό" μου ζητά η μικρή!
Ο καλός μου πάλι από την άλλη μεριά έχει και εκείνος τις προτιμήσεις του και έτσι φροντίζω να τους ευχαριστήσω και τους δύο!
Ο τελευταίος πάλι έχει αδυναμία στο φινόκιο. Αλλά και εγώ το αγαπώ ιδιαιτέρως για την γεύση του και για το "γλυκάνισάτο" άρωμά του!!
Του ετοίμασα λοιπόν ένα μοσχαράκι με φινόκιο και μανιτάρια....."μούρλια", όπως είπε και ο ίδιος!!
Μαλακό μοσχαράκι, λαχανικά και φινόκιο σε ένα συνδυασμό που θα λατρέψετε για την νοστιμιά του αλλά την ευκολία που έχει στην προετοιμασία του!
Σας προτείνω για το μοσχαράκι να αγοράσετε από το μέρος που λέγεται χτένι, καθώς και μαλακό είναι και δεν έχει ιδιαίτερο λίπος.
Τα λαχανικά ασφαλώς θα πρέπει να είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται. Ιδιαίτερα το φινόκιο που θα μας δώσει τα ωραία του αρώματα!!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό μοσχαράκι (από το χτένι)
μισό κιλό φοινόκιο
μισό κιλό λευκά μανιτάρια μετρίου μεγέθους
5 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο καρότο
1 κουταλιά βούτυρο αγελάδας
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
Στην πράξη:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κρέας σε μπουκιές.
Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα προσεκτικά με νωπή πετσέτα. Τα κόβουμε και αυτά σε φέτες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο σε μετρίου πάχους ροδέλες.
Σε κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις μπουκιές του κρέατος και τις σοτάρουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τόσο ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το κρέας. Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.
Αφού το κρέας πάρει μια πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί.
Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο να ροδίσουν. Ρίχνουμε και τις φέτες των μανιταριών μαζί με τις ροδέλες του καρότου, να σοταριστούν και αυτές.
Όταν δούμε ότι το κρέας έχει μισοβράσει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε και την μια κουταλιά βούτυρο.
Επίσης προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει ως να μαλακώσουν το κρέας και τα λαχανικά και να μείνει με την σάλτσα του.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Μπορούμε να δώσουμε χρώμα και φρεσκάδα στο πιάτο μας, στολίζοντάς το με μικρά κόκκινα ντοματίνια.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με την γαρνιτούρα της αρεσκείας μας, πχ. πατάτες τηγανητές, πουρέ πατάτας, λευκό πιλάφι, ακόμα και με κάποιο ζυμαρικό.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...