Saturday, 22 April 2017

Κεφτέδες με πατάτες γιαχνί


Σε ποιον δεν αρέσουν οι κεφτέδες??
Όταν μάλιστα είναι βουτηγμένοι σε μια μυρωδάτη σαλτσούλα και μαγειρεύονται μαζί με πατατούλες γιαχνί, δίνουν ένα φαγάκι σούπερ νόστιμο!
Φαγητό και συνοδευτικό μαγειρεμένα μαζί, ώστε να μην πονοκεφαλιάζουμε με τι θα συνοδεύσουμε τους λαχταριστούς κεφτέδες μας.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
(συν τα υλικά που απαιτούνται για τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια)
6-8 πατάτες
Για την σάλτσα
μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
2 κούπες νερό
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 ξύλα κανέλας
λίγο μοσχοκάρυδο
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις αλατίζουμε.
Κατόπιν της τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε μπόλικο ελαφρύ λάδι, ως να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Τις αφαιρούμε από το τηγάνι, και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο.
Ζυμώνουμε τον κιμά για κεφτεδάκια, σύμφωνα με την αγαπημένη μας συνταγή.
Εγώ στο 1 κιλό κιμά προσθέτω 2 αυγά, μαϊντανό, δυόσμο φρέσκο ή ξερό, ρίγανη, 2 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες, 1 κουταλιά ξύδι, 3 κουταλιές γάλα, αλατοπίπερο, 1 κούπα νερό και γαλέτα όσο πάρει.
Εσείς όμως αν έχετε κάποια δική σας, αγαπημένη συνταγή για κεφτέδες, μην διστάσετε να την χρησιμοποιήσετε.
Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για 4-5 λεπτά. Δεν θέλουμε να τηγανιστούν ως να είναι έτοιμα, απλά να πάρουν χρώμα και να «σκληρύνουν» εξωτερικά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι.
Σε απλωτή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τις σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κεφτεδάκια, τα οποία σιγομαγειρεύουμε για μισή ωρίτσα.
Αφού είναι έτοιμα και τα κεφτεδάκια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες, και το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
Μπορούμε αν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε μαζί, πατάτες και κεφτεδάκια, αν κρίνουμε ότι χωράνε όλα στην κατσαρόλα μας χωρίς τον κίνδυνο να στριμωχτούν και να λιώσουν οι πατατούλες μας.
Η αν ζυμώσουμε μικρότερη ποσότητα κιμά, από αυτήν που αναφέρω στα υλικά.
Εγώ επειδή συνήθως κάνω αρκετά κεφτεδάκια, δεν θέλω να τα «στριμώξω», γι αυτό τα μαγειρεύω χωριστά από τις πατάτες και τα ενώνω στο τέλος.
Αν νομίζουμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη στην σαλτσούλα κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
Σερβίρουμε κεφτεδάκια και πατατούλες στο πιάτο μας, και καλή μας όρεξη!
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...