Wednesday, 19 April 2017

Κρέπες με μανιτάρια και λαχανικά


Μεζεδάκι να το πω??
Είναι τόσο χορταστικές που εμείς τις φάγαμε ως κυρίως γεύμα.
2-3 από αυτές και δεν θες τίποτε άλλο!
Μανιτάρια, λαχανικά και τυριά, κλεισμένα σε αφράτες κρέπες.
Και από πάνω μια δροσερή σως γιαουρτιού, που ταιριάζει απίστευτα και κάνει απολαυστική την κάθε μπουκιά!
Πάμε να τις φτιάξουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
10-12 κρέπες
150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
250 γρ. άσπρα μανιτάρια
1 καρότο τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά βασιλικό ξερό
μισό φλιτζανάκι λευκό κρασί
ελαιόλαδο και 2 κουταλιές κρύο βούτυρο
αλάτι
Για την σως γιαουρτιού
¾ κούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
μισό κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
Επιπλέον
1 αυγό χτυπημένο
3 κουταλιές γάλα
Στην πράξη:
Αν θέλετε να φτιάξετε εσείς τις κρέπες, μια πολύ ωραία και πετυχημένη συνταγή είναι αυτή.
Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και έτοιμες κρέπες, κυκλοφορούν ωραιότατες συσκευασμένες στα Σ/Μ, που απλά τις αποψύχετε και είναι έτοιμες να τις γεμίσετε με ότι προτιμάτε.
Αφού λοιπόν έχουμε έτοιμες τις κρέπες, προχωράμε στα υπόλοιπα.
Κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε φετάκια, κόβουμε την πιπεριά σε λωριδίτσες και τρίβουμε το καρότο στο χοντρό του τρίφτη.
Σε βαθύ, απλωτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο κρύο.
Αφού ζεσταθούν, ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το καρότο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι κρασί και ανακατεύουμε ως να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν πασπαλίζουμε με την ρίγανη και τον βασιλικό, αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συχνά, ως να εξατμιστούν τα υγρά.
Αφαιρούμε το περιεχόμενο του τηγανιού με τρυπητή κουτάλα, ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα υγρά. Και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
Αν τα προσθέσουμε όσο είναι ζεστό το μείγμα των μανιταριών, θα μας λιώσουν τα τυριά.
Ώρα να συναρμολογήσουμε τις κρέπες μας.
Στην επιφάνεια εργασίας μας, απλώνουμε μια κρέπα.
Στο κέντρο και κάθετα, απλώνουμε μια γεμάτη κουταλιά γέμιση.

Φέρνουμε τα 2 πλαϊνά της κρέπας, ώστε να καλύψει το ένα το άλλο.
Δεν τα ενώνουμε σφιχτά, αλλιώς θα μας ανοίξει η κρέπα κατά το τύλιγμα. Απαλά, απλά να ενωθούν μεταξύ τους.

Ξεκινάμε να τυλίγουμε απαλά την κρέπα σε ρολάκι

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τις υπόλοιπες κρέπες.
Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε το αυγό με τις 3 κουταλιές γάλα.
Βυθίζουμε την κάθε κρέπα στο μείγμα αυτό και κατόπιν την τηγανίζουμε σε λίγο βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, ως να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Τηγανίζουμε δυο δυο κρέπες κάθε φορά.
Ελάχιστο τηγάνισμα θέλουν. Μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κάθε φορά που βάζουμε νέες κρέπες στο τηγάνι, προσθέτουμε και λίγο βουτυράκι.
Όταν όλες οι κρέπες είναι έτοιμες, ετοιμάζουμε την σως γιαουρτιού, χτυπώντας με το σύρμα σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της.
Αλάτι προσθέτουμε τόσο, όσο να μας ικανοποιεί στην γεύση.
Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές, με μια κουταλιά σως στην επιφάνειά τους, εκτός φυσικά αν προτιμάμε να ….. ντιπάρουμε!

Όση σως περισσέψει, την φυλάμε στο ψυγείο.
Οι κρέπες αυτές μπορούν να ξαναζεσταθούν για 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να τις απολαμβάνουμε πάντα ζεστές ζεστές.
Ακόμη μπορούμε πριν τις τηγανίσουμε, να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη, σε καλά σκεπασμένο μπολ ή ταψάκι.
Ευκολία ….. μην μου πείτε???
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...