Thursday, 13 April 2017
Τάρτα με lemon curd και βύσσινα
Το γλυκάκι που σας προτείνουμε για το πασχαλινό τραπέζι, είναι ελαφρύ, δροσερό, απολαυστικό και λεμονομυρωδάτο!
Εντυπωσιακό στην εμφάνιση, θα κλείσει όμορφα το πασχαλινό γεύμα και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!
Με την συνταγή μας αυτή, θα σας αποχαιρετίσουμε για λίγες μέρες και θα σας ευχηθούμε Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!
Να χαρείτε τις άγιες τούτες μέρες κοντά στους αγαπημένους σας, με υγεία και αγάπη!
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας μετά το Πάσχα!
Τα υλικά μας:
Για το παντεσπάνι:
4 μεγάλα αυγά
1 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
Για το lemon curd:
χυμός 2 λεμονιών
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 ½ κούπα τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 – 1 ½ κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουερ
Για την διακόσμηση:
1 κομπόστα βύσσινο (400γρ.)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός,
μέχρι το μείγμα να φουσκώσει αρκετά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος το ξύσμα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 165 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το ραντίζουμε με τα 2/3 από το σιρόπι της κομπόστας.
Ετοιμάζουμε το lemon curd.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στον χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύσμα και το βούτυρο.
Δουλεύουμε καλά όλα τα υλικά με το σύρμα και κατόπιν αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να πήζει και να «δένει», αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο παντεσπάνι.
Ετοιμάζουμε το γαρνίρισμα με τα βύσσινα.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο σιρόπι της κομπόστας και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κασαρολάκι.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ¼ κούπας τσαγιού νερό. Δουλεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα.
Βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, προσθέτουμε και τα βύσσινα.
Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Κατόπιν το αδειάζουμε επάνω από το lemon curd.
Όταν το γλυκάκι μας κρυώσει τελείως το τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να το απολαύσουμε δροσερό.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.