Thursday, 15 March 2018

Linguini με "μενταγιόν" πεσκανδρίτσας


Η πεσκανδρίτσα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ψάρι.
Όσο άσχημη είναι η όψη της, τόσο νόστιμη είναι η γεύση της.
Έχει ελάχιστα κόκαλα, δεν έχει λέπια και η συνοχή του σώματος της θυμίζει αστακό.
Μπορούμε να την μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους, εγώ σήμερα την μαγείρεψα με κόκκινη σάλτσα, κονιάκ και σαφράν και απολαύσαμε ένα πραγματικά υπέροχο φαγάκι!
Πάμε λοιπόν να μαγειρέψουμε και παρέα!

Sunday, 11 March 2018

Κοτόπουλο με μείγμα κινέζικων λαχανικών


Από τότε που ανακάλυψα αυτό το μείγμα των κινέζικων λαχανικών στα ψυγεία γνωστού σ/μ στο κέντρο του Πειραιά, το έχω λατρέψει!
Το αγόρασα δοκιμαστικά μιας και δεν το είχα ξαναδεί στο σ/μ της γειτονιάς μας.
Η κόρη μου το γνώριζε και μας έφτιαξε μια ωραιότατη σάλτσα κινέζικων λαχανικών, που την συνόδευσε με νουντλς.
Την συνταγή της αυτή θα σας την δείξουμε αργότερα, αφού σήμερα θα σας μαγειρέψουμε την δική μου εκδοχή με κοτοπουλάκι, σε συνδυασμό με τα ωραίο αυτό μείγμα λαχανικών.
Θεωρώ ότι το καλύτερο συνοδευτικό για το φαγητό αυτό είναι το ρύζι jasmine, με το ιδιαίτερο δικό του άρωμα! Όμως μπορεί να συνοδευτεί πολύ καλά και με τα νουντλς της αρεσκείας μας.
Προτίμησα το φιλέτο στήθους του κοτόπουλου, αλλά αν σας αρέσει το φιλέτο από το μπούτι του κοτόπουλου χρησιμοποιήστε αυτό.
Θα ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να το κόψει σε μπουκιές, κερδίζοντας έτσι χρόνο στην προετοιμασία της συνταγής.
Η κόρη μου προτιμά να χρησιμοποιήσει τα chopsticks για να απολαύσει αυτό το φαγητό. Εγώ το.....προσπαθώ ακόμα!!

Monday, 5 March 2018

Snickers cheesecake


Γνωστή η …. τρέλα μου με τα cheesecakes!!!
Μόλις βρεθώ με ένα δυο κουτιά μασκαρπόνε στα χέρια μου, αρχίζω να σκέφτομαι ποιο διαφορετικό cheesecake θα μπορούσα να φτιάξω.
Αυτή τη φορά εκτός από το μασκαρπόνε, βρέθηκα και με αρκετές σοκολάτες snickers.
Snickers cheesecake λοιπόν προέκυψε, το οποίο μας ενθουσίασε καθώς μέσα στην πλούσια κρέμα του κρύβονταν ξηροί καρποί, καραμέλα και σοκολάτα και έκαναν την κάθε κουταλιά απολαυστική!!!!
Ετοιμάζεται πανεύκολα, χωρίς ψήσιμο και πιστέψτε με ….. είναι ένα κέρασμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση!!
Αντί για snickers μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιαν άλλη σοκολάτα θέλετε, π.χ twix, bounty κλπ, ανάλογα με την γεύση που προτιμάτε.
Πάμε να ετοιμάσουμε το cheesecake μας!

Thursday, 1 March 2018

Ραβιόλια με μανιτάρια και μπέικον


Πόσα διαφορετικά πιάτα μπορούν να δώσουν τα αγαπημένα μας ζυμαρικά??
Φαντασία να χουμε, και μπορούμε να απολαύσουμε ένα σωρό διαφορετικές γεύσεις, η μια πιο νόστιμη από την άλλη.
Αυτήν την φορά συνδύασα ραβιόλια γεμιστά με τυρί, με μπέικον, φρέσκα μανιτάρια, σάλτσα βασιλικού και καπνιστή γαλοπούλα.
Και πάνω απ’ όλα μια πλούσια στρώση μοτσαρέλας, που έλιωσε και κάλυψε νόστιμα όλα τα υλικά!
Πιάτο «πλούσιο», χορταστικό και απίστευτα γευστικό!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Sunday, 25 February 2018

Κοχυλάκια με γαρίδες και μανιτάρια


Τα κοχυλάκια είναι από τα ζυμαρικά που προτιμώ όταν φτιάχνω παρασκευές τύπου ογκρατέν και όχι μόνο. Λόγω του σχήματός τους μπορούν να συγκρατούν καλύτερα στερεά και κυρίως τα υγρά υλικά, δίνοντας συνοχή στο φαγητό μας.
Ένα τέτοιο ογκρατέν είναι και αυτό που θα σας δείξουμε.
Απλό στην παρασκευή του, με υλικά που συνήθως αρέσουν σε όλους και είναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθεί η οικογένειά μας.
Κάτι που πρέπει να προσέξουμε αν αποφασίσουμε να φτιάξουμε αυτήν την συνταγή, είναι να προσέξουμε να μην παραβράσουμε να ζυμαρικά. Πρέπει να "κρατούν" λίγο καθώς θα ψηθούν και στον φούρνο.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα κοχυλάκια νωρίτερα ανακατεύοντάς τα με τα στερεά υλικά της συνταγής. Θα τα βάλουμε σε ταψάκι ή πυρέξ, θα τα σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη και θα τα φυλάξουμε στο ψυγείο. Πριν τα ψήσουμε θα τα περιχύσουμε με τα υγρά υλικά και θα τα βάλουμε στο φούρνο.
Ας περάσουμε στην πράξη!

Thursday, 22 February 2018

Σουφλέ με αντίδια και ξινομυζήθρα


Αφορμή για να φτιάξω αυτό το πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο σουφλέ, ήταν τα ένα σωρό αντίδια που έφερα πριν λίγες μέρες, επιστρέφοντας από το χωριουδάκι μου.
Μαζί με τα αντίδια με γέμισαν με ένα σωρό – όπως πάντα – καλούδια, να ναι καλά οι αγαπημένοι μου φίλοι και συγγενείς που μένουν εκεί!
Αφού λοιπόν έφτιαξα ένα ωραιότατο φρικασέ και αφού κατέψυξα αρκετά για μελλοντική χρήση, σκέφτηκα πως αλλιώς θα μπορούσα να τα αξιοποιήσω.
Και μιας και είχα και ξινομυζήθρα, είπα να τα συνδυάσω σε ένα νόστιμο σουφλέ.
Το σουφλέ μου είχε κυρίως χορταρικά, αυγά και γάλα, και ελάχιστο αλεύρι, με αποτέλεσμα να γίνει αφράτο αφράτο!
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!

Monday, 22 January 2018

Ραντεβού σε ένα μήνα!


Αγαπημένοι μας φίλοι!
Το blog μας θα παραμείνει κλειστό για έναν περίπου μήνα.
Δυστυχώς μια εγχείρηση στο δεξί μου χέρι με υποχρεώνει να μην μπορώ να το χρησιμοποιήσω για έναν μήνα, οπότε θα είναι δύσκολο να ετοιμάζω τις αναρτήσεις μας.
Όμως δεν σας αφήνουμε έτσι!
Στο blog μας υπάρχουν περίπου 2.500 συνταγές, όλες μαγειρεμένες από εμάς, δοκιμασμένες και νόστιμες.
Ανακαλύψτε τες στις Κατηγορίες μας, μαγειρέψτε τες και απολαύστε τες!
Και φυσικά όλα τα υπόλοιπα κορίτσια μας θα είναι εδώ, για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε.
Είτε μέσω του μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε μέσω της σελίδας μας στο facebook.
Να είστε όλοι καλά και θα τα πούμε σύντομα!

Thursday, 18 January 2018

Κέικ με framboises και σοκολάτα


Το σημερινό μας κέικ είναι σούπερ αφράτο, έξτρα σοκολατένιο και εμπλουτισμένο με φρέσκα framboises, τα οποία αγόρασα πρόσφατα στο σ/μ της γειτονιάς μας. Επειδή δεν τα βρίσκω συχνά φρέσκα εννοείται ότι δεν έχασα την ευκαιρία να τα αγοράσω.
Συνήθως η εποχή τους είναι τον Μάιο ή Ιούνιο, αλλά εφέτος το συγκεκριμένο σ/μ, έφερε στα ράφια του και τώρα, κάτι που δεν έχω ξαναδεί τέτοια εποχή. Και μάλιστα ελληνικής παραγωγής από την περιοχή της Ηλείας. Ενδεχομένως η παρατεταμένη καλοκαιρία του φετινού Φθινοπώρου συνετέλεσε σε μια δεύτερη παραγωγή.
Η αλήθεια είναι ότι η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή καθώς η παραγωγή στην χώρα μας είναι μικρή και χρονικά περιορισμένη. Υπάρχουν όμως και τα κατεψυγμένα framboises (raspberries ή σμέουρα), που έχουν προσιτή τιμή. Έχω παρατηρήσει πως τα κατεψυγμένα framboises, έχουν εντονότερο κόκκινο χρώμα από τα φρέσκα που έχω βρει στην αγορά και διατηρούν το άρωμα και η γεύση τους πολύ καλά. Αν δεν βρούμε φρέσκα φραμπουάζ θα χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα.
Κάποια από αυτά τα μικρά και πεντανόστιμα φρουτάκια καταναλώθηκαν φρέσκα και τα υπόλοιπα αξιοποιήθηκαν άριστα στο συγκεκριμένο γλυκό.
Και ασφαλώς σε ένα αφράτο σοκολατοφρουτένιο κέικ όπως αυτό που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα, εγώ θα πω σίγουρα....Ναιιιιι!!!

Saturday, 13 January 2018

Μπιφτέκια σε σάλτσα λευκών τυριών


Ετοιμάζουμε τα αγαπημένα μας μπιφτεκάκια και τα περιχύνουμε με μια σούπερ νόστιμη σάλτσα με λευκά τυριά και μανιτάρια!
Και απολαμβάνουμε ένα απίστευτα γευστικό φαγάκι, μιας και η σάλτσα αυτή προσθέτει την έξτρα, την διαφορετική πινελιά, ώστε να απογειώσει την γεύση του!
Δεν δίνω συνταγή για τα μπιφτέκια, μπορείτε να τα ετοιμάσετε σύμφωνα με την δική σας αγαπημένη συνταγή ή να διαλέξετε κάποια από το blog μας.
Εγώ συνήθως τα κάνω σύμφωνα με αυτήν την συνταγή, αλλά αν εσείς έχετε κάποιαν που την έχετε βολευτεί, μην διστάσετε να την χρησιμοποιήσετε.
Εξάλλου το ζητούμενο είναι η υπέροχη σάλτσα που θα τα καλύψει.
Η ποσότητα της σάλτσας είναι αρκετή για 1 κιλό (ίσως και ενάμισι) κιμά, ζυμωμένο για μπιφτέκια.
Αν ζυμώσετε λιγότερα μπιφτεκάκια, μειώστε τις ποσότητες των υλικών της ανάλογα.

Thursday, 11 January 2018

Μπριζόλες στην γάστρα με Kale και χορταρικά


Το kale ή αλλιώς λαχανίδα, θεωρείται από τα καλύτερα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.
Πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C, K, μέταλλα όπως φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο. Πλούσιο επίσης σε αντιοξειδωτικά, είναι καλή πηγή ασβεστίου και φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλό σε θερμιδική αξία.
Το βρίσκουμε σε μεγάλες λαϊκές και σούπερ μάρκετ, καθώς τα τελευταία μάλλον χρόνια έχει δοθεί σημασία στην ιδιαίτερη ωφελιμότητα του.
Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, αποφάσισα φέτος να φυτέψω μερικούς σπόρους kale με πολύ καλά αποτελέσματα.

Μεγαλώνει γρήγορα δίνοντας μακριά, βαθυπράσινα, κατσαρά φύλλα.
Το κεντρικό νεύρο κάθε φύλλου είναι αρκετά σκληρό. Για το λόγο αυτό το αφαιρούμε με ένα μαχαίρι, κρατώντας μόνο το πράσινο φυλλώδες μέρος.

Υπάρχουν αρκετές συνταγές που αξιοποιούν το kale μέσα σε σαλάτες, φαγητά, smoothies λαχανικών κ.α.
Μία από τις συνταγές που συμπεριλαμβάνουν το συγκεκριμένο λαχανικών είναι και αυτή που θα σας δείξουμε σε αυτή μας την ανάρτηση.
Χοιρινές μπριζόλες στην γάστρα με kale και διάφορα άλλα χορταρικά, ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό διαφορετικό από τα συνηθισμένα, πλούσιο σε γεύση και με πολλά θρεπτικά στοιχεία.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις μπριζόλες με χοιρινό μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκκαλο. Θα ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κρέας σε μικρές μερίδες. Το φαγητό μας θα είναι το ίδιο νόστιμο.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Monday, 8 January 2018

Γιουβαρλάκια με κρέμα αυγολέμονο


Ποιος δεν έχει δοκιμάσει αυτό το υπέροχο μαμαδίστικο φαγάκι??
Το απόλυτο χουχουλιάρικο, χειμωνιάτικο comfort food, αν κι εγώ το μαγειρεύω χειμώνα-καλοκαίρι, όπως και τα γεμιστά που τα μαγειρεύω χειμώνα-καλοκαίρι (άσχετο!).
Γιουβαρλάκια δεν σας μαγειρεύουμε πρώτη φορά, δείτε και τις συνταγές της Μαρίας μας για γιουβαρλάκια πάσης φύσεως, λευκά, κοκκινιστά, με κρέμα, με αυγολέμονο, απ’ όλα μας έχει μαγειρέψει!!!
Σήμερα θα σας δώσω και την δική μου συνταγή, για να έχετε ποικιλία στις επιλογές σας ;-)
Για τα γιουβαρλάκια μου χρησιμοποιώ πάντα ανάμεικτο κιμά, χοιρινό και μοσχαρίσιο. Ο χοιρινός θα τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα.
Αυγό δεν βάζω, βάζω όμως μπόλικο άνηθο (δεν μπορώ να φανταστώ γιουβαρλάκια χωρίς να «ακούγεται» ο άνηθος) και πάντα, αλλά πάντα βάζω εστραγκόν, που γενικά δίνει υπέροχο άρωμα σε όλα τα φαγάκια με αυγολέμονο.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Monday, 1 January 2018

Καλή χρονιά!!!


Αγαπημένοι μας φίλοι!
Ευχόμαστε η νέα χρονιά να σας φέρει υγεία, αγάπη, χαμόγελο, αισιοδοξία και πάνω απ’ όλα ελπίδα!
Ελπίδα ότι ο νέος χρόνος θα σβήσει κάποια άσχημα, θα στεγνώσει κάποια δάκρυα, θα χαρίσει πολλά χαμόγελα!
Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας μετά τα Φώτα, με πολλά πολλά μαγειρέματα, πάντα από καρδιάς!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...