Άλλοι το τρώνε λεμονάτο, άλλοι ατζέμ εμένα η προτίμησή μου είναι με ντοματούλα -όχι ότι άμα μου φέρουν και δεν είναι κοκκινιστό θα το σνομπάρω.- αλλά κουβέντα να γίνεται!!
Όπως και να έχει είναι ένα πεντανόστιμο φαγάκι
Χρειαζόμαστε:
½ πακέτο μύδια περίπου 150 gr (εγώ έβαλα και λίγες γαρίδες)
1 κρεμμύδι μεγάλο
μισό κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
δυόσμο
1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
3 περίπου κούπες του τσαγιού νερό (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο να συμπληρώσετε)
Πάμε να το φτιάξουμε:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαραθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια (ή ψιλοκόβουμε 2 - 3 ώριμες ντομάτες) και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε λίγο λάδι, μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια.
Μετά από 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει ένα δύο χέρια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να πιεί τα υγρά του ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε έτσι σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγη ώρα και μετά σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη.
Αμαλία
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
41 comments:
Αμαλίτσα καλημέρα!! Και εγώ έτσι το προτιμώ με ντοματούλα αλλά όπως λες, επειδή είναι αγαπημένο πιάτο το τρώω όπως να 'ναι..
Οι γαριδούλες νομίζω απαραίτητες και για μυρωδικό του ταιριάζει και ο άνιθος. Επίσης για πιο καυτερή γεύση 1 κόκκινη πιπερίτσα.....
Να 'σαι καλά, πρωί πρωί μας άνοιξες την όρεξη!!! :))
Πολυ νοστιμο πιατο!!!
Κι εγω λεμονατο με δυοσμο το φτιαχνω.
Πολυ νοστιμο πιατο!!!
Κι εγω λεμονατο με δυοσμο το φτιαχνω.
Εχει τρελαθει σημερα μου φαινεται ο blogger!
Από τα αγαπημένα μου. Παλιά που είχαμε ένα κονέ και μας έφερνε μύδια το έφτιαχνα συχνά. Αλλά αν θυμάμαι άσπρο το έφτιαχνα και εγώ. Νομίζω όμως πως με ντοματούλα θα ήταν καλύτερο. Μπράβο!
Αμαλίτσα μου, πέτυχες διάνα!!!! λατρεύω αυτό το φαγάκι και το κάνω σχεδόν ίδιο. Βάζω και λίγο κρόκο Κοζάνης που του πηγαίνει πολύ !!
τι μου κάνεις πρωϊ-πρωϊ και είναι και λαχταριστή η φωτογραφία σου!!!!
καλή σου μέρα μικρούλι !!!
καλημέρα.. μύδια αγαπημένα..
έτσι τα μαγειρεύω και εγώ.. όμως βάζω και κρόκο Κοζάνης... σαν την MariaB!!
φιλιά, καλημέρες!!!
Αμαλιτσα, λεω να το δοκιμάσουμε.
οι μεγάλοι, γιατι το Ραφακι, προβλέπω πως θα βγάλει τα μυδια το μυγιάγγιχτο, χαχχχ
εν τω μεταξύ, τσίπουρο και ρακή, δεν υπάρχει σπιτι.
να βάλω ουζο, τι λες;
καλη Τετάρτη
(τετοια ευχή, σου 'χουν πει ποτε; :)))
Την Κυριακή ήμουν στο Βόλο σε ένα γάμο.Πήγα λοιπόν σε ένα τσιπουράδικο και έφαγα ένα καταπληκτικό μυδοπίλαφο.Δεν πήρα όμως συνταγή γιατί ντράπηκα να τη ζητήσω!!!
Να λοιπόν η δική σου ήρθε την κατάληλη ώρα. Σ΄ευχαριστώ !
Καλημέρα Ευάκι...
καλά με την πιπεριά θα γίνεται μπόμπα και που είναι και η γ. να κάνουμε καμιά τσιπουρο ποσία!!!!
πολλά φιλιά
Αμαλία
καλό και το λεμονάτο πουαντερί μου αλλά είπαμε προτιμώ τη ντοματούλα
πολλά φιλιά
Αμαλία
big mama εγώ πάντως τα φρέσκα δεν τα πολυεμπιστεύομαι γιατί δεν έχω κάποιον γνωστό, οπότε καταλήγω στα κατεψυγμένα που είναι εξίσου ωραία
πολλά φιλιά
Αμαλία
Μαριώ σε τσάκωσα.....γιατί τώρα τελευταία όλο ΔΕΝ μας έλεγες!
Στην επόμενη εφαρμογή θα βάλω και εγώ κρόκο..
πολλά φιλιά
Αμαλία
ζαχαρούλα καλημέρά και σε εσένα..
αχ πως μ'αρέσει να γράφω το όνομά σου...και κάθε φορά τραγουδάω και το αντίστοιχο παραδοσιακό τραγούδι:
ζαχαρούλα είν'το όνομά σου και γλυκό είν' το φίλιμά σου...
πολλά φιλιά λοιπόν
Αμαλία
Μόλις είδα τον τίτλο, αυθόρμητα σκέφτηκα:είναι της Αμαλίας!
Για τους λάτρεις είναι εξαιρετικό,εγώ τι να πω,δεν έχω δοκιμάσει.
Αμαλίτσα,συγνώμη-φιλάκια!
Μαριλένα μου δεν πειράζει θα τα τρώει αργότερα μην ανησυχείς...βάλε περισσότερες γαρίδες αν τις τρώει...
όσο για το ούζο μια χαρά είναι δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα..
Άλλωστε έχουμε πει ότι προσαρμόζουμε τις συνταγές στα μέτρα μας...
πολλά φιλιά και καλή Τετάρτη, αφού τη μισή τη φάγαμε και πλησιάζουμε στην Παρασκευή..
Αμαλία
μπράβο, νόστιμο φαγάκι, φέρε τώρα και το ούζο, όχι που θα γλύτωνε!!!!!!
χα Δημητρούλα είδες τι ωραία....
ελπίζω και η δική μου η συνταγή να είναι τόσο καταπληκτική όσο αυτή που έφαγες...
φιλιά
Αμαλία
Αμαλίτσα μου πολύ μας αρέσει το φαγάκι σου, κι εγώ με ντοματούλα το κάνω.
Αλλά και η ιδέα με λεμονάκι και δυόσμο που άκουσα να κυκλοφορεί εδώ μέσα, πολύ με εξιτάρισε!
Τώρα τι σου λέω εσένα για λεμονάκια θα μου πεις. Σωστό κι αυτό!!
Πες μου κάτι, μισό ντοματάκι στα υλικά, εννοείς μισό κουτί ντοματάκια??
Φιλιά, με περιμένει η Γαστεροπλήξ με τα ούζα, φέρε και την μερίδα μας;-)
Έλενη μου με κατάλαβες έτσι...
σιγά δεν πειράζει περί ορέξεως...
όπως έχουμε πει κανείς δεν είναι τέλειος....
χιχιχι
πολλά φιλιά
στη φθινοπωρινή μας Β. Εύβοια
Αμαλία
άντε βρε γ. που είσαι τα ποτά περιμένουν...
βάλε βάλε να πιούμε και να φάμε!!!!
φιλιά
Αμαλία
Λενιώ,
δεν πειράζει που λες για λεμονάκια, είναι αμελητέα η ποσότητα στο μυδοπίλαφο, οπότε όπως προείπα το τρώω άνετα..
Ναι ντοματάκι εννοώ την συσκευασία είναι περίπου 400 gr το κουτί
πολλά φιλιά
Αμαλία
Τη Κυριακή έκανε ο Δημήτρης αυτό το φαγητό, εδώ στη Θεσσαλονίκη το συνηθίζουμε.
Είναι απ' τα καλύτερα φαγητά μου! Σ' ευχαριστώ , που μου το θύμισες, Αμαλία! Θα ρίξουμε κι εμείς λίγες γαριδούλες μέσα, έτσι για ποικιλία!
Γεια σας και πάλι.
Η χαρά μου που σας βρήκα δε λέγεται.
Εσάς και τις συναδέλφισσές σας από το aromacooking.
Ηθελα τόσο να μαγειρεύω αυτόν τον καιρό.
Πάντα θαύμαζα όσους το έκαναν.
Οι Συμμορίτες που ρώτησες είμαστε 4 αλλά εγώ είμαι επί των δημοσίων σχέσεων.
Την Καλησπέρα μας.
Οπως κατάλαβες εγώ μαγειρεύω και απολαμβάνουν οι άλλοι.
Amalitsa mouu!!!kalws thn-kalws thn!!einai ena agaphmeno fagaki..gia mikrous kai megalous!!!mudia,garides,ruzi,...oles oi paralages einai thaumasies!!!otan to ftiaxnw me tomata!!bazw anhtho kai apo 1/3 piperias kok. pras. kitr. mono kai mono gia to paixnidi twn xrwmatwn sto piato!!!mmmmm!!!thn merida mou!!kai feugw masoulontas!!!kai apolambanontas!!!filakia apo kardias!!!
Και σβησμένο με τσιπουράκι......ότι καλύτερο. Τέλειο Αμαλία, αγαπημένο φαγάκι,αλλά μόνο για μένα οι υπόλοιποι δεν το τρώνε. Δεν πειράζει φτιάχνω και το τρώω μόνη μου, δεν έχω πρόβλημα.
Αχ Αμαλίτσα τι μου κάνεις...μπήκα στη συνταγή σου και δίπλα ήταν η κόρη μου... αύριο πρωί-πρωί πρέπει να πάω για τα υλικά! όπως καταλαβαίνεις τρελαίνεται γι αυτό το φαγάκι - όχι πως εγώ πάω πίσω! κι εγώ με ντοματούλα το θέλω, νομίζω αναδεικνύεται η νοστιμιά του έτσι...ααα και αν το ρίξετε στα ούζα με Ελενα και Γαστεροπλήξ είμαι κι εγώ μέσα...οκ?
αχτίδα,
ναι έχεις δίκιο και εμένα η πεθερά μου το συνηθίζει πολύ αλλά το κάνει ατζέμ και αυτό εξίσου ωραίο...
φιλιά
Αμαλία
Άντε βρε Κωστή που είσαι τόσο καιρό;;;
σύζητούσα με κάτι φίλους για ν. Μαγνησίας και σε σκέφτηκα ότι έχεις καιρό να εμφανιστείς
πολλά φιλιά
Αμαλία
Καλή αρχή και επίσημα αύριο
Καλως ορίσατε και από εμένα αστρο-συμμορίτες...
χαιρετισμούς και στόυς υπόλοιπους 3 και καλά μαγειρέμματα
πολλά φιλιά
Αμαλία
Γειά σου Κλειούλα...
αχ ναι και οι πιπερίτσες που λες είναι μία ωραία πινελιά στο φαγάκι...
εσείς άλλωστε τις έχετε και μπόλικες τις συγκεκριμένες; Ολλανδία δεν καλλιεργούνται; ή κάνω λάθος;
πολλά φιλιά
Αμαλία
Λίνα, τι στενοχωριέσαι;;;
όλο το φαγάκι για πάρτυ σου..τα ωραία φαγάκια είναι πιο καλά όταν δεν τα τρώνε οι άλλοι...
πολλά φιλιά
Μπεττούλα,
τι έγινε ψώνισες το έφτιαξές;
άντε γρήγορα γιατί σε περιμένουν και τα ουζάκια...
πολλά φιλιά
Μυδοπίλαφο αγαπημένο!
Amalia mou!!!!den kaneis katholou lathos!!!edw sthn Ollandia kalliergountai kai merikes fores exoume kai alla xrwmata!!!filia apo kardias!!!
Τα θαλασσινά ως γνωστόν είναι τα αγαπημένα μου, οπότε θα το τιμήσω το μυδοπίλαφο δεόντως!
Amalia, bravo! The midopilafo would be devoured by anyone from Thessaloniki!
Μόλις το έκανα και είναι πράγματι πεντανόστιμο, αν και πρόσθεσα και εγώ άνηθο που του πάει πολύ. Μπράβο για την συνταγή!
Alex, ευχαριστούμε πολύ,
καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση
Post a Comment