Thursday 12 November 2009

Γιουβέτσι με κατσικάκι ή αρνάκι γάλακτος

Αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά το φτιάχνω όταν έχω ευχάριστη διάθεση και ειδικά όταν είμαστε όλοι μαζί στο σπίτι – το θεωρώ πολύ οικογενειακό φαγάκι.
Να φανταστείτε ότι δεν στρώνω τραπέζι στην κουζίνα, αλλά στην τραπεζαρία. Βάζω καλό τραπεζομάντιλο, καλά σερβίτσια και απαραιτήτως φρέσκα λουλούδια στα βάζα – έστω λίγη πρασινάδα, κάτι σαν γιορτή δηλαδή !!!.

Τα υλικά που σας δίνω είναι για 4-5 κανονικές μερίδες:
1,5 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλιά της σούπας πιπέρι
5-6 μπαχάρια
5-6 γαρύφαλλα
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας πελτέ
1,5 λίτρο νερό
1 πακέτο μανέστρα (βάζω την χρυσή μανέστρα ΗΛΙΟΣ - είναι τέλεια)
Πάμε να το μαγειρέψουμε
Πλένουμε καλά το κρέας και το ραντίζουμε με λίγο ξύδι.
Το βάζουμε σ’ ένα μεγάλο ταψί – το φτιάχνω σε μεγάλη πήλινη γάστρα – και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την μανέστρα, φροντίζοντας να διαλύσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τον πελτέ.Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο φουλ με αέρα. Σχεδόν σε μια ώρα βγάζουμε το ταψί και γυρίζουμε προσεκτικά το κρέας.
Από εδώ και πέρα έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στον φούρνο γιατί σε λιγότερο από μισή ώρα πρέπει να ξαναβγάλουμε το ταψί και να ρίξουμε την μανέστρα. Πριν ρίξουμε την μανέστρα ξαναγυρίζουμε το κρέας. Όταν ρίξουμε την μανέστρα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στην πορεία θα χρειαστεί να ανακατέψουμε πολλές φορές για να μην κολλήσει, όπως επίσης μην ξεχνάμε να γυρίζουμε και το κρέας για να μην μας καεί.
Σε μισή ώρα από την ώρα που το ρίξαμε είναι έτοιμο. Βέβαια καλό είναι να δοκιμάζετε, για να κρίνετε σε πόση ώρα είναι κατά την γνώμη σας έτοιμο και να δείτε εάν είναι καλό στο αλάτι και στο πιπέρι. Αν χρειαστεί να προσθέσετε νερό, φροντίστε να το έχετε βράσει λίγο για να είναι ζεστό και να μην σταματήσει η βράση του φαγητού.
Στην πήλινη γάστρα χρειάζομαι 2 ώρες για να γίνει το φαγητό. Στο ταψί όμως θέλει λίγο λιγότερο χρόνο.

Συμβουλές για σπυρωτή μανέστρα:
Όταν φτιάχνουμε το γιουβέτσι σίγουρα έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε να πίνει όλα τα υγρά και να κολλάει το ζυμαρικό το ένα με το άλλο. Λοιπόν ακούστε το μυστικό που θα σας το κρατήσει σπυρωτό-σπυρωτό, για πολλές ώρες μετά το πέρας του ψησίματος.
Πριν το ρίξετε στο ταψί, βάλτε ένα κατσαρολάκι στην φωτιά με μια κουταλίτσα της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε το κριθαράκι και ανακατέψετε πολύ καλά για να λαδώσει όλο το ζυμαρικό. Αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε στο ταψί. Με αυτόν τον τρόπο το φαγητό σας δεν θα χρειαστεί καθόλου πρόσθετο νερό και θα έχετε λιμνούλες από σάλτσα που αλλιώς θα ήταν αδύνατον !!Βέβαια αυτό το φαγάκι συνοδεύτηκε με αυτό το υπέροχο ψωμάκι που ζύμωσα!!!
(είπαμε ότι θεωρώ την ημέρα του γιουβετσίου ίση με γιορτή – μη νομίζετε δηλαδή ότι ζυμώνω συχνά – πυκνά !!!! χιχι)

54 comments:

Anonymous said...

Σε κάτι τέτοιες γιορτές καλούν και φίλους Μαράκι....
Κρίμα που δε σε έχω γειτόνισα.
Γεια στα χέρια σου, είναι από τα λατρεμένα μου φαγητά.
sgr

πουαντερι said...

Και εγω δεν ξερω γιατι αλλά το αρνακι το εχω συνδιασει με κατι γιορτινο, ισως γιατι το πασχα & τα Χριστουγεννα φτιαχνω συνηθως αρνακι και ειναι μερες χαρας και γιορτης.
Παντως μου τρεχουν τα σαλια ρε παιδι μου τωρα με το αρνι....πολυ θα ηθελα ενα κοψιδακι και σημερα ρε γμτ εχω κουνουπιδι γιαχνι με λουκανικο χωριατικο....τι να κανει τωρα αυτο μπροστα στο αρνακι;!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό, που το τιμούν δεόντως όλοι στη γλαρο-οικογένεια

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

mia maria said...

Πραγματικά Κυριακάτικο φαγάκι, αγαπημένο σε όλους! Και το ψωμάκι λαχταριστό, γεια στα χέρια σου!

Anonymous said...

ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ. ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΑΚΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΛΙΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΑΜΕΣΑ.
ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ.Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
ΜΕΤΗ.

Anonymous said...

Απα-πα μεσημεριατικα και πειναω!!!!τι υπεροχο φαγητακι ειναι αυτο!!!Παιρνω μια μεριδα μονο μανεστρα που λατρευω και παω να δουλεψω μιας και σημερα ειναι μια ακομα μερα πανικου.
Ευχαριστουμε για το μυστικο να μενει ολη η σαλτσουλα στο φαγητο ομολογω οτι δεν το ηξερα(αν και το ειχα αποσπασει νωριτερα-τα καλα να δουλευεις στο ιδιο γραφειο!!!!!)
Α!!!θελω και ψωμακι!!!


Καλη ορεξη,
Many Kisses,
Alma Libre

Amali said...

Μαράκι, βάζω εγώ τη γιορτή, βάζεις εσύ τα υπόλοιπα;;;;;;;;;Κατάλαβες πιστεύω εεεε γιουβέτσια, κατσίκια ψωμιά και όλα αυτά τα υπέροχα!!!!!!!!!

πολλά πολλά φιλιά

Lila Xagorari said...

Σλουρπ!!!! Μόνο αυτό έχω να πω!!!!!
Με τέτοια μαγείρισσα στο σπίτι κάθε μέρα είναι γιορτή!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

μιαμ, μιαμ, ζηλευτό!!!!
βάλε μερίδα το αρνακι-κατσικάκι απαγορεύεται στο σπίτι όταν είναι εδώ το Αννιώ μου, την πειράζουν αυτά τα κρέατα, οπότε δεν τα μαγειρεύω όταν είναι το κοριτσάκι μου στο σπίτι, με μοσχαράκι ή βουβάλι το τρώμε, αλλα με αμνοερίφια έχει άλλη νοστιμιά!!!!!
φυσικά θέλω και κρασάκι μη ξεχνιόμαστε!!!!!

Μαριλένα said...

Μαράκι, οικογενειακό φαί πραγματικά!

φιλάκια
και καλό μας μεσημερι :))

Ξανθή said...

Καλά σου λέει η Λίζα καλούν και κανένα φίλο φίλη όταν ετοιμάζουν τέτοιο τραπέζι!!
Φιλάκια

Mary said...

Δεν είναι μόνο ότι το συγκεκριμένο φαγητό το λατρεύουμε όλοι αλλά, όταν το βλέπεις με αυτές τις φωτό δεν παύεις να το λιγουρεύεσαι και ας το έχεις φάει 300 χιλ. φορές στη ζωή σου.

Πάντως το μυστικό που έγραψες για το κριθαράκι πρώτη φορά το ακούω. Και γω έχω το ίδιο πρόβλημα... Μόλις βγει από το φούρνο είναι τέλειο, αλλά, μόλις περάσουν 1-2 ώρες και κρυώσει τελείως το κριθαράκι γίνεται «λαπάς». Θα το δοκιμάσω να δω αν δουλεύει και μετά θα πάω να κάνω την έξυπνη στη μανούλα...

Vasia b. said...

Αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό!!
Δεν το έχω κάνει ποτέ με κατσίκι ή αρνί,πάντα με μοσχάρι!!
Τώρα μετανιώνω που αρνήθηκα την πρόταση "να φτιάξουμε κανένα γιουβετσάκι" εκείνο το Σάββατο!!!
Δεν θα το ξανακάνω!!I promise!!!
Πολλά φιλιά!!!!!!!!

Maria B. said...

Σουγγαρίτσα μου γλυκεια και τι δεν θα έδινα να σε είχα γειτόνισσα !! να ερχόσουνα για το γιουβετσάκι μου και σαν καλό παιδάκι που είσαι δεν θα ερχόσουν με άδεις χέρια, έτσι δεν είναι ???? θα μου έφερνες εκείνη την υπέροχη κρεμα καραμελε που φτιάχνεις !!!!! αχ γιατί την σκέφτηκα τώρα ??? αχ αχ αχ !!

φιλια πολλά Λιζάκι!!!

Maria B. said...

πουαντερούλα μου, εαν σου πω ότι λατρεύω το κοκκινιστο κουνουπίδι τι θα πείς?? βέβαια εν μέρει έχεις δίκιο, το γιουβετσάκι όσο και να πείς, έχει ενα κύρος που δεν το έχει το κουνουπίδι !!! χαχαχαχαχααχα

καλό απόγευμα !!!

Maria B. said...

Φύρδην-μίγδην, έχουν γούστο τα γλαρόπουλα βλέπω, ξέρουν τα τιμούν τα ωραία φαγάκια!!!

πολλές αγκαλίτσες και απο εμας

Maria B. said...

big mama, ευχαριστώ πολύ - πολύ για τα καλά σου λόγια !!!

Maria B. said...

Μετάκι μου, και ο Φώτης με τον Αριστοτέλη ρίχνουν τριμμένο τυράκι απο πάνω, κατα προτίμηση μιτζίθρα.
Σορρυ βρε μικρο που σε είχα ξεχάσει με την συνταγή για το ψωμι!!! τώρα δεν πιστεύω να εχεις παραπονο στην έστειλα παραυτα!!!!

καλό κουραγιο στο μαγείρεμα του σ/κυριακου και καλή επιτυχία στο πάρτυ !!

φιλια πολλα πολλα

Maria B. said...

alma libre μου, σματς - σμουτς, τα υπόλοιπα στα είπα απο κοντα !!!!!!

να προσεχεις !!!

σε φιλω πολύ

Maria B. said...

Αμαλίτσα μου, επιτελους δεν μου είπες ΔΕΝ !!!! χαχαχα!!! ναι ναι βάλε την γιορτή να βάλω τα υπόλοιπα !!!!! α και που είσαι, για γλυκό θα έχω λεμονοπιτα !!! χαχαχαχαχαχα!!!

φιλια μικρουλι μου !

Maria B. said...

Λιλακι μου με τιμούν πολύ τα καλά σου λόγια !!!! παρε όλο το γιουβετσάκι ! θα φτιάξω αλλο για τα παιδιά εδώ!!!!

σμουτς-σμουτς !!!! καλό απόγευμα

Maria B. said...

γαστεροπλήξ, περίμενε λίγο καλέ, μην αρχίζεις τις κρασοκατανύξεις, να ερθει το Λενιώ μας πρώτα !!!!!

με μοσχαράκι το έχω φτιάξει μειρκές φορές και είναι επίσης ωραίο, αλλα με βουβάλι δεν έχω δοκιμάσει! είναι καλό ??


καλό απόγευμα !

Maria B. said...

Μαριλενάκι μου, επιτέλους έγινες καλά !!! αφου αρεσει και στα παιδιά πάρε αρκετές μεριδούλες!!
πολλά φιλάκια στα μωρά σου Μαριλενάκι μου !!

καλό απόγευμα

Maria B. said...

Ξανθούλα μου χαχαχαχαχχαχααχααχα!!
πολύ ωραίο αυτό που είπες !!!! μόνο όταν ερθεις και εσύ σαν καλό παιδάκι που είσαι να μου φέρεις ότι πήγες και στην Λίνα, έτσι ??

καλό απόγευμα !

Maria B. said...

Κυρία Μαιρούλα μας, πόσο μου έχει λείψει η γραφή σου !!!!
το κολπάκι με το λάδι είναι οχι απλά καταπληκτικό είναι κα κα καταπληκτικό !!!! δεν θα το πιστεύεις μεχρι το βραδυ θα έχεις σπυρωτό ζυμαρικό. Σε βλέπω σύντομα να κάνεις το κομμάτι σου στην μανούλα !!! χιχιχιχιχιχιιχ

καλό απόγευμα!

Υ.Γ. το σάββατο το πρωϊ θα είσαι στο γνωστό μέρος??

Maria B. said...

Vasia μου, πολυαγαπημένη φιλεναδίτσα μου !! αμ δεν ήξερες, δεν ρώταγες??? δεν πειράζει περασαμε πολύ ωραία και εκει που πήγαμε !!
θα το κάνουμε μια Κυριακή μεσημέρι και θα φέρεις και τα υπέροχα μπουγατσινια σου !!!

πολλά φιλάκια στα γλυκά σου μαγουλάκια !!!

Μαυρος Πητ said...

Φαινεται ωραιότατο και πολύ σπυρωτό! Μια ερώτηση: Κατά τη διαδικασία ψησίματος τη γάστρα τη σκεπάζουμε με το καπάκι?

ΕΛΕΝΑ said...

Αργησα και η Γαστεροπλήξ άρχισε μόνη της την πόσιν, ας συνεχίσω με την βρώσιν (ούτε ξέρω αν τα γράφω σωστά αυτά), εν πάσει περιπτώσει αν και δεν είναι Κυριακή, κάθομαι στο τραπέζι, δεν μπορεί, όλο και κάτι θα χει περισσέψει και για μένα την ταλαίπωρη που τρέχω όλη μέρα!!
Μαράκι μούρλια το φαγάκι σου, το tip σου εννοείται θα δοκιμαστεί, όλες το ίδιο πρόβλημα έχουμε με το κριθαράκι όταν κρυώνει, και αφού είναι σίγουρο ότι θα πετύχει, θα κάνω κι εγώ την έξυπνη σαν την Mary;-)
(Που σαι βρε Μαιρούλα μας???)
Φιλιά σε όλους!

Λίνα said...

Μαρία αυτό και αν είναι φαγητό!!!
Μούρλια είναι το γιουβετσάκι, πολύ το ζήλεψα.
Φιλιά,
καλό βράδυ.

Maria B. said...

Μαύρε πήτ, ναι την σκεπάζω μέχρι να ρίξω το ζυμαρικό, μετά την αφήνω λίγο ξεσκέπαστη για να μπορώ να ανακατεύω το φαγητό όταν ρίχνω την μανέστρα και μόλις δεν χρειάζεται συχνό ανακάτεμα τότε την ξανασκεπάζω και γίνεται εξαιρετικό. Παίρνει χρώμα ακόμα και με σκεπασμένη την γάστρα και το σημαντικότερο δεν εξατμήζονται τα υγρα του φαγητού.

τι γάστρα έχεις μαύρε πήτ, πήλινη ή μεταλική??

καλό βράδι

Maria B. said...

Ελενάκι μου χαχαχααχχααχαχαχαχ ταλαίπωρο πλάσμα μου !!!!!! κάτσε να φας ενα πιάτο φαγάκι, απο το μεσημέρι σε περιμένει η γαστελοπληξ !!!! χιχιχιχιχι
δοκιμασε το τιπ με το λάδωμα και πιστεψέ με δεν θα χάσεις!!!!

καλή ξεκουραση φιλεναδίτσα μου !!

Maria B. said...

Λινάκι μου, πάντα γλυκειά, τρυφερή και με τον καλό σου λόγο! σ'ευχαριστώ πολύ !!!

καλό βράδυ


φιλια πολλά

Δημιουργία said...

Ασε, ειδε κατα τυχη ο καλος μου τη φωτογραφια του φαγητου και το ζητησε για την Κυριακη.Οχι οτι εμενα με χαλαει βεβαια, καθε αλλο.

marian said...

Μαράκι μου γλυκό, μόλις γύρισα από το πρωι που έφυγα στις 7:30,είμαι με τρεις καφέδες, ένα μήλο, ένα δαμάσκηνο και ένα πετεφουράκι!!!!!!!
Έχω λυσσάξει της πείνας, και μέχρι ο καλός μου να μου κάνει σαλατούλα για να φάω(είδες όμως,δεν έχω παράπονο με προσέχει το παλληκάρι μου!!!!), λέω ας πάω να τσιμπήσω κάτι από τα κορίτσια μου, κάτι καλό θα μου έχουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και πέφτω πάνω στο κατσικο-αρνάκι!!!!!!!!!!!!!!!!!
Την τύχη μου μέσα!!!!!!!!!!!!!!!!
Να πάρω κανα λαχείο βρε!!!!!
Ενα πράγμα δεν τρώω στην ζωή μου,(κατα τα άλλα,όλα τα σφαζει όλα τα μαχαιρώνει!!!!!!!!), και αυτό μου το βάλατε σήμερα!!!!!!!!!!!
Μα γιατί, δεν μ΄αγαπάτε;;;;;;;;;;;;
Μπορώ να πάρω τουλάχιστον την φρατζολίτσα σου, την ζυμωτούλικη που με ξελίγωσε...............;;;; άντε και με την σαλατούλα μου, μούρλια την βγάλαμε και σήμερα!!!!
Ή θα μου πείτε ότι τέρμα και οι φρατζολίτσες, και όλα τέρμα;;;;;;;;;

Αντε πια!!!!!!!
Καλό βράδυ σε όλες!!!!!!
Αντε και πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!:)))
Υ.Γ την άλλη φορά να σκέφτεστε και τα σουρτούκια της παρέας, που γυρνάνε από "σκληρή" δουλειά, τέτοιες βάρβαρες ώρες!!!!!!!

Παρόλη την πείνα μου, τέλεια η φωτό σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ρομαντικό μου παιδί εσύ!!!!!!!!!!!

Betty's Cuisine said...

Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Ο !!!
Μαράκι ξέρεις τι κρασάκι πάει με το ποίημα που έφτιαξες ε?
βάζω μια καράφα κόκκινο Κρητικό -από το δικό μας, ξέρεις...
βάζεις το μεζέ?

Anonymous said...

ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ ΜΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΟΛΙΣ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.
ΑΠΟ ΟΨΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.
ΜΕΤΗ.

xara said...

Μαράκι μου σούπερ το φαγητό σου αλλά και το ψωμάκι σου.Το γιουβέτσι με κατσικάκι είναι από τα πολύ αγαπημένα μας φαγητά.Στο χωριό του συζύγου το φτιάχνουν και το Πάσχα και βάζουν και φρέσκο κρεμμύδι και δυόσμο αντί για μπαχαρικά.Είναι επίσης εξαίσιο.
Να είσαι καλά για την ωραία συνταγή που έβαλες.

kiki said...

Το Κυριακάτικο φαγητό της παιδικής μας ηλικίας!

thumbelina said...

Αγαπημένο, νοστιμότατο φαγητό που το τιμούμε όλοι δεόντως, και όχι μόνο κυριακές και γιορτές θά έλεγα.
ένα αρνητικό του προσάπτω δεν μπορώ να το φάω εάν μείνει για το βράδυ, μου αρέσει μόλις βγεί από το φούρνο...
πολλά πολλά φιλάκια

ΕΥΗ ΚΟΥΚ said...

Μαράκι μου τι να πω για το φαγάκι σου!! Καταπληκτικό!!!!
Στο σπίτι το τιμούμε το αρνάκι-κατσικάκι και έτσι είναι ένας απο τους τρόπους που το προτιμούν....
Οσο για τη μανέστρα, ενα άλλο κολπάκι που κάνω εγώ είναι: την ζεματάω για 4-5 λεπτά, μετά στραγγίζω και την περιχύνω με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ετσι και δεν κολλάει και μειώνεται ο χρόνος ψησίματος.
Οταν ξανακάνεις γιορτούλα, μην ξεχάσεις να ειδοποιήσεις, να μαζευτούμε όλες οι κρασοκανάτες και να το κάψουμε κανονικότατα :Ρ
Φιλάκια πολλά :))))

Maria B. said...

Δημιουργία, χαχαχαχααχαχα! σ'εβαλα σε μπελάδες δηλαδή ??? καλοφάγωτο !! και είπαμε μην ξεχάσεις να στρώσεις τα καλά σου σερβίτσια για να ικανοποιηθούν όλες οι αισθήσεις !!

φιλια πολλά και καλό σ/κ

Maria B. said...

Μαριανάκι μου γλυκό που σε άφησα η ακαρδη νηστικούλα !! ελα εσύ και θα σου φτιάξω το γιουβετσακι με μοσχαράκι !!! είδες καλέ τι καλό παιδάκι που είναι ο αντρας σου και πως σε προσέχει ???? μεχρι και σαλατούλα σου φτιάχνει !!!
ευχομαι το σ/κ που έρχεται να καταφέρεις να ξεκουραστείς γιατί απο την αλλη εβδομάδα αρχίζει πάλι το τρεξιμό σου !!!!

φιλια πολλά και καλό σ/κ

Maria B. said...

Μπετούλα μου, ναι, ναι τον βάζω τον μεζέ με μεγάλη χαρά και όπως βλέπεις περιμένουν οι κρασο-φιληνάδες μας το κρασάκι που θα φέρεις για να αρχίσουν τα καψουλια !!! φανταζομαι ότι θα είναι υπέροχο το κρασάκι σας!!!

καλό σ/κ

φιλια

Maria B. said...

Μετακι μου τώρα που σου γράφω, ξέρω ήδη ότι το ψωμάκι που έφτιαξες είναι πλέον παρελθόν !!!! χιχιχιχιχι!!!!! χαιρομαι πολύ που σου άρεσε και που το τιμησε δεόντως το παιδί!!!!!!

φιλια μωρο μου !

Maria B. said...

Χαρουλίνι μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !
Την εκδοχή αυτην που δίνεις δεν την έχω ξανκούσει αλλά καλά έκανες και μας το είπες γιατί κάποιος μπορεί να μην θέλει τα μπαχαρικά και να το φτιάξει έτσι όπως το προτείνεις !! ευχαριστούμε πολύ!!!

καλό σ/κ και φιλάκια στο μικρούλι σου !!!

Maria B. said...

Κική μου τελικά είμαστε πολλοί εκείνοι με τις κοινές αναμνήσεις!!!

καλό σ/κ

Maria B. said...

Thumbelina, και εγω σαν και εσενα πριν μαθω το κολπάκι με το λάδωμα του ζυμαρικού, το ήθελα μόλις έβγαινε απο τον φούρνο, τώρα όμως με αυτόν τον τρόπο ακόμη και το βραδυ είναι εξίσου νόστιμο και σπυρωτό. Δοκιμασέ το !!

καλό σ/κ

Maria B. said...

Eυάκι μου θα σε ειδοποιήσω την επόμενη φορά σου υπόσχομαι δεν θα σε ξεχασω!!! χιχιχι!!!

αυτό με το ζεμάτισμα δεν το έχω ξανακούσει, απο ότι όμως φαντάζομαι και απο ότι λες πρέπει να λειτουργεί και αυτό το κολπάκι !!! ευχαριστούμε πολύ που το μοιράστικες μαζί μας !!!

καλό σ/κ,

Υ.Γ. ξέχασα να σε ρωτήσω Ευάκι, τα βρήκες τα φορμάκια ??

φιλια πολλά

Μαυρος Πητ said...

Έχω μεταλλική γάστρα Μαρία!

Maria B. said...

μαυρε πητ,εφόσον έχεις μεταλλική γάστρα θα χρειαστείς λιγότερη ώρα απο αυτην που αναφέρω. Πιστεύω ότι θέλεις γύρω στην μιάμιση ώρα, εξαρτάται βέβαια και απο την ποσότητα που θα έχεις, εαν είναι λίγο το κρέας σίγουρα θα χρειαστείς πολύ λιγότερο χρόνο.

καλή επιτυχία !!!

Peter M said...

Maria, arni giouvetsi is a favourite for giouvesti...it's just so flavourful!

Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση said...

Εξαιρετική συνταγή!!! Το καταευχαριστήθηκε όλη η οικογένεια!!!

Anonymous said...

Kαλησπερα! Υποθετω πως μπορουμε να σοταρουμε και τη χυλοπιτα πριν την βαλουμε στη γαστρα;
οπως εκανες με τη μανεστρα...
Ευχαριστω

Maria B. said...

Καλημέρα Ανωνυμε/μη και χρόνια πολλά !!!
Φυσικά και μπορείς να κάνεις και τις χυλοπίτες. Επίσης να σου πω και ένα άλλο μυστικό. Αφού ρίξεις το ζυμαρικό σου στο ταψί και κοντεύει να γίνει, σβήσε την κουζίνα και άσε το φαγητό για 10 λεπτά μέσα χωρίς να ανοιξεις καθόλου τον φούρνο. Θα ολοκληρωθεί το βράσιμο από την θερμοκρασία που θα έχει μέσα ο φούρνος αλλά δεν θα "πιεί" άλλο ζουμί!!!.

Καλοφάγωτο και καλά να περάσετε και του χρόνου με υγεία και αγάπη !!!

φιλια πολλά από τις
συνταγές καρδιας


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...