Monday 1 March 2010

Ζυμαρικά με γιαούρτι και λαχανικά

Συχνά πυκνά, αντί να πάμε να φάμε κάπου έξω με την παρέα μου, μαζευόμαστε στο σπίτι κάποιου φίλου.
Το σπίτι που μας φιλοξενεί κάθε φορά αλλάζει, όπως και το μενού, ο ....chef όμως για όλες τις συνεστιάσεις είναι πάντα ο ίδιος, δηλαδή εγώ, και έχει πάντα μαζί του έναν φοβερό βοηθό με πολλές περγαμηνές και ικανότητες (ο λόγος για την κουμπάρα μου την Εύη που μαγειρεύει θαυμάσια, αλλά εγώ τη λέω sous chef για να την πειράζω:P).
Όπως καταλάβατε κάθε φορά με χώνουν (και καλά) να μαγειρεύω και έτσι και εγώ βρίσκω ευκαιρία να κάνω τα πειράματά μου και τις αλχημείες μου, μιας και έχω εύκαιρα …. πειραματόζωα.
Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω φάει κανένα πιάτο στο κεφάλι.

Ένα από τα παρακάτω πειράματα είναι και το σημερινό:
Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μακαρόνια βίδες
2 με 3 πιπεριές κόκκινες κ κέρατο
250 γρ μανιτάρια φρέσκα
½ κρεμμύδι ξερό
μπύρα 1 κουτάκι (330 ml)
2 γιαουρτάκια (200 gr έκαστο)
3 κουταλιές γενναίες μαγιονέζα
200 gr φέτα τριμμένη
5 με 10 ντομάτες λιαστές
λάδι, αλάτι, πιπέρι
5 φέτες τυρί του τοστ
5 φέτες γαλοπούλα
ντοματίνια όσα θέλουμε
Τι κάνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα αφήνουμε στην άκρη στο σουρωτήρι μας και δεν τα λαδώνουμε.
Τα φτιάχνουμε πρώτα από όλα για να πάρουν το χρόνο τους να κρυώσουν φυσικά.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια, τα μανιτάρια σε φέτες και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτά κυβάκια για να είναι διακριτική η παρουσία του μέσα στα ζυμαρικά.
Τα βάζουμε όλα αυτά σε ένα μπολ αλατοπιπερώνουμε , τα σκεπάζουμε με μπύρα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το πιπέρι, το λάδι και το υπόλοιπο της μπύρας ανακατεύουμε στην αρχή με προσοχή και στη συνέχεια πιο γρήγορα ώστε να γίνει ομοιογενές το μείγμα και να έχει υφή σαν αλοιφή.
Τελευταία ρίχνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε καλά και το τοποθετούμε και αυτό στο ψυγείο.
Κόβουμε το τυρί του τοστ και τη γαλοπούλα σε μικρά τετραγωνάκια και τις λιαστές ντομάτες σε φέτες.
Περιμένουμε ½ με 1 ώρα, ανάλογα με το χρόνο μας και βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη λεκάνη.
Βγάζουμε τα λαχανικά από το ψυγείο, τα στραγγίζουμε απο την μπύρα και τα ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη μαζί με τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, ρίχνουμε τη ντομάτα, τη γαλοπούλα και το τυρί του τοστ και στη συνέχεια το μείγμα του γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να σερβίρουμε.
Εγώ έβαλα και ντοματίνια από πάνω για να στολίσω, μπορείτε να παίξετε με ό,τι χρωματιστό έχει το ψυγείο σας.
Ελπίζω να εγκρίνετε και εσείς το πείραμά μου.
Καλή βδομάδα και καλό μήνα!!
Αμαλία

41 comments:

Ελευθερία said...

αν και ολες μας εχουμε κανει μακαρονια με κασερια και πιπεριες στο φουρνο, ετσι κρυο σαν σαλατα και μαλιστα με μπυρα, μαγιονεζα, γιαουρτη δεν εχω φαει ποτε μου. παντως ακουγετε τελειο, θα το δοκιμασουμε σιγουρα!!!!!!!

ΙΟΥΛΙΑ said...

Αμαλία φαίνεται πολύ νόστιμο, αλλά δεν κατάλαβα καλά.
Τρώγεται κρύο σαν μακαρονοσαλάτα?
Δεν τρώγεται ζεστό?
Τα μανιτάρια ωμά? Δεν τα σωτάρεις καθόλου?
Ευχαριστώ!

Pansofix said...

καλημερα και καλο μηνα!!! τελεια τα μακαρονακια και μου τα κρυα μακαρονια ειναι και ωραια και δροσιστικα. αυτο που εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ειναι οτι εβαλες τα λαχανικα σε μπυρα...θα το κανω και εγω!!!

Amali said...

Καλημέρα Ελευθερία,
οικρύες σαλάτες ζυμαρικών μπορώ να πω μου αρέσουν περισσότερο από τα του φούρνου... δοκίμασε και πες μου τη γνώμη σου...
Καλό μηνα και καλή εβδομάδα

Amali said...

Ιουλία μου ακριβώς, τρώγεται σαν κρύο πιάτο, σαν σαλάτα γιατί πρέπει να μπει αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρεις. Επίσης τα μανιτάρια ναι είναι ωμά, αλλά με την μπύρα ψήνονται και όταν ενώνονται με τα ζυμαρικά είναι σαν της κονσέρβας. Τώρα, αν δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα μπορείς να τα σωτάρεις και μετά να τα βάλεις με τα υπόλοιπα λαχανικά...

πολλά φιλιά
καλή εβδομάδα και καλό μήνα...

Amali said...

Nai Pansofix ήταν ένα πέιραμα που τελικά πέτυχε....

άμα το δοκιμάσεις πες μας τις εντυπώσεις τις δικές σου και τών άλλων

φιλιά

dhmhtra said...

Πολύ καλή η ιδέα για ένα διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος των ζυμαρικών.
Καλό μήνα.

Μαριλένα said...

καλό μήνα κόρες,
καλό μήνα Αμαλιτσα
με πολλές συναξεις
και πολλά πολλά μαγειρεματα σε σπιτια φιλων :))

Πλεκτο Εγκωμιο said...

Τρομερή ιδέα!! Καταχωρήθηκε ήδη στο βιβλίο συνταγών!! Καλημέρα και καλό μήνα!

Asteri (Maria) said...

Πολύ ενδιαφέρον :)
Καλημέρα, καλή εβδομάδα & καλό μήνα

Κατερίνα Κ. said...

Ωραία ιδέα τα ζυμαρικά με το γιαούρτι, αλλά εγώ Αμαλία μου τα μανιταράκια θα τα σωτάρω, δεν τα μπορώ ωμά, όσο κι αν τα ψήνει η μπύρα.
Καλή βδομάδα!

Αστρο - Συμμορίτες said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ!!
Με έχετε σώσει!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ από όλη τη συμμορία.

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλίτσα πάλι έγραψες!!
Η ιδέα της μακαρονοσαλάτας με γιαούρτι μου αρέσει, την φαντάζομαι πολύ δροσερή και νόστιμη!
Τα μανιταράκια θα τα σωτάρω κι εγώ λιγάκι και ίσως την εμπλουτίσω με κίτρινα τυριά, αν και φαντάζομαι οτι και μόνη της η φέτα που δένει υπέροχα με το γιαούρτι (θυμάμαι από την τονοσαλάτα που φτιάχνω με φέτα και γιαούρτι) θα είναι μια χαρά!
Φιλιά, καλό μήνα!

Amali said...

Δήμητρα και Μαριλένα,
ευχαριστώ πολύ και καλό μήνα και σε εσάς

Amali said...

πλεκτό εγκώμιο, αστέρι, καλημέρα, καλή εβδομάδα, καλό μήνα και καλά μαγειρέματα χαχαχαχα όλα καλά είναι εδώ....

ΜΕΤΗ said...

καλημερα!!!!!!!!
καλη εβδομαδα!!!!!!!
καλο μηνα!!!!!!!
με το καλο να μας μπει η ανοιξη......!!!!!!!!

φιλακια!!!!!!

Amali said...

Κατερινάκι, εννοείται να τα σωτάρεις, τα φαγητά πρέπει να τα απολαμβάνουμε όπως μας αρέσουν και να απελευθερωνόμαστε από τις συνταγές...
πολλά φιλιά
ελπίζω παρόλα αυτά να σου αρέσει

Amali said...

καλημέρα στη συμμορία

Amali said...

Λενιώ μου ευχαριστώ πολύ,
και για εσένα ισχύει ό,τι είπα παραπάνω για τα μανιτάρια, αν και είμαι σίγουτη ότι εσύ στάνταρ όλες τις συνταγές τις "μαγειρεύεις"...
Πάντως τα μανιτάρια γίνονται σαν της κονσέρβας, έτσι για να πάρετε μία ιδέα... Όσο και για τα τυριά αν δεις έχω βάλει κίτρινο τυρί, αλλά αν θες μπορείς να το εμπλουτίσεις και με κάτι περισσότερο από αυτό του τοστ

πολλά πολλά φιλιά

Amali said...

Μετη όλα καλά και σε εσένα..
αλλά για την άνοιξη μην βιάζεσαι...επίσημα στις 21 εεεεεε;;;;
πολλά πολλά φιλιά

mia maria said...

Μου αρέσουν πολύ οι αλχημείες σου! Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

Maria B. said...

καλό μήνα και καλή βδομάδα !!!

μύρισε η άνοιξη !!!!

απο Μάρτης καλοκαίρι που λένε και οι παλιοί !!!

Αμαλίτσα μου εγώ το έριξα στον καιρό και στις εποχές γιατί απ'οτι κατάλαβες ΔΕΝ !!!! (χιχιχιχιχι)

να σαι καλά και πάντα να προσφέρεις στην παρέα σου τις ικανότητες σου μαζί με την αγάπη σου !!!!!!!!!

φιλια πολλά

Z. said...

Καλησπέρα σε όλους.
Αμαλί, οι γευστικές αλχημείες σου είναι για να τις απολαμβάνουν και οι πιο μακρινοί φίλοι σου.
Κανόνισε λοιπόν, τώρα που μπαίνει η Άνοιξη, να μας υποδεχτείς, ε!

evelina said...

Φαίνεται νοστιμοτατο μολις το δοκιμασω θα σου πω καλο μηνα και καλη βδομαδα

marian said...

Γιατί χάθηκε το σχόλιο μου?? Οεο!!!!!

Φτου κι απ΄την αρχή!!!!

Λοιπόν κοριτσάρες!
Καταρχάς καλό μήνα!!!!

Με το καλό η Ανοιξη!!!!(βιαζόμαστε λίγο πριν τις 21 του Μάρτη!!!)

Αμαλιτσα μου γλυκιά δεν θα μπορούσες να διαλέξεις καλύτερη συνταγή για την είσοδο της Ανοιξης!!!!
Πολύχρωμη, δροσερή, χρωματιστή, με φρέσκα λαχανικά, και φυσικά εφόσον προέρχεται από τις καλύτερες μαγείρισες της πιάτσας, σίγουρα και πεντανόστιμη!!!!!!
Μπράβο κοπελα μου!!!

Κοπελάρες μου γλυκιές πολλά φιλιά και καλό βραδάκι, ανοιξιάτικο!!!!!!!:))

Amali said...

Ευχαριστώ πολύ big mama μου...
καλό μήνα και σε εσένα....

oreksinaxeis said...

Αχ Αμαλία κι εγώ μια από τα ίδια , μόνο που εγώ δεν έχω βοηθό :(
Δεν παραπονιέμαι όμως μου αρέσει, όπως μου αρέσουν και τα ζυμαρικά σου.Φιλιά - Καλό μήνα!!

Amali said...

Ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου,
δεν πειράζει που δεν, αλλά πως έχει κολήσει σε μένα η ρετσινιά του σκασμένου που τρώω τα πάντα δεν μπορώ να καταλάβω!!!!
όσο για την άνοιξη βιαστική και εσύ βλέπω εεεε;;; δεν πειράζει,

εγώ θα περιμένω στην ώρα της την άνοιξα, αλλά έβαλα το Μάρτη μου καλού κακού...


πολλά πολλά φιλιά

Amali said...

Ζ. σπίτι έχω μικρό, καρδιά όμως μεγάλη και οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους για εσένα ειδικά!!!

Πες πως θα έρθεις και σαν ένας άλλος αλχημιστής θα φτιάξω μαγειρικο χρυσό!!!!!

πολλά πολλά φιλιά

Amali said...

οκ εβελίνα περιμένω νέα...
καλό μήνα

Amali said...

marian μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια...
ναι ναι πες τα για την άνοιξη, ας κάνουμε λίγη υπομονή... έρχεται!!!!
πολλά πολλά φιλιά
καλή εβδομάδα και καλό μήνα
(τέτοια ώρα καληνύχτα πρέπει να πω επίσης)

Amali said...

πανδόρα πρέπει να εκπαιδεύσεις κάποιον οπωσδήποτε, εγώ τη βάζω για τις χαζοδουλειές να στρώσει το τραπέζι, να μαζέψει, να πλύνει τα πιάτα...και της φωνάζω κιόλας εννοείται εεεε!!!!!

πολλά πολλά φιλιά

Dorothy said...

Πολύ δροσερό και νόστιμο φαίνεται! Καλό μήνα!

Δημιουργία said...

Δε φτανει που τους μαγειρευεις, θα σου φερουν και τα πιατα στο κεφαλι?
Καλο μηνα να εχετε ολες.

Vasia b. said...

Καλημέρα και καλό μήνα!!!!
Ανοιξιάτικες οι μέρες, ανοιξιάτικο προς καλοκαιρινό και το πιάτο σου Αμαλίτσα!!
Δημιούργησες πάλι!!!!!!!!!
Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!

Betty Manousos said...

Δεν τοχω φαει ποτε. Φαινεται νοστιμοτατο, κ μια τελεια ιδεα για τραπεζι!
Μπεττυ χχχ

Nena said...

Γειά σου Αμάλω μου με τις νοστιμιές σου. Και τις δροσιές σου.

Amali said...

τα παπούτσια της Dorothy ευχαριστώ πολύ καλό μήνα και σε εσένα

Δημιουργία εεε εντάξει για πλάκα το λέω

Amali said...

ευχαριστώ πολύ Βάσια μου, αν και η αλήθεια είναι ότι έχεινε μέσα στην καρδιά του χειμώνα!!!!!

πολλά πολλά φιλιά

Amali said...

Μπέττυ μου να σου πω την αλήθεια και εγώ μέχρι να το φτιάξω δεν το είχα ξαναφάει!! χιχιχιχιχιχιχιχι

καλό μήνα

Amali said...

Γειά σου και εσένα Νένα μου....
πόσο καιρό έχω να το ακούσω το Αμάλω... χα με έκανες και γέλασα

καλό μήνα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...