Ένα δροσερό γλυκό το οποίο ξεκινάω να το φτιάχνω συνήθως τέτοια εποχή, κοντά στο Πάσχα, μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού.
Είναι ιδιαίτερα εύκολο.
Η μόνη καθυστέρηση είναι να κρυώσουν τα ζελέ και στο τέλος να πήξει.
Το φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κονσέρβα κομπόστα ανανά ή της αρεσκείας σας ή φρέσκα φρούτα (εκτός από φρέσκο ακτινίδιο και φρέσκο ανανά)
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 μόρφατ ή 300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 γιαουρτάκι 2%
3 ζελέ ανανά ή της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τα δύο ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά (θα τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος της συνταγής).
Σε λίγο από το σιρόπι της κονσέρβας ανανά μουσκεύουμε τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
Βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι σε ένα ποτήρι και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
Ζεσταίνουμε το μίγμα αυτό και μέσα διαλύουμε το τρίτο ζελέ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και αυτό.
Στο μίξερ χτυπάμε το μόρφατ, το γιαουρτάκι και μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα μέχρι να φουσκώσει.
Προσθέτουμε το κρύο ζελέ (αυτό που φτιάξαμε με το σιρόπι της κονσέρβας).
Την κρέμα αυτή τη στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε και τις φέτες ανανά.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να πήξει.
Μόλις πήξει η κρέμα περιχύνουμε με πολύ προσοχή με τα δύο ζελέ που φτιάξαμε στην αρχή.
Βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
Καλή επιτυχία
Κάλλια
Tuesday, 2 March 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
18 comments:
Δροσερό και καλοκαιρινό γλυκάκι!!!
Εγώ το φτιάχνω με την κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής και βάζω και ενδιάμεσα μπισκότα!!!
Θα το φτιάξω όμως και με την δική σου εκδοχή γιατί είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά!
Καλημέρα φιλιά!!!!!!!!!
Ενδιαφέρουσα πρόταση και'γω με κρέμα αραβοσίτου το φτιάχνω αλλά αυτό φαίνεται πιο δροσερό!
Καλό σου Μήνα!
Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή με το ζαχαρουχο και την κρέμα γάλακτος, ωραίο γλυκάκι γι αυτή την εποχή, αλλά και για όλο το καλοκαίρι όπως λες!
Eλαφρυ κ ωραιο! μαρεσουν οι φωτογραφιες σου, Ελενα , επισης.
Ευχαριστω ΠΟΛΥ για τα ωραια σου σχολια!
Φιλια πολλα!
Μπεττυ
Καλλια πολυ ωραιο γλυκακι μας εφτιαξες σημερα , δροσερο και ελαφρυ!!!!!!!
Το φανταζομαι με φραουλες ,γιατι τον ανανα μαλλον θα τον φαω στο κεφαλι απο την κορη μου.....!!!!
Φιλια, καλημερα!!!!!!
Όντως πολύ ωραίο και ελαφρύ γλυκάκι :))
Καλημέρα
Αχ δροσιστήκαμε!!!αγαπημένο γλυκάκι!Απλά εγώ δεν βάζω το ζαχαρούχο,ξέρεις οι θερμίδες!
Φιλιά!
Αθηνά
Επειδή το χω φτιάξει ΚΑΙ αυτό το γλυκάκι της Κάλλιας, θα σας πω ότι είναι εξαιρετικό!!
Χρόνια έκανα την συνταγή με το άνθος αραβοσίτου, πλέον κάνω μόνο αυτή, μας άρεσε πολύ περισσότερο.
Με ανανά είναι τέλειο, αλλά και μ' άλλα φρούτα που το έχω φτιάξει επίσης πολύ καλό!!
Δοκιμάστε το με ζελέ κεράσι, σούπερ!!
Καλό μεσημέρι!
Φιλάκια!
Τέλειο γλυκάκι και από εμφάνιση σούπερ. Θα προτιμήσω αυτή την εκδοχή του ανανά με το εντυπωσιακό χρώμα.
Δροσιστικό και ελαφρύ! Ότι πρέπει για μετά από ένα πλούσιο γεύμα!
Kι εγώ με κρέμα πατισερί την κάνω, επειδή λατρεύω το ζαχαρούχο θα το δοκιμάσω και με φραουλίτσες που είναι της εποχής!!!
Kάλλια ό,τι πρεπει γι 'αυτές τις μερες, που μας θυμήθηκε η Ανοιξη :))
Μου αρέσει πολύ αυτό το γλυκό κορίτσια μου και μου θυμίζει καλοκαίρι! Ταιριάζει και με τη ζέστη που έχει αυτές τις μέρες έξω! Σας φιλώ γλυκά Ελενάκι μου και Μαράκι μου!
Καλλάκι μου μικρό με το δροσερό γλυκό !!! είδες που σε τραγουδάω???
πολυ νόστιμη και δροσερή η προτασή σου ! δεν ξέρω τώρα τι να κάνω, να το φτιάξω ? ή τώρα που έπιασε η ανοιξη να έρθω καμμια βόλτα προς τα μέρη σας για να μου το φτιάξεις εσύ με τα χεράκια σου που θα το κάνεις σίγουρα πιο νόστιμο απο εμένα ?? ε ?? για ρίξε ιδέες ???χιχιχιχι
καλό απόγευμα και πολλά φιλιά
Καλησπέρα αυτό το γλυκό το φτιάχνω κι εγώ την ίδια ακριβώς εποχή με μια παραλλαγή.Θα στη πω να τη δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς.Αντί για πτι μπερ βάζω φρυγανιές αφού τις βουτήξω σε σέβεν απ και ποτίσουν αρκετά, τα υπόλοιπα τα ξέρεις,δοκίμασέ το και με ζελέ κεράσι.
Μου μύρισε καλοκαιράκι και το ευχαριστιέμαι. Τη δροσιά του νάχεις!
Υπέροχο και δροσερό το γλυκό που μας έφτιαξες Κάλλια μου, τέλειο για το καλοκαίρι αλλά και για τώρα την άνοιξη,
εγώ γιατί είχα ακούσει ότι δεν κάνει να βάζεις ανανά στο ζελε γιατί δεν πήζει?μήπως εννοούσαν φρέσκο?
φιλιά πολλά!!!
Μ΄αρέσει!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εχε χάρη που νηστεύω και δεν τρώω, αλλιώς δύο κομμάτια θα τρωγα!!!!
Ειναι απο τα αγαπημένα μας γλυκά όλης της οικογένειας!!!!
Και σε διάφορες γεύσεις!!!!
Μπράβο Κάλλια!!!! Μας έφερες Ανοιξη και γιατί όχι το καλοκαίρι!!!!
φιλάκια πολλά σε όλες !!!:))
Post a Comment