Monday 28 June 2010

Σοκολατάκια καρδούλες και όχι μόνο!!

Πάμε να τα φτιάξουμε ??

για 40 σοκολατάκια χρειαζόμαστε περίπου:
3 πλάκες κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος των 125 γρ. η κάθε μια
40 κομμάτια κεράσι γλυκό ή άλλο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
προαιρετικά λίγο λικέρ
χαρτάκια για σοκολατάκια
για το στόλισμα
μισή πλάκα κουβερτούρα υγείας
μισή πλάκα άσπρη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων τις 3 πλάκες σοκολάτας. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την ανακατεύουμε καλά και δυνατά για 2-3 λεπτά ώστε να γυαλίσει και να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά που έχουν διασπαστεί από την θερμοκρασία.*.
Γεμίζουμε τις θήκες, χάρτινες ή πλαστικές, μέχρι επάνω με σοκολάτα και μετά τις γυρίζουμε ανάποδα πάνω από το μπολ με την σοκολάτα.
Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να κρατήσουμε στις θήκες μόνο όση σοκολάτα χρειαζόμαστε.Τα βάζουμε σ’ ένα δισκάκι και βουρ στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τοποθετούμε στο κάθε ένα από ένα κερασάκι γλυκό.
Εάν θέλουμε ρίχνουμε και από μια σταγονίτσα λικέρ της αρεσκείας μας.Τα βάζουμε πάλι για ένα 10λεπτο στην κατάψυξη.
Ξαναλιώνουμε την σοκολάτα που μας έχει περισσέψει και βγάζουμε τις θήκες από το ψυγείο.
Ρίχνουμε σοκολάτα ώστε να καλυφθούν μέχρι επάνω.
Εάν έχουμε χρησιμοποιήσει πλαστικές θήκες, για να βγει το σχέδιο ατόφιο πρέπει και την πρώτη φορά που ρίξαμε σοκολάτα αλλά και την δεύτερη να καθαρίσουμε την επιφάνεια με μια σπατουλίτσα.Τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Βγάζουμε τα σοκολατάκια απο τις θήκες και τα τοποθετούμε πάνω σε δαντελίτσες ή μέσα σε χάρτινα θηκάκια.
Εάν έχουμε φτιάξει σοκολατάκια σε χάρτινες θήκες, μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε προσεκτικά την θήκη που είναι κολλημένη στο σοκολατάκι και το βάζουμε σε μια καινούργιαΣυνεχίζουμε εάν θέλουμε κάνοντας διάφορα στολίσματα.
Λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα και την ρίχνουμε κουταλίτσα – κουταλίτσα, επάνω σε χαρτί ψησίματος και τ’ αφήνουμε λίγο στο ψυγείο ώστε να στερεοποιηθούν.Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα και την βάζουμε σ’ ένα κορνέ που έχουμε φτιάξει με χαρτί ψησίματοςστολίζουμε σύμφωνα με την καλλιτεχνική έμπνευση της στιγμής.Σας υπόσχομαι ότι θα απολαύσετε την γεύση τους αλλά και την κατασκευή τους !!!!!!!
Καλή μας εβδομάδα!!

* Η κανονική διαδικασία ανακατέματος και κρυώματος της σοκολάτας λέγεται tempering – για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο διαδίκτυο βάζοντας τις λέξεις "tempering σοκολάτας".

37 comments:

Asteri (Maria) said...

Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!
τέλεια γεμιστά σοκολατάκια! τα λατρεύω!
Πολλά φιλάκια
Καλή εβδομάδα

eva said...

Υπέροχα!!!
Μικρά γλυκάκια,για όλους!!
Καλή εβδομάδα!!!

Rena said...

Μαράκι μου τέλεια σου έγιναν. Γεια στα χεράκια σου. Να έρθω για κέρασμα και καφεδάκι?

...irida... said...

τελεια !και πολυ ευκολα..και ευπαρουσιαστα ...μπραβο.....Καλη εβδομαδα!

anthivolon said...

Και όμορφα καί νόστιμα μια και έχουν το κερασάκι για γέμισμα!!!
Να δοκιμάζαμε και κανένα...........
Φιλιά

Μαριλένα said...

Μαράκι, τι όμορφα που ειναι!
μόλις γυρίσουμε από τις διακοπές, θα τα φτιάξω άμεσα!

φιλιά πολλά
:)))

nostimia said...

Λατρεμένη σοκολάτα. Πολύ όμορφα φαίνονται

The Dark Chef said...

Οι φωτογραφίες με ξετρέλαναν! Φανταστικά τα σοκολατάκια!
Καλή και γλυκιά εβδομάδα!

Z. said...

Φανταστική παρουσίαση, απίθανα τα σοκολατάκια και...πάντα τέτοια! Γλυκές απολαύσεις να είναι η κάθε σου ημέρα, Μαράκι μας.
Φιλιά πολλά

Peter M said...

Wow Maria...sto dikosou to spiti, kathe mera einai tou Agio Valentinou me afta ta sokolotakia!

Ξανθή said...

Ένα κουτάκι καρδούλες μπορώ να έχω;;
Πολλά φιλιά.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

σοκοπειρασμοι!!!!
τα θέλω και τα 40!!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Τι ομορφιές βλέπουν τα ματάκια μου??
Φιλενάδα φτιάξε άλλα 40, γιατί τα πρώτα κατακυρώθηκαν στην Γαστεροπλήξ;-)
Πανέμορφα είναι, γεια στα χερακια σου!!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΩ ΠΩ!!!!!!!!!!ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ:)))))
ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΓΛΥΚΑ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Lila Xagorari said...

Άπα πα μην λείψει λίγο ένας άνθρωπος αμέσως να του φάτε τα σοκολατάκια του!! Φιλενάδα μου μετά τα κουρκουμπίνια με ξαναέστειλες με τα σοκολατάκια και με το tempering!
Ποιά είσαι τέλος πάντων.....η δομή???

Ελευθερία said...

φαινονται φοβαιρα τα σοκολατακια σου, θα τα δοκιμασουμε σιγουρα.

σου εχω ενα βραβειο, περνα να το παραλαβεις!!!!!!!!!!

http://gefsieleftherias.blogspot.com/2010/06/blog-post_28.html

SpIrToKoYto said...

κόβω το λαιμό μου,πως είναι εκείνα τα ΥΠΕΡΟΧΑ σοκολατάκια που γέμισαν εκείνο το ΥΠΕΡΟΧΟ κρακελέ καφεκούτι της Μέτης...
κοπέλες..άπαιχτα !!!

α...και κάτι άλλο..δεν ξέρω τί θηκούλες χρησιμοποιείς για τα σοκολατάκια..εγώ πάντως έχω βρει φοβερές τις παγοθήκες..κι έχουν και διάφορα φρου φρου σχεδιάκια..καρδούλες,μπαστουνάκια,
αστεράκια κλπ..
( να προσφέρουμε κι ένα σοκολατάκι στη σουβλακερί...να σερβίρουμε με classe )
σμουααααττττςςςςςςς...

mia maria said...

Πανέμορφα τα σοκολατάκια σου και η παρουσίαση καταπληκτική!
Αχ, να είχα λίγα!!

Vasia b. said...

Μαράκι μου υπέροχη παρουσίαση !!!!
Εγω που τα έχω δοκιμάσει απο τα χεράκια σου μπορώ να πω και υπέροχα σε γεύση!!!
Πολλά φιλιά καλή και ξεκούραστη εβδομάδα!!!

Κάνε και κανένα μπάνιο για μας!!!χιχιχι!!

Δημιουργία said...

Φερνω και λικερακι και αρχιζω τις δοκιμες. Καλη εβδομαδα να εχεις.

marian said...

Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!! που έλεγε και η Ζουμπουλία!!!!
Καλά καλέ τι είναι τούτα!!!
Κάτι ήξερα και δεν μπήκα σήμερα,λόγω σουρτουκέματος βέβαιως,βεβαίως, αλλά καλά να πάθω που βραδιάτικα ήθελα να δω τι μου μαγειρέψατε σήμερα!!!!!!!!
Μπράβο βρε Μαριώ μου, τα 40 πρώτα η Γαστερόπληξ, τα επόμενα 40 το Λενιώ, δηλαδή εμεις ποια 40άδα θα δεήσουμε να φάμε;;;; αντε ας είναι και 20άδα, δεχομαι να τα μοιραστώ, μιας και είμαι παιδί που δίνει τα πραγματάκια του!!!!
Μπορώ επίσης να πάρω λίγα από όλα!! Δεν με χαλάει καθόλου, είμαι βολική εγώ!!!!
όλα τα τρώω......αλλά εκείνες οι καρδούλες ειναι σκέτος πειρασμός!!!
Μαράκι μου γλυκό πάντα τέτοιες γλύκες και πάντα χαρές στη ζωή σου, που θα σου χρειάζονται να κερνάς τέτοια σοκολατάκια!!!
Να είσαι καλά χρυσοχέρα μου!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!
Καλό βράδυ σε όλες!!!:))

Phivos Nicolaides said...

Λατρεμένες...

Λίνα said...

Αχ οι καρδούλες είναι τέλειες Μαράκι μου. Θα το προσπαθήσω κάποια στιγμή γιατί τα λάτρεψα.
Καλημέρα.

Athina(Sugar Buzz) said...

Τέλεια τα σοκολατάκια Μαρία!!!Οι καρδούλες όνειρο!Αλλά και τα άλλα στα χαρτάκια δεν τα έχω προσπαθήσει γιατί σκεφτόμουν μήπως δεν μου ξεκολλάνε, αλλά έτσι όπως τα δείχνεις φαίνονται πανέυκολα!!

Thalassenia said...

Αυτά βλέπω και πάω στο ψυγείο, άντε.
Απίθανα είναι.

Φιλιά θαλασσένια.

cook said...

wow!!!!τι καλλιτεχνης!!!!φιλια Μαρακι!

Maria B. said...

γεια σας !!! είμαι σε διακοπές και δεν έχω το λαπτοπάκι μου μαζί, ήρθα σε ένα ιντερνετ καφέ να ρίξω μια ματιά στο μπλοκ μας και χαρηκα πολύ που όλοι βρήκατε να γραψετε μια καλή κουβέντα!!!! ευχαριστώ πολύ πολύ θα είμαι την Δευτέρα πίσω στα πάτρια, οπότε τα λέμε ''απο κοντα'' και θα φτιάξω και για τις παραπονεμένες μου 100 σοκολατάκια γιατι αυτά που εβγαλα για κέρασμα τα πήρε όλα η γαστεροπλήξ !!!!!!!!!!!!!!!

Βιβάκο το πέτυχες είναι αυτά τα σοκολατάκια που ήταν στο κρακελένιο κουτι της Μέτης !!!


φιλια πολλά πολλά πολλά και καλά να περνάτε!!!

kostas said...

Πραγματικα ειναι της καρδιας!

Crazy Tourists said...

Απορώ πως της ξέφυγαν της τρελοτουρίστριας και δεν μου τα έστειλε ακόμα να τα φτιάξω!! Μούρλια είναι!! Μιαμ μιαμ!
CrazyTourist1

Anonymous said...

Να ρωτήσω κάτι;
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ότι σοκολάτα θέλω;

Επισκέπτομαι πρώτη φορά το blog σας μιας και είμαι καινούργια και μου αρέσει πολύ!
Θα φτιάξω κάποιες συνταγές που είδα και μου άρεσαν πολύ!

Maria B. said...

Χρυσούλα καλή σου μέρα. Σ'ευχαριστουμε για τα καλά σου λόγια και για την επισκεψή σου στο μπλοκ μας. Πιστεύω να σε βλέπουμε συχνά και να ανταλλάσουμε τις απόψεις μας. Σχετικά με την ερώτηση σου για την σοκολάτα η απάντηση είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι σοκολάτα θέλεις αρκεί να μην έχει πρόσθετα δηλ. ξηρούς καρπούς, φρούτα, μπισκότα, ποτό κλπ. Οτι αλλο θέλεις να ρωτήσεις μην διστάσεις, εμείς όλο και κάπου εδώ τριγυρνάμε και θα σου απαντήσουμε.

καλή επιτυχία σε ότι φτιάξεις.

φιλια πολλά

Anonymous said...

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου!
Θα τα φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις;))

Maria B. said...

OK περιμένω νέα σου.

καλό απόγευμα

Anonymous said...

Tα έφτιαξα!
Είναι τέλεια και πανέυκολα!

Maria B. said...

Μπράβο Χρυσουλα, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν !!!!!! όντως είναι πανευκολα και μπορείς να κάνεις όσες αλλαγες θέλεις !!!

φιλια πολλά πολλά και σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μας ενημερώσεις !!!

Unknown said...

Καλησπέρα! Δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμα το μπλοκ!! Μια ερώτηση θέλω να κάνω... Για να κανω τα σοκολατάκια όπως του εμπορίου που όταν δαγκωνεις τρέχει το λικέρ τι πρέπει να κανω? Μήπως έχετε δοκιμάσει???

Maria B. said...

Καλημέρα σας !
Ευχαριστούμε για την επισκεψή, σας ενημερώνουμε ότι το μπλοκ λειτουργεί κανονικά εδω και εντεκα συναπτά έτη!! όπως θα δείτε βαζουμε πολύ συχνά καινουργιες συνταγες, απλά εχουμε κλείσει τα σχόλια αλλά οποιος θέλει μπορεί να μας στέλνει μηνυμα στο email που υπάρχει στο δεξί μέρος του μπλοκ.

Σχετικά τώρα με τα σοκολάτακια, φυσικά και μπορείς να τα φτιάξεις.
Θα κανεις τα βήματα που δίνουμε στην συνταγή και στο σημείο που αναφερουμε ότι θα βαζουμε γλυκό του κουταλιού εσεις θα βάλετε το λικέρ και θα συνεχίσετε με τα επόμενα βήματα.

Ευχομαστε καλή επιτυχία και θα χαρούμε πολύ να σας ''ξανακούσουμε'' !

Καλό μήνα απο τις συνταγές της καρδιάς !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...