Όπως θα έχετε ίσως καταλάβει, με τα γλυκά δεν έχω και την καλύτερη σχέση!
Δεν τα πολύ-τρώω και γι αυτό δεν τα … πολύ-φτιάχνω.
Όμως προχθές που η γειτόνισσά μου, η κυρία Βάσω έβαλε να φτιάξει το πανεύκολο και φοβερό αυτό γλυκάκι, αποφάσισα να γίνω η βοηθός της και η φωτογράφος της. Όνομα δεν ήξερε για το γλυκό και έτσι αποφάσισα να κάνω και τη νονά!!! Απολαύστε λοιπόν το πορτοκαλένιο της!!.
Αφιερωμένο στη Χριστίνα της, που είναι μακριά και δεν μπόρεσε να το γευτεί.
Χρειαζόμαστε:
12 σαβουαγιάρ
2 ποτήρια του νερού χυμό πορτοκάλι
½ ποτήρι του νερού ζάχαρη (εμείς βάλαμε 1)
½ ποτήρι του νερού κορνφλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από το πορτοκάλι
Το φτιάχνουμε:
Σπάμε τα σαβουαγιάρ στα 4.Βάζουμε το 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα.
Βάζουμε το άλλο σε ένα βαθύ μπολ και αρχίζουμε να προσθέτουμε προσεκτικά το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μην μας σβολιάσει.
Αφού διαλυθεί το κορνφλάουρ εντελώς, αφήνουμε τη μπολ στην άκρη και βάζουμε την κατσαρόλα με το πορτοκάλι και τη ζάχαρη στη φωτιά στο δυνατό.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το περιεχόμενο του μπολ, ανακατεύοντας με σύρμα γρήγορα για να μην μας κολλήσει.
Όταν πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα σαβουαγιάρ και ανακατεύουμε.
Σε μία φόρμα κέικ στρώνουμε μία διαφανή μεμβράνη, αφήνοντας αρκετό περιθώριο δεξιά και αριστερά, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε το γλυκό στο τέλος.
Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας στη φόρμα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.Κατόπιν, το τυλίγουμε με την υπόλοιπη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
Τρώγεται κρύο και πολύ ευχάριστα και την επόμενη μέρα -αν μείνει φυσικά-Η δοσολογία είναι για ένα μικρό φορμάκι μια χρήσης του μικρού κέικ, αν θέλετε περισσότερο, απλά πολλαπλασιάστε τις δόσεις.
Πάρτε κουτάλι και απολαύστε..
Καλημέρα και καλή βδομάδα εύχομαι!
Αμαλία
Monday, 18 October 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
36 comments:
Αχ,τι τυχερή που δεν πολυ-τρως γλυκά!
Εγω εχω πάθος μ ότι έχει ζάχαρη!!!
Καταπληκτικό το γλυκάκι και λέω να το δοκιμάσω άμεσα.
Καλή γλυκειά εβδομάδα Αμαλίτσα
Υπεροχο το γλυκάκι, πανεύκολο και ελάχιστα παχυντικό.Ευχαριστούμε για την συνταγούλα και εσένα και την κυρία Βάσω.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
Πολύ καλό και πολύ εύκολο γλυκάκι!!
Τυχερή που δεν πολυτρώς τα γλυκάκια εγω πάλι δεν θα το έλεγα αυτό για μένα!!
Πολλά φιλιά!!!!
Πολύ νόστιμο και εύκολο το γλυκάκι σου! Ωραία συνταγή! Θα δοκιμάσω να το κάνω και με ανάμικτο χυμό φρούτων που αρέσει πολύ στη μικρή μου!
Καλημερα φευγω σφαιρα....για κουζινα να το φτιαξω!!!
Amelie ευχαριστω.
Μία απορία.
Τα σαβουαγιάρ δεν διαλύονται;
Να μη το φτιάξω και το χαλάσω!
Φαίνεται δροσερό και νόστιμο!
Ευχαριστώ Αμαλία και καλή εβδομάδα!
Απίθανο φαίνεται, μπαίνει σίγουρα στο πρόγραμμα.
Και για εμάς το ίδιο.
Εύκολο και λαχταριστό πρέπει να είναι!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Αμαλία μου, τι ωραίο γλυκάκι!!!
Και με πορτοκάλι τέλειο, αλλά και με άλλους χυμούς που το φαντάζομαι, εξαιρετικό πρέπει να γίνεται!
Ευχαριστούμε την κυρία Βάσω, αλλά κι εσένα, την νονά, βεβαίως βεβαίως!!
Φιλάκια, καλή σου βδομάδα!
Αμαλίτσα,αρχίζεις να ενδίδεις στα γλυκά;
Νόστιμο είναι σίγουρα,εύκολο επίσης μα και ελαφρύ.Μόνο παγωμένο το χειμώνα;Θα το έχω υπ΄όψη για τις ζεστές μέρες.
Φιλιά!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ!
ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΜΑΜΙΑ ΜΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΥΝΤΟΜΑ.
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!
Μμμμμμ καταπληκτικό γλυκό. Θα του πήγαινε, λέω εγώ τώρα ...... και λίγα κομμάτια μέσα σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας.
Φιλιά
Καλό απόγευμα
στα αμέσως προς εκτέλεση...
μόλις καταναλωθεί από τον καλό μου η αμυγδαλόταρτα της Ζαμπίας που ροδοψήνεται στο φούρνο...
δηλ.μάλλον αύριο...
πολύ ωραία ιδέα,εύκολη και ανάλαφρη..
τη καλησπέρα μου...-:))
θα το κάνω..υπέροχο...αχ! βρε φιληνάδα τι όμορφα πράγματα κάνεις.
αγαπημένο γλυκάκι, ελαφρύ κι αρωματικό, τυχερή που δεν αγαπάς τα γλυκά!!!!!! εγώ και να θέλω δεν με αφήνουν, ο σύζυγος πρώτα ρωτάει τι γλυκό έχουμε και μετά ρωτάει για φαγητό!!!!!!
Δεν σου αρέσουν τα γλυκά λοιπόν ε;
μακάρι να μπορούσα να το πω κι εγώ αυτό!
το γλυκάκι σου όμως δελεαστικότατο!
ελαφρύ, μυρωδάτο, θαύμα!
Θα μου κρατήσεις ένα κομμάτι; Αλλιώς θα πρέπει να το ξαναφτιάξεις. Ερωτήσεις: 1)Ο χυμός είναι φρεσκοστιμένος ή τυποποιημένος (από το σουπερ μάρκετ); 2)Αμα βάλεις λιγότερη ζάχαρη ή και καθόλου θα έχει πρόβλημα με το πήξιμο;
Χαρά μου, δεν πολυ-τρωω γλυκά,
τσακίζω τα φαγητά!!!!!
ευχαριστώ και Πολλά φιλιά
εριφίλη και Βάσια ευχαριστώ πολύ και καλή εβδομάδα και σε σας
Αμελί ναι να το κάνεις ο Νικόλας πάντως το λάτρεψε
Παρακαλώ lourdi
καλή εβδομάδα
Γιαγιά Αντιγόνη,
όχι παραδόξως ούτε διαλύοντια ούτε και παπαριάζουν όπως περίμενα στην αρχή, παραμένουν τραγανά. δεν υπάρχει περιθώριο λάθους...
ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ και Εφη καλή επιτυχία περιμένω νέα σας
Έλενα μου εγώ πάντως να σου πω την αλήθεια περιμένω πως και πως την άνοιξη να το κάνω με φράουλες.
πολλά φιλιά
Ελενάκι μου το συγκεκριμένο ήταν πολύ ωραίο και αν μειώσεις τη ζάχαρητείνει να γίνει άγλυκο γλυκό...
όσο για τη θερμοκρασία του γλυκού, όπως παρατήρησε και ο μπαμπάς μου όταν δοκίμασε είναι μία μουσταλευριά με πορτοκάλι απλά άρα ευχάριστα και το χειμώνα τρώγεται κρύα..
Αυτά σε ζάλισα χαιρετισμούς στα Βόρεια του νομού μας
Γεωργία χαρά καλή επιτυχία
Αστέρι, μάλλον οι σταγόνες σοκολάτες θα χαθούν και θα λιώσουν, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πεις. Σήμερα έκανα κάποιους πειραματισμούς με μπισκότα σοκολάτας και πτι μπερ, αν το αποτέλεσμα είναι καλό θα υπάρξει update, διαφορετικά....
σπιρτοκουτο στα 5 μέτρα με 2 πιρούνια θα το εκτελέσεις;;;;; Άσε και για κανέναν άλλον ή πολλαπλασίασε τα υλικά για να προλάβουν... Βάλε καλύτερα μερίδες Μαρίας!!!!!
Ευχαριστώ αχτίδα μου...
γ. τι πλάκα που είχε το μήνυμά σου!!!! οπότε για κυρίως του σερβίρεις γλυκό και για επιδόρπιο μακαρονάδα!!!
Μπέττυ μου ελαφρύ ελαφρότατο, και αρωματικότατο!!!!
φιλιά
V. όπως είπα και πιο πάνω, έκανα άλλο ένα δοκιμαστικό με πτιμπερ και άλλα μπισκότα και διπλασίασα και τη δόση, αλλά μέχρι Παρασκευή δύσκολά να μείνει, θα σου κρατήσω όμως.
* ο χυμός είναι από φρεσκοστυμμένα πορτοκάλια, όμως σήμερα έβαλα τυποποιημένο του σούπερ και δεν είχα πρόβλημα
* Η ζάχαρη ρυθμίζει τη γλυκίτητα, μάλλον μπορείς να την αμελήσεις και εντελώς, για το πήξιμο υπεύθυνο είναι το κορνφλάουρ οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα
καλό βράδυ
Καλημέρα! Να σας ενημερώσω ότι το έφτιαξα χθες το γλυκό (δεν κρατιόμουνα!) και βγήκε τέλειο! Χρησιμοποίησα έτοιμο χυμό ανάμικτο και 1/2 ποτήρι ζάχαρη. Όποιος το δοκίμασε ενθουσιάστηκε!
προλαβα τίποτα ή μπα ??? μάλλον τοσο νόστιμο γλυκό που φαίνεται δεν πιστεύω ότι θα έμεινε ούτε ψίχουλο.
Αμαλίτσα μάλλον θα περάσω απο την συνονοματή σου την Amelie να με κεράσει απο το δικό της !!!!
σε φιλώ πολύ πολύ
Μπράβο Αμελίίίίίίίίίί....
ετοιμοπόλεμη σε βρίσκω!!!!
χαίρομαι που σας άρεσε
φιλιά
Μαράκι μας,
μην ανησυχείς υπάρχει για όλους!!! άλλωστε το ξαναέφτιαξα και εγώ (ναι καλά διαβάζεις) και το έφτιαξε και το Λενιώ μας σε παραλλαγή
πολλά φιλιά
Ζητώ την άδεια του δημιουργού για να αναδημοσιεύσω αυτή τη συνταγή στο blog μου.
Μπορώ;
Με ανώνυμο σχόλιο ζητάς αναδημοσίευση??
Για ότι θέλεις, επικοινώνησε μαζί μας επώνυμα στο μέιλ του blog μας, syntageskardias@yahoo.com
Post a Comment