Η τυροπιτούλα που βλέπετε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσες έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Και με αυτό βέβαια δεν εννοώ ότι πιο νόστιμη δεν έχετε φάει, ποτέ δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο, ξέρετε τι σεμνή και ταπεινή που είμαι:P
Εννοώ ότι στην γεύση δεν θυμίζει τυρόπιτα, αλλά σουφλέ τυριών, το οποίο όμως κόβεται όμορφα και σερβίρεται σε κομμάτια.
Ένα πολύ γευστικό, κρεμώδες σουφλέ άσπρων τυριών, που σας προτείνω να δοκιμάσετε και να το απολαύσετε!
Χρειαζόμαστε:
9 φύλλα κρούστας
300 γρ. φέτα
400 γρ. ανθότυρο
160 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 ml γάλα φρέσκο
πιπέρι
Επιπλέον
4 αυγά
120 ml γάλα
Στην πράξη
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη, θα το χρησιμοποιήσουμε για να βουτυρώσουμε τα φύλλα.
Τρίβουμε την φέτα, λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε τα τυριά.
Προσθέτουμε 200 ml γάλα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
Στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ανά δύο στα ενδιάμεσα.
Πάνω από αυτά αδειάζουμε την τυρένια γέμισή μας.
Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, βουτυρώνοντας και αυτά στα ενδιάμεσα.
Χαράζουμε (αρκετά βαθιά) την πίτα σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Χτυπάμε καλά τα αυγά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε 120ml γάλα και ξαναχτυπάμε.
Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε την πίτα μας, αφού προηγουμένως έχουμε τρυπήσει την επιφάνειά της σε διάφορα σημεία με ένα πηρούνι.
Αφήνουμε μισή ώρα να απορροφηθεί το μείγμα των αυγών (δεν θα απορροφηθεί όλο αλλά δεν πειράζει, ακόμα και αν επιπλέει το μείγμα αυγών-γάλακτος στην επιφάνεια της πίτας.)
Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, για 50-60 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε το τυροπιτο-σουφλέ μας!
Καλή επιτυχία!
Εύχομαι χρόνια πολλά και καλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, Δημητρούλες, Δημήτρηδες και νομίζω σήμερα γιορτάζουν και οι Δημοσθένηδες αν δεν κάνω λάθος!
Χρόνια τους πολλά!
Wednesday, 26 October 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
29 comments:
Παλι λιγουρες εχω πρωι πρωι βρε Ελενακι..πρεπει να ειναι πεντανοστιμη,εχω βεβαια και μια απεραντη αγαπη στις πιτες οποτε τι να λεμε..γεια στα χερακια σου να εισαι παντα καλα να μας φτιαχνεις νοστιμιες!!!
Αν εχεις δικους σου ανθρωπους που γιορταζουν χρονια τους πολλα να τους χαιρεσαι!!!
Πολλες καλημερες και πολλα φιλια!!!
Το ότι την περιχύνουμε με το μίγμα αβγών και γάλακτος θα την διαφοροποιεί κάπως φαντάζομαι από τις υπόλοιπες πίτες. Πρέπει να γίνεται όμως χορταστική και νοστιμότατη! Και επίσης πανεύκολη!
Καλημέρα Έλενα, χρόνια πολλά κι από μένα στη μισή Ελλάδα που γιορτάζει σήμερα! :)
mmmmm! Elena cheese souflé delicious. Thank for your sweet words in my blog. Have a nice day dear Elena!
Καλημέρα!! Κάνω κι εγώ μια παρόμοια συνταγή στα παιδάκια μου! Πολύ ωραία! Φιλάκια :)
Καλημέρα!
Η τυρόπιτα είναι απίστευτη! Κάπως έτσι τη φτιάχνει η μαμά μου και γίνεται ανάρπαστη!
Φιλιά
Ελενάκο, ζωγράφισες! Θα μας αρέσει πολύ πιστεύω γιατί θα είναι απαλή στη γέμιση οπότε μπαίνει στα προσεχώς. Καλημερούδια!
Χρόνια πολλά σε όλους τους Δημητράδες και τις Δήμητρες!
Ελενάκι μου να είσαι καλά...ωραία η τυροπιτούλα σου....Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου...και να σας χαίρεται... Φιλάκια
Πολύ νόστιμη η πιτούλα σου,Έλενα!
Κάποια παρόμοια έφτιαχνα παλιά και μου τη θύμησες-καιρός να θυμηθούμε τον καιρό,που με περισσότερη όρεξη ασχολιόμουν με την κουζίνα χιχι...
Φιλιά!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΣΟΥ!!!
ΕΛΕΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΣΟΥ!!!!!!!!! ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ! ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ!
Exei menei kana komati tis pitas? Bah! Xponia polla ston Dimitri!
Πιτούλα και μαλιστα με τυρι... δεν λεω ποτε οχι!
Πεντανοστημη φαινεται!
Έλενα τέλεια!! ακριβώς έτσι την φτιάχνει και η μαμά μου και γενικά στο χωριό μου, γεια στα χεράκια σου και να χαίρεσαι τον αντρούλη σου και ότι αγαπάς.
Φιλιά πολλά
Ελενα μολις την είδα, αστραπιαία σκέφτηκα αν έχω τα υλικά και πως στο καλό θα ξεπαγώσω γρήγορα το φύλλο! Καιρό έχω να κάνω πιτουλα και αυτη θα ειναι τέλεια, θα την λατρεψει ο μικρός μου μπόμπιρας! Φιλάκια πολλά και να χαιρεσαι στον άντρα σου!
Νοστιμότατη! Με μια σαλατούλα,ό,τι πρέπει!
Να σου ζήσει ο σύζυγος,που προφανώς γιορτάζει!
φιλιά πολλά πολλά
Ωραιότατη τυροπιτα ετσι την κάνω κι εγω μόνο που βάζω και πιπεριά άλλο πράγμα.Απ΄οτι είδα γιορτάζει ο άντρας σου χρονια πολλά λοιπόν να τον χαίρεσε.
ΜΜΜΜΜ μέχρι εδώ μύρισε...χεχεχε Τέλεια φαίνεται!!
Ελενακι μου χρονια πολλα να χαιρεσαι τον αντρουλη σου , να ειναι πολυχρονος ο Δημητρης σου παντα με υγεια!!!!!!!
*Περιμενουμε το γλυκακι για κερασμα , δεν θα την βγαλεις μονο με αυτη την καταπληκτικη τυροπιτουλα.......!!!!
Φιλακια πολλα πολλα!!!!!
Μετη.
Έλενα...γιορτάζει ο αντρούλης σου???να τον χαίρεσαι και εμένα ο γιόκας μου....γιαυτό την πάίρνω παραμάσκαλα και φεύγω...φτιάξε άλλη να κεράσεις.....φιλιάαααα...
Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου Ελενάκι μου. Γεροί και ευτυχισμένοι και οι δύο ... και οι γιοι. Περιμένω το κέρασμα του γλυκού αύριο, ε! Παίρνω πάντως από το τυροσουφλέ κομμάτι και φεύγω! Και πάλι χρόνια πολλά!
μμμμ...υπέροχη συνταγή..νασαι καλά
Υπέροχη συνταγή τυρόπιτας,με φετούλα και ανθότυρο τέλεια μπράβο σου μας άνοιξες την όρεξη πάλι,αχ αυτή η δίαιτα τι μου κάνει
Ναι έχω φάει μια τέτοια τυρόπιτα από τα χεράκια φίλης που την κάνει και μου άρεσε πολύ! Η τεχνθκή είναι που κάνει τη διαφορά παρόλο που τα ίδια υλικά χρησιμοποιούμε!
Φιλιά, χρόνια πολλά!
μμμμμμμμμμμμ νοστιμότατη φαίνεται, τέλεια συνταγή θα την φτιάξω γιατί θέλω οπωσδήποτε να την δοκιμάσω!!!! Φιλάκια πολλαααα!!!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια!
Η διαφορά σε αυτήν την τυρόπιτα είναι το μείγμα που μπαίνει πάνω από το φύλλο και την κάνει να μοιάζει γευστικά με σουφλέ!
Σας ευχαριστώ και για τις ευχές σας, αύριο θα βάλω κερασματάκι, δεν θα σας άφηνα ποτέ χωρίς να κεράσω γλυκάκι εννοείται;-)
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Το ότι αφήνουμε να απορροφηθεί το μίγμα των αυγών νομίζω ότι κάνει την διαφορά. Θα το δοκιμάσω το ΣΚ!! Δείχνει όμως υπέροχη!!
ΕΛΕΝΑ μου τέλειο το τυροσουφλέ... Να πάρω ένα, δύο, τρία κομματάκια. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να χαίρεσαι τον άντρα σου και του χρόνου να είστε καλά!!! Πολλά φιλάκια!!!
Κάνω και εγώ μια παρόμοια συνταγή αλλά βέβαια εσύ μου είσαι όλο εκπλήξεις και πρωτοτυπίες!!!
ωραίο χρώμα σου έχει πάρει το φύλλο !!!
φιλια πολλά πολλά
Μοσκοβόλησε μέχρι εδώ. Μία πίτα που γίνεται πολύ γρήγορα και πετυχαίνει πάντοτε. Να είσαι καλά.
Post a Comment