Wednesday, 25 April 2012

Τούρτα με ροδάκινα και ζελέ κεράσι

Προχθές είχε τα γενέθλιά του ο άντρας μου!
Έτσι έφτιαξα αυτήν την τούρτα, για να τον γλυκάνω και για να κεράσω τους φίλους που μας ευχήθηκαν, αλλά και όλους εσάς.
Είναι δροσερή και ανάλαφρη και συνήθως δεν μένει ψίχουλο, όλοι μου ζητάνε και δεύτερο κομμάτι.
Ελάτε λοιπόν να σας κεράσω και να σας πω πως την φτιάχνω!
Θα χρειαστούμε:
3 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας, 25 εκ. διάμετρο περίπου
4 μισά ροδάκινα κομπόστα
1 φάκελο ζελέ κεράσι με γλυκαντικό
8 κουταλιές σιρόπι από την κομπόστα
2 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
3 αυγά μέτρια
100 γρ. ζάχαρη
6 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ
400 ml. γάλα φρέσκο
ελάχιστο αλάτι
1 μασουράκι βανίλια άρωμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Πάμε να την φτιάξουμε:
Ετοιμάζουμε αρχικά την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το γάλα να ζεσταθεί καλά.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το αλάτι.
Σε ξεχωριστό μπολάκι χτυπάμε τα αυγά λίγο και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη.
Εξακολουθούμε το χτύπημα με το χτυπητήρι των αυγών, μέχρι να λειανθεί το μείγμα και να μην έχει σβωλαράκια.
Με μια κουτάλα, παίρνουμε από το ζεστό γάλα λίγο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια και προσέχουμε να μην κόψουν τα αυγά μας.
Αφού προσθέσουμε σταδιακά όλο το γάλα, ξαναβάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα στη φωτιά.
Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να δέσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε δύο-τρία λεπτά να κρυώσει λίγο και καλύπτουμε την επιφάνειά της με πλαστική μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την κρέμα. Με τον τρόπο αυτό, η κρέμα μας δεν θα κάνει κρούστα.
Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη, μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε 1 μασουράκι βανίλια στη σαντιγί μας.
Καλύπτουμε το μπολ με τη σαντιγί με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες του κουτιού.
Το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι που υφή του θα γίνει σαν αυτή του μελιού. Δεν το αφήνουμε δηλαδή να πήξει.
Παίρνουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το σιρόπι τους. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Συναρμολογούμε την τούρτα ως εξής:
Στην πιατέλα που θα τοποθετήσουμε την τούρτα, βάζουμε ένα τσέρκι που ανοιγοκλείνει, στις διαστάσεις που έχουν οι δίσκοι από το παντεσπάνι μας.
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι.
Ανακατεύουμε το σιρόπι από τα ροδάκινα με το κονιάκ ή το λικέρ και ραντίζουμε το παντεσπάνι με το 1/3 της ποσότητας αυτής.
Παίρνουμε την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και της προσθέτουμε 2 πολύ καλά γεμάτες κουταλιές από την σαντιγί.
Αναμιγνύουμε πολύ καλά τις δύο κρέμες.
Με τον τρόπο αυτό η κρέμα ζαχαροπλαστικής, γίνεται πιο αφράτη και ανάλαφρη.
Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα της κρέμας ζαχαροπλαστικής πάνω στην πρώτη βάση παντεσπάνι και την απλώνουμε να πάει παντού.
Καλύπτουμε την κρέμα με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και πιέζουμε ελαφρά με τις παλάμες μας, έτσι ώστε η κρέμα που έχουμε ήδη απλώσει από κάτω, να μην έχει κενά.
Ραντίζουμε με σιρόπι, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα και τέλος τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο παντεσπάνι.
Τον ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Παίρνουμε 2-3 κουταλιές σαντιγί και καλύπτουμε με ελαφρά στρώση το παντεσπάνι.
Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου περιμετρικά της τούρτας, ούτως ώστε, η μία φέτα, να επανωτίζει την άλλη.
Στολίζουμε και το κέντρο, με τέσσερις φέτες ροδάκινο.
Με μια κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ, που έχει ήδη την υφή του μελιού, έτσι ώστε να πάει παντού και να καλύψει το φρούτο.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να πήξει καλά το ζελέ. Χρειάζεται 3 ως 4 ώρες.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, με ένα μαχαίρι, ξεκολλάμε προσεκτικά την τούρτα από το τσέρκι και το αφαιρούμε.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Παρατηρήσεις:
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε την τούρτα σε πιο σύντομο χρόνο, βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής να κρυώσει στο ψυγείο.
- Αν θέλουμε να κρυώσει το ζελέ πιο γρήγορα και να αποκτήσει την υφή που θέλουμε, το βάζουμε μισή ώρα στην κατάψυξη.
- Μπορούμε να αγοράσουμε το παντεσπάνι, έτοιμο από το σούπερ μάρκετ ή από ζαχαροπλαστείο. Αλλιώς φτιάχνουμε τη συνταγή από το παντεσπάνι που μας αρέσει, από την προηγούμενη ημέρα και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε τρεις δίσκους.
- Η σαντιγί που θα μας περισσέψει, φυλάσσεται κλεισμένη σε κουτί 2 ως 3 ημέρες, στο ψυγείο.
Χρησιμοποιείστε την για να γαρνίρετε φρουτοσαλάτες, κομπόστες ή ότι άλλο σας αρέσει.
- Αν θέλετε την σαντιγί πιο γλυκιά, προσθέστε λίγη άχνη ακόμη.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

64 comments:

Stella's Κουζινομπερδέματα said...

Χρόνια Πολλά για τον αντρούλη σου.
Να τον χαίρεσαι.
Δικαιολογημένα δεν μένει ψίχουλο.
Καλημέρα.

Eleni said...

Χρόνια πολλά Ειρήνη μου να τον χαίρεσαι!!!Απίθανη η τούρτα σου είμαι σίγουρη πως δεν έμεινε ψίχουλο!!!!
Φιλιά!!!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Καλημέρα!Αν το πιστεύεις είναι το αγαπημένο μου γλυκό γιατί ήταν το πρώτο που έφτιαξα πό μικρή!Τότε σαν φοιτήτρια το έφτιαχνα στο φοιτητικό μου δωμάτιο και καλούσα φίλους να το κεράσω!Μου το θύμισες και θα το φτιάξω τώρα κι όλας και ας πάει στο, καλό η δίαιτα που ήθελα να αρχίσω!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Γιορτάζεις ο άνδρας σου;Χρόνια Πολλά καλέ! Να σου ζήσει να τον χαίρεσαι!

Ερμιόνη said...

Πολύ ανάλαφρο και δροσερό γλυκό Ειρήνη μου! Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου και πάντα έτσι γλυκαμένο να τον έχεις!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρήνη μου να χαίρεσαι τον αντρούλη σου και να σε χαίρεται κι αυτός!
Το γλυκάκι που του ετοίμασες, δροσερό και ανάλαφρο, φαίνεται απίστευτα νόστιμο και λαχταριστό!
Να τον έχεις πάντα γλυκαμένο και να μας γλυκαίνεις κι εμάς με τις νόστιμες δημιουργίες σου!
Φιλιά!

Effie's Sweet Home Designs said...

ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ!!!!!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!!!!!ΑΜΑΝ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ!!!!!!!!!ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Vasia b. said...

Καλημέρα Ειρήνη μου, να τον χαίρεσαι το αντρούλη σου να είναι πολύχρονος!!!
Εξαιρετική η τούρτα που του έφτιαξες και τυχερές και εμείς που θα την απολαύσουμε!!Αρκετά καλοκαιρινή,δροσερή και ελαφριά στην γεύση ..ακριβώς όπως μου αρέσει!!!
Φτιάχνω κάτι ανάλογο το καλοκαίρι αλλά αντί για παντεσπάνι χρησιμοποιώ μπισκότα πτιμπερ!!!!
Φιλιά!!!!

eleni said...

Να τον χαίρεσαι! Πολύχρονος να είναι!!!
Πρέπει να είναι πανευτυχής με τέτοια τούρτα ε;;; Υπέροχη!!!
Καλό μεσημέρι!!!

Ροδανθη said...

Καλημέρα Ειρήνη μου να χαίρεσαι τον άντρα σου να τα εκατοστήσει.Καλά μ΄έστειλες με την τούρτα που του έφτιαξες είναι τέλεια,δροσερή και άκρως καλοκαιρινή.Θα συμφωνήσω με την Ελένη σίγουρα θα πρέπει να είναι πανευτυχής με την τούρτα αλλά ποια του την έφτιαξε μη το ξεχνάμε χαχαχα!!!Φιλιά πολλά.

Summertime Blues said...

χρόνια του πολλά, ευτυχισμένοι να είστε!
αυτό είναι τέλειο γλυκό.
θα κρατήσω μόνο το πάνω μέρος μέρος για να το δοκιμάσω σε μια ειδική περίπτωση που υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη και κοιλιοκάκη μαζί. και σκεφτόμουνα μια τούρτα από ζελέ...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ said...

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΕΙΡΗΝΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ.....ΑΣΕ!!!

Ειρήνη Ε. said...

Στέλλα Μαρκοπούλου, καλό μεσημέρι. Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Πραγματικά δεν τίποτα. Είναι πολύ ελαφριά αυτή η τούρτα.

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, καλό μεσημέρι και σε ευχαριστώ. Δεν έμεινε ούτε κομματάκι.

Ειρήνη Ε. said...

Αχτιδούλα, καλό μεσημέρι. Είναι ένα γλυκό που αρέσει στην οικογένεια, το φτιάχνω αρκετές φορές και επίσης είναι από τις πρώτες τούρτες που έφτιαξα και εγώ και από τις πιο αγαπημένες. Μετά από τα τόσα σιροπιαστά που φαντάζομαι ότι θα γεύτηκες στην Κωνσταντινούπολη, ένα ελαφρύ σαν και αυτό είναι ότι πρέπει.

Ειρήνη Ε. said...

Ερμιόνη, καλό μεσημέρι. Ευχαριστώ για τις ευχές.
Η τούρτα ροδάκινο με ζελέ, είναι μια δροσερή πρόταση για καθε εποχή, πόσο μάλλον από εδώ και εμπρός, που θα αρχίσουν οι ζέστες!

Ειρήνη Ε. said...

Έλενα, σε ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές σου. Να είσαι καλά.
Ο εορταζόμενος έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την τούρτα του, έσβησε και το κεράκι του, σε σχήμα ερωτηματικού, έφαγε και ένα γενναίο κομμάτι τούρτας. Οπότε μπορώ να πω ότι γλυκάθηκε για τα καλά!!
Ελπίζω να γλύκανα και εσάς, έστω και μέσα από τις φωτογραφίες!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Effi, καλό μεσημέρι. Σε ευχαριστώ για τις ευχές που μας στέλνεις. Είναι από τις πιο δροσερές τούρτες που φτιάχνω. Μου αρέσει ιδιαίτερα η διαύγεια και το χρώμα που δίνει η προσθήκη του ζελέ αλλά και η δροσιά του.

Ειρήνη Ε. said...

Vassia, σε ευχαριστώ για τα όμορφά σου λόγια. Η τούρτα έχει ανάλαφρη και δροσερή γεύση, χρησιμοποιώ και δικό μου παντεσπάνι, αλλά αυτή τη φορά δεν προλάβαινα.
Την φτίαχνω σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα της εποχή, όχι μόνο καλοκαίρι, αλλά για την συγκεκριμένη εποχή, είναι ιδανική λόγω της δροσερής της γεύσης.
Άλλες φορές, αντί για παντεσπάνι, βάζω κάποιο είδος μπισκότου, όπως και εσύ. Είναι και πάλι, δροσερή και νόστιμη.

Ειρήνη Ε. said...

eleni, καλό μεσημέρι και σε ευχαριστώ.
Πάντως την ώρα που την έτρωγε, φαινόταν πανευτυχής και την απολάμβανε. Στο πιάτο του, δεν είδα να μείνει ψίχουλο!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Ροδάνθη, καλό μεσημέρι. Βλέπω οτι η τούρτα, σου αρέσει και νομίζω ότι θα κάνεις ευτυχισμένους τους δικόυς σου αν την φτιάξεις και τους δροσίσεις με αυτήν. Τουλάχιστον ο άνδρας μου την καταχάρηκε, έδειξε πανευτυχής και την τίμησε δεόντως!!
Και ποια του την έφτιαξε ε; Πες τα, πες τα! Πάντως παράπονο δεν έχει!!!

Ειρήνη Ε. said...

Summertime Blues, σε ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές. Το ζελέ με τα φρούτα είναι δροσιστικό και εύκολο, επίσης. Ιδανική λύση, για όσους έχουν δυσανεξία σε κάποιες τροφές.

Ειρήνη Ε. said...

Κατερινάκι, καλό μεσημέρι. Οι ευχές σου, καλοδεχούμενες.
Είναι τόσο ελαφριά, που ένα μικρό κομμάτι δεν θα βλάψει. Αν δεις τη συνταγή, έχω βάλει ζελέ.....διαίτης. Μάλλον σκεπτόμουν εσένα εκείνη την στιγμή!!!

sofi22ri said...

Χρόνια πολλά και καλά!!! Εξαιρετική τουρτίτσα με καλοκαιρινό άρωμα!!!

Ειρήνη Ε. said...

sofi22ri, καλό μεσημέρι. Μοσχοβολάει η τούρτα από το άρωμα του κερασιού και του ροδάκινου. Η δε δροσιά της, εξαιρετική! Δοκίμασέ την.

spoon_n_love said...

Να τον χαιρεσαι τελεια η τουρτα

Vassi said...

Ειρηνακι,να τον χαιρεσαι.Να ειστε παντα καλα.
Το γλυκακι θα το κανω οπωσδηποτε γιατι τα γλυκα με ροδακινα ειναι απο τα αγαπημενα του αντρα μου.Φιλακια

Ειρήνη Ε. said...

Nadia Markopoulou, καλό μεσημέρι. Να είσαι καλά. Η τούρτα είναι καταπληκτική.

Ειρήνη Ε. said...

Vassi, καλό μεσημέρι. Σε ευχαριστώ για τις γλυκές ευχές σου. Δοκίμασε να φτιάξεις το γλυκό. Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ. Αφού μάλιστα αρέσουν τα ροδάκινα στο σύζυγο, ένας λόγος παραπάνω.

Eri said...

Να τον χαιρεσαι Ειρήνη! Φανταστική η τουρτίτσα!

Ειρήνη Ε. said...

Eri, σε ευχαριστώ πολύ. Πράγματι, έχει πολύ καλή γεύση και αυτό που αρέσει ιδιαίτερα είναι ότι, κάθε κουταλιά της δροσίζει!!

Maria B. said...

Ειρηνάκι μουυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!

να τον χαίρεσαι τον αντρουλη σου, να είσαστε πάντα καλά και να χαιρόσαστε την κορούλα σας!!!

ωραιότατο και δροσερότατο το γλυκάκι που μας κερνάς, ευχαριστούμε πολύ.

και του χρόνου!!!!

φιλια πολλά πολλά

Ειρήνη Ε. said...

Μαρία, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες. Να είσαι καλά. Καλό το γλυκάκι ε; Δροσερό-δροσερό και το χρωματάκι του, κερασένιο!!
Εμ, τι θα σας κερνούσα στα γενέθλια του άνδρα μου; Τα καλύτερα, βέβαια!!!

ΜΕΤΗ said...

Ειρηνη μου χρονια πολλα να τον χαιρεσαι τον αντρουλη σου!!!!!!
Υπεροχη η τουρτιτσα σου!!!!!
Φιλακια πολλα!!!!!!!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Μέτη, καλησπέρα. Σε ευχαριστώ, να είσαι καλά.
Σας έστειλα ωραίο κέρασμα σήμερα νομίζω. Να είναι καλά ο άνδρας μου και όλοι εσείς, οι φίλοι μας. Ευχαριστούμε για τις εγκαρδιες ευχές σας.

Unknown said...

Ειρήνη χρόνια πολλά πολύχρονος ο αντρούλης σου...να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται...και υπέροχο το γλυκάκι σου. Δροσερό δροσερό τώρα που αρχίζουν σιγά σιγά και οι ζέστες...Μπράβο και του χρόνου Ειρήνη μου...φιλιά

Ειρήνη Ε. said...

Eva, καλησπέρα. Τον χαίρομαι και με χαίρεται, όπως λες. Δροσερό το γλυκάκι μας, κατάλληλο για τη ζέστη, για να μας δροσίσει και να μας γλυκάνει.
Ευχαριστώ για τις ευχές σου.

censurasigloXXI said...

¡Felicidades!

Δεν φαίνεται δύσκολο και έχει πολλά χρώματα για τα παιδιά!

Ευχαριστώ και πολλά φιλιά!

Βερονικούλα

Ειρήνη Ε. said...

Βερονικούλα, καλησπέρα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο γλυκό, είναι εύγευστο και ελαφρύ.
Σίγουρα θα αρέσει στα παιδιά και για τα χρώματά του.

Tante Kiki said...

Χρόνια πολλά Ειρήνη! Να τον χαίρεσαι και του χρόνου!!! Τέλεια η τούρτα σου ...θα την τιμήσω λίαν συντόμως!!

Lila Xagorari said...

Πολύχρονος ο σύζυγος, το γλυκό σου του ονείρου!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Tante Kiki, ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να τιμήσεις την τούρτα μου σύντομα και θα περιμένω εντυπώσεις.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Λίλα, σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Χαίρομαι που σου αρέσει το γλυκό, έχει ονειρεμένη γεύση. Δοκίμασέ το!!

Anonymous said...

πολύ καλη πρόταση....ναστε καλά..και να χαίρεστε τον σύζυγο σας....

Amali said...

Χρόνια πολλά Ειρηνάκι
να χαίρεσαι τον αντρούλη σου!!!!!!

Να σου πω την αλήθεια ένα μικρό κομματάκι θα το έπαιρνα έτσι για το καλό, για τις ευχές!!! Και πάλι πολύχρονος

Ειρήνη Ε. said...

homemade, καλησπέρα. Ευχαριστώ για τις ευχές. Να είστε καλά επίσης.

Ειρήνη Ε. said...

Αμαλία, σου στέλνω την καλησπέρα μου. Μαζί με αυτήν και ολόκληρη την τούρτα, όχι μόνο ένα κομματάκι!!!
Ευχαριστώ για τις ευχές σου.

Katrina said...

Ειρηνη μου να τον χαιρεσαι να ειστε παντα ευτυχισμενοι!!!Η τουρτιτσα σου φαινεται υπεροχη!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ:(ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΟΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΠΗΡΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΙΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ ΕΒΑΛΑ ΚΛΗΡΟΥΣ. ΠΕΡΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ :) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ .ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

Unknown said...

Πρέπει να είναι πολύ γευστικό και δροσιστικό!Ωραία ιδέα!

Thalassenia said...

Χρόνια Πολλά στον αντρούλη σου, να τον χαίρεσαι!!!!!
Το γλυκάκι είναι σαν ζωγραφική...που τρώγεται όμως, χαχα.
Εντυπωσιακό, δροσερό και σίγουρα νόστιμο!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ said...

Χρόνια πολλά εύχομαι .Πλησιάζουν και τα δικά μας γενέθλια και είναι φοβερή και πολύ δροσερή η τούρτα που προτείνεις.

Ειρήνη Ε. said...

Katrina, καλημέρα. Ευχαριστώ για τις ευχές, να είσαι καλά. Είναι υπέροχη η τούρτα και μια δοκιμή θα σε πεισει.

Ειρήνη Ε. said...

SKPOUTZAKO, καλημέρα. Σε ευχαριστούμε και για τις ευχές και για το βραβείο. Θα βάλουμε τα καλά μας και θα παραστούμε βεαβαίως στην απονομή για την παραλαβή του βραβείου μας!!!!!

Ειρήνη Ε. said...

cinemarion, καλημέρα. Είναι μια δροσερή ιδέα που θα ενθουσιάσει, με την πρώτη κουταλιά!!

Ειρήνη Ε. said...

Κατερινάκι καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
Σου στέλνω και τις δικές μου, για τα δικά σας γενέθλια, από τώρα. Να μια ωραία ιδέα για τούρτα γενεθλιών, που σίγουρα θα αρέσει σε όσους την γευτούν!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Thalassenia, καλημέρα. Οι δημιουργίες της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, είναι ένα είδος ζωγραφικής τέχνης, όταν υπάρχει κέφι μάλιστα, οι εικόνες μπορεί να είναι εκπληκτικές. Σε συνδιασμό με την γευστική απόλαυση που προσφέρουν, θεωρώ ότι είναι από τις σημαντικότερες, στην πραγματικότητα, Τέχνες.
Ευχαριστούμε για τις ευχές σου, καλοδεχούμενες. Σου στέλνω κέρασμα!

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' said...

Ειρήνη να τον χαίρεσαι τον αντρούλη σου. Να είναι πάντα γερός και δυνατός, δίπλα σου, και να ζήσετε για πολλά χρόνια μαζί, ευτυχισμένοι.
Την αγάπη μου!!!
Υ.Γ.
Το γλυκό σου φαίνεται πεντανόστιμο!!!

Ειρήνη Ε. said...

Ροδούλα, καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για τις γλυκές ευχές και την αγάπη σου.
Το γλυκό γίνεται πολύ ωραίο και σπάνια το προλαβαίνει δεύτερη μέρα!! Τώρα που καλοκαιριάζει σιγά σιγά, δοκίμασέ το όταν θα θέλεις κάτι δροσερό και ελαφρύ. Βέβαια, εγώ το φτιάχνω όλες τις εποχές του χρόνου.
Καλό βράδυ.

Anonymous said...

OYAOY!Tόσο μα τόσο εντυπωσιακό και τόσο εύκολο!

Ειρήνη Ε. said...

Χρυσούλα, καλημέρα. Πίστεψέ με, δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου η παρασκευή του. Είναι δροσερό γλυκό για όλες τις ώρες.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Anonymous said...

Ειρήνη μου,να μου προτείνεις συνταγή για παντεσπάνι;

Ειρήνη Ε. said...

Χρυσούλα, καλησπέρα. Υπάρχει συνταγή για παντεσπάνι, στην τούρτα νεσκαφέ της Κάλλιας, στη κατηγορία, γλυκά. Σύντομα θα αναρτήσουμε τη δική μου συνταγή για παντεσπάνι, την οποία φτιάχνω εδώ και χρόνια.
Καλό βράδυ.

Anonymous said...

Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!Εάν δεν την έχεις αναρτήσει εωες τα γεννέθλια του άντρα μου θα φτιάξω της Κάλλιας!Καληνύχτα σου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...