Friday, 19 December 2014

Σουφλέ μόκα-σοκολάτα


Αφού ολοκληρωθεί το υπέροχο γιορτινό γεύμα που με τόση αγάπη και φροντίδα ετοιμάσατε, ένα καφεδάκι θα το πιουν οι καλεσμένοι σας, δεν θα το πιουν??
Εντυπωσιάστε τους ευχάριστα με ένα σουφλέ που όταν συνδυαστεί με την γεύση και το άρωμα του καφέ, είναι σκέτη αμαρτία!
Μια σοκολατένια λάβα που ξεχειλίζει από το εσωτερικό του θα κάνει την κάθε μπουκιά τους απολαυστική!
Το σουφλέ μπορεί να συνδυαστεί ακόμα με μια μπάλα παγωτό βανίλια και έξτρα σιρόπι σοκολάτας.
Ξέρω ….. πολλές μαζεμένες «αμαρτίες», αλλά τα Χριστούγεννα δεν είναι κάθε μέρα, έτσι δεν είναι??

Για 5 ατομικά σουφλέ θα χρειαστούμε:
190 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
110 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια νες καφέ σε κόκκους
3 φρέσκα αυγά χωριστά
Τι κάνουμε:
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και την σοκολάτα και τα ζεσταίνουμε ώστε να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τα αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν λίγο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
Σε χωριστό μπολ βάζουμε τους κρόκους, την ζάχαρη και το νες καφέ και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Τέλος ενσωματώνουμε απαλά την μαρέγκα στο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια για σουφλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 210 βαθμούς, για 7-8 λεπτά.
Σερβίρουμε τα σοκολατένια σουφλεδάκια ζεστά.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

13 comments:

- spoonstories- said...

Είμαι με τις πιτζάμες ακόμα και με το καφέ στο χέρι...και έχω βαλθεί να κοιτάω τη σοκολάτα που σκάει στη κορυφή του σουφλέ!!Φέρτε μου ένα κουτάλι!!!
Καλημέρα Ελένη μου^^

ΕΛΕΝΑ said...

Εντάξει, μας αποτέλειωσες τώρα!!!!
Και μόνο που βλέπω αυτήν την σοκολάτα να ξεχειλίζει, κάτι παθαίνω!
Διπλή και τριπλή δόση θα φτιάξω, τι να μας κάνουν 5 μπολάκια???
Φιλιά πολλά Ελενάκι μου!

Pela said...

To είδα στο fb και δε γινόταν να μην έρθω να το σχολιάσω! καλέ μου έπεσε το σαγόνι μιλάμε! τρέχω να το φτιάξω! σλουρπ!

Dimitra Decorasylum said...

Αυτά είναι από τα γλυκά που εγώ παίρνω πρώτη το κουταλάκι και τρώω την γέμιση και μετά το πασάρω στον καλό μου για το κέικ! χεχεχεχεχε

evonita said...

κολασμένο απολαυστικό γλυκάκι!!!! τρελαίνομαι για σουφλεδάκι!! ευχαριστούμε για τη συνταγή!!! φιλάκια!

syros2js said...

Ax, τί μας κάνεις πάλι!!
Το θέλω ΤΩΡΑ!!!
;-)
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Angela said...

È molto semplice nella composizione e sorprendente per la sua sofficità e il sapore davvero unico!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥

DIMI said...

Σοκολατοκόλαση τό θεσπέσιο γλυκάκι σου Ελένη μου!!!Φαίνεται τόσο λαχταριστό!!!Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!

Χρύσα said...

Εντάξει, αυτά δεν είναι σωστά πράγματα, χρονιάρες μέρες! Πώς να αντισταθείς σε τέτοιο πειρασμό! Δεν έχω λόγια για το γλυκάκι σου Ελένη!

Ariadni St. said...

Μου αρεσει η γευση της μοκας! Ως συνηθως τη γευομαι που και που με τη μορφη παγωτου

kikitchen and the chef said...

Τα σουφλεδακια αυτα τα κανω ετσι ακριβως χωρι τον καφε, μου δωσες τωρα τελεια ιδεα με την τσαχπινια που εκανες με τον καφε!!! Ονειροοοοο!!!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Φοβερή ιδέα για να κλείσουμε το εορταστικό μας γεύμα γλυκά γλυκά, Ελένη!! Άκρως προκλητική η ζεστή ρευστή καφεσοκολατένια ζύμη ξεχειλίζει από το κέντρο του σουφλέ, κανοντάς μας να θέλουμε να απλώσουμε το χέρι μας και να πάρουμε ένα στην στιγμή! Συμφωνώ με την Έλενα! Τι να μας κάνουν τα πέντε σουφλεδάκια;;!! Από δέκα και πάνω θέλουμε!!
Καλό Σαββατοκύριακο.

Mary said...

Αυτό θα πει βουτήχτηκα στην αμαρτία...
Ελενάκι μου είναι σκέτος πειρασμός!!!

Χρόνια Πολλά!
Φιλάκια λιχούδικα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...