Monday, 21 December 2015

Ρολάκια με ανθότυρο και σολομό


Ένα πολύ εντυπωσιακό μεζεδάκι για το γιορτινό σας τραπέζι!
Πιτούλες αραβικές τυλιγμένες σε ρολάκια, με πλούσια γέμιση με ανθότυρο, τυρί κρέμα, σολομό και μια γιορτινή πινελιά …. λίγα cranberries που το κόκκινο χρώμα τους θα «στολίσει» όμορφα τα ρολάκια!
Τα ρολάκια ετοιμάζονται εύκολα, ετοιμάζονται γρήγορα και μπορούμε να τα φτιάξουμε 2-3 μέρες πριν από σερβίρισμα και να τα φυλάξουμε στην συντήρηση του ψυγείου μας τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.
Πάμε να τα ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
300 γρ. ανθότυρο
185-200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια με σολομό (ή και απλό Φιλαδέλφεια)
150 γρ. σολομό καπνιστό (4-5 φέτες)
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα σκληρά κοτσανάκια)
2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές cranberries
3 μεγάλες αραβικές πίτες
Στην πράξη:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το Φιλαδέλφεια, το γιαούρτι και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα cranberries.
Αν δεν σας αρέσουν οι αλμυρόγλυκες γεύσεις, μπορείτε να παραλείψετε τα cranberries στο στάδιο αυτό.
Τελευταίο προσθέτουμε τον σολομό, κομμένο σε μικρότερα κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη, και το απλώνουμε πάνω σε 3 αραβικές πίτες, κατά μήκος της μακριάς τους πλευράς.
Τυλίγουμε τις πίτες σε ρολάκια, κλείνοντας μέσα τους την νόστιμη γέμιση.
Τυλίγουμε κάθε ρολό σε αλουμινόχαρτο και τα φυλάμε στο ψυγείο.
Όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε κάθε ρολό σε ροδέλες.
Καλή επιτυχία, καλή γιορτινή εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...