Saturday 5 December 2015

Πουτίγκα με κρουασανάκια σοκολάτας


Η πιο εύκολη, η πιο σοκολατένια πουτίγκα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Με έτοιμα κρουασανάκια γεμιστά με σοκολάτα, με μια υπέροχη κρέμα μασκαρπόνε-νουτέλας, είναι η λιχουδιά στην οποία δεν θα αντισταθούν πιτσιρίκια και μεγάλοι!
Ένα γλυκάκι που θα ετοιμάσετε σε ελάχιστο χρόνο και θα λατρέψετε τόσο, που θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε πολλές φορές!
Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
8-10 κρουασανάκια με γέμιση πραλίνας
250 γρ.μασκαρπόνε
4 γεμάτες κουταλιές νουτέλα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml φρέσκο γάλα
3 αυγά
λίγη ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα κρουασανάκια σε 2-3 κομμάτια το καθένα και τα απλώνουμε στην βάση ενός μέτριου σε μέγεθος πυρέξ, ώστε να καλυφθεί καλά.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σκέτα κρουασανάκια, απλά τα γεμιστά με νουτέλα δίνουν έξτρα σοκολατονοστιμιά!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την νουτέλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε το μείγμα με το σύρμα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το φρέσκο γάλα.
Ενώνουμε το περιεχόμενο των 2 μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το μείγμα θα είναι υδαρές. Το αδειάζουμε στο πυρέξ πάνω από τα κρουασανάκια.
Αφήνουμε στην άκρη το πυρέξ για 10 λεπτά, να «ποτίσουν» τα κρουασανάκια από το σοκολατένιο μείγμα.
Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει αρκετά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με ζάχαρη άχνη.
Η πουτίγκα είναι υπέροχη τόσο την πρώτη μέρα, όπου η σοκολατένια κρέμα είναι σχετικά ρευστή, όσο και την επόμενη που η σοκολατένια κρέμα έχει «σφίξει» αρκετά.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...