Wednesday, 16 December 2015
Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο ινδοκάρυδου
Χριστουγεννιάτικο, γιορτινό, παιχνιδιάρικο, πολύχρωμο το κεκάκι που προτείνουμε για αυτές τις μέρες.
Με ένα χιονάτο γλάσο ινδοκάρυδου να το καλύπτει!
Ένα κεκάκι που θα μας φτιάξει την διάθεση, θα την κάνει ακόμη πιο γιορτινή, θα ομορφύνει τις στιγμές που θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας.
Πάμε να το φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
30 ml λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
μισή κούπα τσαγιού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μισό κοφτό κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα διάφορα φρουί γλασέ (κόντιτα)
¾ κούπας τσαγιού ινδοκάρυδο
2 βανίλιες άρωμα
Για το γλάσο ινδοκάρυδου:
3 κούπες άχνη
4 κουταλιές νερό ή γάλα καρύδας
¾ κούπας τσαγιού ινδοκάρυδο
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το λικέρ, το ξύσμα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα φρουι γλασέ και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε και πάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα. Εγώ χρησιμοποίησα μια φόρμα σε χριστουγεννιάτικο σχήμα, για πιο γιορτινό αποτέλεσμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι την άχνη και προσθέτουμε σταδιακά το νερό ή το γάλα καρύδας, ως να πετύχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο που θα στέκεται πάνω στο κέικ. Ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο υγρό.
Προσθέτουμε στο γλάσο το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το αφήνουμε να στεγνώσει για 2 περίπου ώρες.
Διακοσμούμε το κέικ μας όπως προτιμάμε!
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.