Thursday, 17 December 2015
Σοκολατάκια τύπου bounty
Γιορτινά, νόστιμα και πανεύκολα σοκολατάκια με γεύση και άρωμα καρύδας!
Εκτός του ότι είναι ένας γλυκός πειρασμός για εμάς, μπορούμε ακόμα να τα προσφέρουμε σαν δωράκι σε κάποια επίσκεψή μας τούτες τις γιορτινές μέρες.
Θα τα τυλίξουμε σε όμορφα καραμελόχαρτα ή σε χαρτάκια από αλουμινόχαρτο και θα τα βάλουμε σ’ ένα κουτάκι που θα το δέσουμε με έναν ωραίο και εντυπωσιακό φιόγκο!
Έτοιμο το δωράκι και είναι σίγουρο ότι θα αρέσει πολύ!
Μπορούμε ακόμα αν θέλουμε, να παραλείψουμε την σοκολάτα και αντί για σοκολατάκια να ετοιμάσουμε με τα ίδια υλικά τις χιονόμπαλες της Έλενας ή να κάνουμε μισά σοκολατάκια μισές χιονόμπαλες.
Υλικά για 20 κομμάτια:
200 γρ καρύδα τριμμένη
μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα (200 γρ)
125 γρ. κουβερτούρα + 1 κουταλιά βιτάμ
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε την καρύδα και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε με το μείγμα μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Αν κολλάει το μείγμα και μας δυσκολεύει στο πλάσιμο, προσθέτουμε λίγη καρύδα ακόμη.
Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για μια ωρίτσα, ώστε να σφίξουν τα γλυκάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα, να γυαλίσει η σοκολάτα.
Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάμε κάθε μπαλάκι στην σοκολάτα, προσέχοντας να μην μας σπάσει.
Το ακουμπάμε στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπαλάκια.
Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Κατόπιν με ένα μαχαιράκι, αφαιρούμε την σοκολάτα που περισσεύει γύρω από τα γλυκάκια.
Μπορούμε να τα προσφέρουμε ως έχουν ή να τα τυλίξουμε σε χαρτάκια ή να τα τοποθετήσουμε σε μικρά γκοφρέ χαρτάκια.
Τα σοκολατάκια διατηρούνται στο ψυγείο.
Καλοφάγωτα !!!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
γλυκά