Thursday, 3 December 2015
Κέικ ταψιού λεμόνι-μανταρίνι
Ποιος θα αντισταθεί σε μια φέτα από αυτό το ξεχωριστό κέικ?
Από τα πιο αφράτα κέικς που έχω δοκιμάσει, με τελείως διαφορετική υφή από τα συνηθισμένα κέικς.
Το φτιάχνουμε σε ταψί και όχι σε φόρμα, γιατί στα υλικά του περιέχονται αρκετά υγρά.
Ετοιμάστε και απολαύστε ένα από τα πιο μυρωδάτα και νόστιμα κεκάκια, με το άρωμα των εσπεριδοειδών να πλημμυρίζει κάθε σας μπουκιά!
Θα χρειαστούμε:
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ (όχι γεμάτο)
1 ½ ποτήρια ζάχαρη ή 1 ποτήρι φρουκτόζη
1 κουτί γάλα εβαπορέ (410γρ.)
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
μισό ποτήρι χυμό μανταρίνι
ξύσμα από 2 μανταρίνια ή 1 πορτοκάλι
750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, τους χυμούς και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αν και χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δεν παραλείπουμε το μπέικιν, είναι απαραίτητο για την συνταγή μας.
Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε εκεί το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 165 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε καλά.
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.