Saturday, 10 September 2016

Μους ανανά


Με την φίλη μου την Ανθή ανταλλάξαμε πολλές συνταγές αυτό το καλοκαίρι.
Η Ανθή έχει το χωριατοσπιτάκι της πολύ κοντά στο δικό μου, κι έτσι όποτε βρισκόμαστε στο χωριουδάκι μας κάνουμε πολλή παρέα.
Με την Ανθή μοιραζόμαστε το ίδιο μεράκι για την μαγειρική, ότι έχω δοκιμάσει από τα χεράκια της είναι εξαιρετικό!! Ειδικά τα γλυκά της είναι φοβερά!!
Θα μοιραστώ και μαζί σας τις συνταγές που μου έδωσε η φίλη μου, γιατί πραγματικά αξίζει να τις δοκιμάσετε!
Όχι μόνο γιατί είναι πολύ πολύ νόστιμες, αλλά γιατί η Ανθή είναι της αυτής …… σχολής με εμένα, δηλαδή συνταγές εύκολες, γρήγορες, χωρίς ιδιαίτερο κόπο ….. ξέρετε εσείς τι συνταγές προτείνω, έτσι??

Την μους ανανά της Ανθής της έφτιαξα ήδη 2 φορές.
Σκοπεύω να την φτιάξω και τα Χριστούγεννα, ως ένα ιδιαίτερα ελαφρύ, δροσερό και πολύ αρωματικό επιδόρπιο.
Αν και η ποσότητα της μους είναι αρκετή, είναι απίστευτο πόσο γρήγορα την εξαφάνισαν και τις δυο φορές οι άντρες μου, είναι τόσο εθιστική που ξεκινάς να κουταλίζεις και δύσκολα σταματάς!!
Γι αυτό λέω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην την ξαναφτιάξω, αν και δύσκολο το βλέπω ;-)
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα την ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. ζάχαρη
2 φακέλους σαντιγί Garni (100 γρ. ο καθένας)
300 ml φρέσκο γάλα
μία μεγάλη κονσέρβα φέτες ανανά σε σιρόπι
2 φακελάκια ζελέ ανανά (100 γρ. το καθένα)
200 ml χυμό ανανά (από την κονσέρβα)
Τι κάνουμε:
Θα χρειαστούμε ένα αρκετά βαθύ μπολ.
Βάζουμε στο μπολ το στραγγιστό γιαούρτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τα 2 φακελάκια Garni με 300 ml γάλα. Προσοχή, δεν τα χτυπάμε με όλο το γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία (δηλαδή με 200 ml για το κάθε φακελάκι – σύνολο 400 για τα δύο) αλλά μόνο με 300 ml, όσα δηλαδή αναφέρω στα υλικά.
Προσθέτουμε την σαντιγί στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Στραγγίζουμε τις φέτες ανανά από το σιρόπι της κονσέρβας και μετράμε το σιρόπι να μας δώσει 200 ml. Αν δεν φτάνει συμπληρώνουμε με λίγο νερό, συνήθως όμως το σιρόπι της μεγάλης κονσέρβας φτάνει και περισσεύει.
Διαλύουμε στο σιρόπι αυτό (στα 200 ml δηλαδή) την σκόνη ζελέ ανανά των 2 φακέλων, αφού πρώτα ζεστάνουμε καλά το σιρόπι.
Ανακατεύουμε ως να διαλυθεί καλά η σκόνη.
Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με το γιαούρτι και την σαντιγί.
Ανακατεύουμε στην αρχή απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά και κατόπιν τα χτυπάμε όλα μαζί με μίξερ χειρός, να γίνει λείο το μείγμα.
Κρατάμε 2-3 φέτες ανανά για την διακόσμηση και κόβουμε τις υπόλοιπες σε καρεδάκια.
Προσθέτουμε τα καρεδάκια ανανά στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αρκετά βαθιά γαβάθα (ή σε 2 μικρότερες ή ακόμα και σε μπολάκια ατομικά).
Διακοσμούμε με τις φέτες ανανά που κρατήσαμε στην άκρη και αν μας αρέσει και με κερασάκια γλασέ.
Βάζουμε την μους στο ψυγείο να παγώσει καλά, ιδανικά για όλο το βράδυ.
Έτοιμη να την απολαύσουμε!!!
Καλή επιτυχία, καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...