Monday 26 September 2016

Limoncello


Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά το έφτιαξα και ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί δεν το είχα φτιάξει μέχρι τώρα.
Ίσως γιατί όσες συνταγές εύρισκα ήταν όλες τόσο αντιφατικές και ως προς τα υλικά και ως προς τους χρόνους και κάπου είχα μπερδευτεί.
Μέχρι που αποφάσισα να πάρω την γνώμη μιας Ιταλίδας φίλης, που εδώ και χρόνια έχει αγοράσει σπίτι πολύ κοντά στο χωριατοσπιτάκι μου και έκτοτε κάνουμε παρέα.
Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες της και νομίζω έφτιαξα το ωραιότερο limoncello από όσα έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Και εύκολο …….πιο εύκολο λικέρ δεν υπάρχει!!!!
Και το χρώμα του??? Κατακίτρινο και λαμπερό!
Όταν το ξαναφτιάξω (γιατί σίγουρα θα το φτιάξω πολλές φορές ακόμα) ίσως προσθέσω και λουΐζα, όπως κάνει η Μαρία στο γλυκό λεμόνι της, που το άρωμά της ταιριάζει απίστευτα με το λεμονάκι.
Πάμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο λικεράκι και παρέα!

Τα υλικά μας:
6 μεγάλα και χοντρόφλουδα λεμόνια
1 μπουκάλι βότκα (750 ml)
Για το σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη
450 ml νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 φλούδα από λεμόνι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε την φλούδα τους.
Φροντίζουμε να αφαιρέσουμε μόνο το κίτρινο τμήμα της φλούδας, αποφεύγοντας όσο μπορούμε το άσπρο.
Βάζουμε τις φλούδες και την βότκα σε μια γυάλινη γυάλα με καπάκι που βιδώνει καλά και τα αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 8-10 μέρες.
Μπορούμε να τα αφήσουμε και παραπάνω μέρες αν θέλουμε, όσο πιο πολύ τα αφήσουμε, τόσο ωραιότερο γίνεται το λικέρ μου είπε η φίλη μου.
Εγώ πάντως τα άφησα 8 μέρες γιατί βιαζόμουν να το δοκιμάσω και έγινε ωραιότατο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 2 μόνο λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός).
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει πάρα πολύ καλά, δεν θα πρέπει να είναι ζεστό ούτε στο ελάχιστο όταν θα το προσθέσουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Αφαιρούμε τις φλούδες του λεμονιού από την γυάλα και σουρώνουμε το μείγμα της βότκας 2-3 φορές, μέχρι να είναι τελείως διαυγές.
Κατόπιν προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το λικέρ σε δροσερό μέρος για 1-2 μέρες, να ενωθούν όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.
Κατόπιν το σουρώνουμε άλλη μια φορά και πλέον είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Το λικεράκι σερβίρεται κατά προτίμηση παγωμένο, γι αυτό καλύτερα το φυλάμε στο ψυγείο μας.
Μπορούμε να το προσφέρουμε στο τέλος ενός γεύματος, αλλά και να το προσθέσουμε στις φρουτοσαλάτες μας, σε κάποιο κοκτέϊλ ή και να το αναμείξουμε με κάποιον άλλο χυμό και να ετοιμάσουμε έτσι ένα δροσερό κοκτέϊλ.
Προσωπικά το απολαμβάνω σκέτο, με 1-2 παγάκια.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...