Saturday 17 September 2016
Cookies γεμιστά με πάστα φυστικοβούτυρου
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω για να σας πείσω για το πόσο τέεεελεια είναι αυτά τα cookies!!
Να σας πω ότι δεν θέλουν καθόλου ψήσιμο??
Να σας πω ότι με την πρώτη δαγκωματιά θέλεις να πάρεις μπροστά σου την πιατέλα και να μην αφήσεις κανέναν να τα αγγίξει??
Να σας πω για τον εκπληκτικό συνδυασμό της σοκολάτας με το φυστικοβούτυρο??
Να σας πω για το απολαυστικό κραααακκ της σοκολάτας την ώρα που ενώνεται με την πάστα φυστικοβούτυρου??
Ότι και να σας πω είναι λίγο, πρέπει να τα φτιάξετε για να πειστείτε για το τι ακριβώς λέω!
Και όταν τα φτιάξετε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα ξαναφτιάξετε, εγώ τουλάχιστον μέχρι τώρα τα έχω φτιάξει τρεις συνεχόμενες φορές, γιατί όποιος ανοίγει το ψυγείο τσιμπάει και από ένα, μέχρι που μένει ένα στην πιατέλα. Το οποίο δεν είναι της ντροπής, είναι ρητή εντολή «ξαναφτιάξτα»!!
(προσαρμογή συνταγής από εδώ)
Τα υλικά μας:
12 μπισκότα digestives
340 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
4 κουταλιές coconut oil
200 γρ. φυστικοβούτυρο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
μισό κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1,5 κουταλάκι γάλα φρέσκο
Στην πράξη:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων τα 170 γρ. κουβερτούρας γάλακτος.
Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές coconut oil και ανακατεύουμε καλά να γυαλίσει το μείγμα.
Αν δεν βρείτε coconut oil, βάλτε 2 κουταλιές ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, όμως το coconut oil αφενός ενώνεται ιδανικά με την κουβερτούρα, αφετέρου δημιουργεί εξαιρετική σοκολατένια κρούστα, οπότε σας συνιστώ να το ψάξετε κάποια στιγμή, είναι εξαιρετικό!
Βουτάμε κάθε μπισκότο στο σοκολατένιο μείγμα, φροντίζοντας να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
Με ένα κουταλάκι στρώνουμε την σοκολάτα και αφαιρούμε την περίσσεια της, δεν θέλουμε τα μπισκότα να καλυφθούν με παχύ στρώμα σοκολάτας, απλά να καλυφθούν παντού.
Στρώνουμε σε ένα δισκάκι ή ταψάκι που να χωράει στο ψυγείο μας αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τα μπισκότα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο, να παγώσει καλά και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την πάστα φυστικοβούτυρου.
Ενώνουμε σε ένα μπολάκι το φυστικοβούτυρο, την άχνη, την εσάνς βανίλιας και το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Όσο ανακατεύουμε τόσο σφίγγει το μείγμα, γι αυτό επιμένουμε λίγο στο ανακάτεμα, να σφίξει όσο πιο πολύ γίνεται.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 κομματάκια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσα.
Βάζουμε τις 12 μπαλίτσες στο ψυγείο, για μισή ωρίτσα.
Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω στο καθένα από μια μπαλίτσα πάστας φυστικοβούτυρου. Βοηθάμε και με τα δάχτυλά μας, να απλωθεί η πάστα και να καλύψει την επιφάνεια των μπισκότων.
Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την ενώνουμε με το υπόλοιπο coconut oil.
Μοιράζουμε με ένα κουταλάκι το σοκολατένιο αυτό μείγμα πάνω σε κάθε μπισκότο.
Βάζουμε τα μπισκότα και πάλι στο ψυγείο, να στερεοποιηθεί καλά η σοκολάτα, οπότε και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Γίνονται 12 μεγάλα, χορταστικά cookies, τα οποία διατηρούνται μόνο στο ψυγείο, ξεσκέπαστα.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
γλυκά