Friday, 9 September 2016
Σαρδέλες παντρεμένες
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό σαρδέλες μεγαλούτσικες
Για την γέμιση:
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός (δεν γράφω ποσότητα, εξαρτάται πόσο σας αρέσει αυτό το μυρωδικό)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο χυμό λεμονιού
αλάτι (καλύτερα να είναι από το χοντρό)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λαδολέμονο στο οποίο θα προσθέσουμε λίγη ρίγανη
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα κεφάλια και τα εντόσθια και τις φιλετάρουμε (μη κάνετε έτσι, δεν είναι δύσκολο, απλά τραβάμε το μεσαίο κοκαλάκι της σαρδελίτσας)
Τις πλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να τις στεγνώσουμε.
Στο άγιο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα πολτοποιούμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το λάδι.
Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν πάστα και προσθέτουμε το αλατοπίπερο δοκιμάζοντας.
Σε διπλή σχάρα που κλείνει, στρώνουμε τις μισές σαρδέλες.
Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης, σκεπάζουμε με τις άλλες μισές σαρδελίτσες και κλείνουμε την σχάρα.
Φτιάχνουμε και το λαδολέμονο.
Βάζουμε τις σαρδέλες στη σχάρα (ή στο γκριλ του φούρνου, αν δεν έχετε πρόχειρα ξυλοκάρβουνα, που καλόν θα είναι να βρείτε γιατί η γεύση μακράν … ) και ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας συχνά με το λαδολέμονο για να παραμείνουν ζουμερές.
Το μόνο μυστικό σε αυτό το πιάτο, είναι να μη στεγνώσουν οι σαρδέλες και να διατηρηθούν ζουμερές.
Καλή επιτυχία!
Ασπασμούς από ένα
SpIrToKoYto
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.