Saturday, 3 September 2016

Τούρτα ροδάκινο-λεμόνι


Σήμερα θέλω να σας γλυκάνω με ένα αγαπημένο μου γλυκάκι.
Οι γεύσεις και τα αρώματα του ροδάκινου και του λεμονιού συνδυασμένα μέσα σε μια πλούσια κρέμα με μασκαρπόνε δίνουν ένα ιδιαίτερα γευστικό αποτέλεσμα.
Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Για την πρώτη κρέμα:
250 γρ. μασκαρπόνε
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
Για την δεύτερη κρέμα:
1 μικρή κονσέρβα ροδάκινο (400 γρ.)
1/3 από το ζελέ λεμόνι που θα ετοιμάσουμε
Επιπλέον
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το ζελέ λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αλλά φροντίζουμε να ανακατεύουμε συχνά, για να μην πήξει.
Ετοιμάζουμε την πρώτη κρέμα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε με την ζάχαρη άχνη, να αφρατέψει το μείγμα.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Ενώνουμε το περιεχόμενο των 2 μπολ και προσθέτουμε τα 2/3 του ζελέ, το οποίο θα πρέπει να έχει κρυώσει αρκετά.
Βάζουμε την κρέμα αυτή στο ψυγείο, όπου θα πρέπει να μείνει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε την δεύτερη κρέμα.
Βάζουμε στο μούλτι τα ροδάκινα στραγγισμένα από το σιρόπι τους. Κρατάμε στην άκρη το σιρόπι, μ’ αυτό θα σιροπιάσουμε το παντεσπάνι που θα ετοιμάσουμε.
Χτυπάμε τα ροδάκινα στο μούλτι, έτσι ώστε να μην πολτοποιηθούν τελείως, αλλά να μείνουν πολύ μικρά κομματάκια.
Αδειάζουμε τα ροδάκινα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το 1/3 από το ζελέ λεμόνι που μας έχει περισσέψει. Ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη, να φουσκώσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με κούμπωμα, στην βάση της οποίας έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 25-30 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, ανοίγουμε την φόρμα και το τοποθετούμε ανάποδα σε μία σχάρα να κρυώσει. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
Κατόπιν με κοφτερό μαχαίρι ή με μια κλωστή, το χωρίζουμε σε 2 δίσκους.
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στην φόρμα που το ψήσαμε, ώστε να ταιριάζει ακριβώς το μέγεθος.
Αυτό θα μας βοηθήσει να μην «τρέξει» η κρέμα που θα προσθέσουμε, μέχρι να σφίξει το γλυκό στο ψυγείο.
Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το μισό σιρόπι της κομπόστας.
Από πάνω απλώνουμε την μισή ποσότητα της δεύτερης κρέμας με τα ροδάκινα και πάνω από αυτήν όλη την ποσότητα της πρώτης κρέμας με το μασκαρπόνε.
Πάνω από αυτήν απλώνουμε προσεκτικά την υπόλοιπη κρέμα με τα ροδάκινα.
Αν δούμε ότι μας δυσκολεύει και δεν στέκεται η κρέμα με τα ροδάκινα πάνω στην κρέμα του μασκαρπόνε, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 20 λεπτά και κατόπιν συνεχίζουμε την διαδικασία.
Τέλος πάνω από όλα τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και τον ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι της κονσέρβας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, να κρυώσει καλά.
Κατόπιν αφαιρούμε προσεκτικά το περιμετρικό μέρος της φόρμας και μεταφέρουμε το γλυκό με την βάση της φόρμας σε μια πιατέλα.
Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...