Monday 5 December 2016
Κεφτέδες με σάλτσα BBQ-ανανά
Μπορεί να τους ονόμασα κεφτέδες γιατί αλευρώνονται και τηγανίζονται όπως τα γνωστά μας κεφτεδάκια, αλλά κατά τα άλλα καμία γευστική σχέση δεν έχουν μεταξύ τους.
Τελείως άλλο πράγμα.
Και πρώτα απ’ όλα η σάλτσα τους!!
Αααχχχ, τι να πω γι αυτήν την υπέροχη σκούρα σαλτσούλα??
Γλυκοπικάντικη, κολλάει επάνω στο κεφτεδάκι και σε κάνει να θέλεις να το βουτήξεις ξανά και ξανά μέσα στην σαλτσούλα για να την γευθείς όσο περισσότερο γίνεται!
Ύστερα οι κεφτέδες!
Πικάντικοι, λίγο καυτερούτσικοι, η ιδανική συντροφιά για την συγκεκριμένη σάλτσα.
Φαγάκι ε-ξαι-ρε-τι-κό!!!!
Πάμε να σας πω την συνταγή και να επιμείνω να το φτιάξετε οπωσδήποτε, γιατί πραγματικά αξίζει!!
Θα χρειαστούμε:
Για τους κεφτέδες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
2 κουταλιές soya sauce
2 κουταλιές sweet chilli sauce
1 γεμάτη κουταλιά μείγμα μπαχαρικών για μπιφτέκια ή χάμπουργκερς
(θα το βρείτε σε πολλά Σ/Μ)
μισό κουταλάκι μπούκοβο (ή και παραπάνω αν αντέχετε)
1-2 φλιτζανάκια νερό
αλάτι (με προσοχή)
γαλέτα (όσο πάρει)
Για την σάλτσα
1,5 κούπα σάλτσα BBQ
2 κούπες χυμό ανανά
μισή κούπα νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
Επιπλέον
αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων
ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Στην πράξη:
Τρίβουμε το κρεμμύδι στο χοντρό του τρίφτη.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, και τα ζυμώνουμε καλά.
Γαλέτα και νερό προσθέτουμε τόσο, ώστε τα κεφτεδάκια μας να πλάθονται εύκολα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
Κατόπιν, βρέχοντας κατά διαστήματα τα χέρια μας, πλάθουμε κεφτεδάκια ούτε πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά.
Τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι.
Χαμηλώνουμε αν χρειάζεται την φωτιά, ώστε να μην μας «αρπάξουν» εξωτερικά και να μαγειρευτούν καλά εσωτερικά.
Τα ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας τα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, ως να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Αν μας πήξει πολύ, την αραιώνουμε με λίγο χυμό ανανά ή και νεράκι.
Το καλύτερο συνοδευτικό γι αυτό το φαγητό, είναι νομίζω ένα σπυρωτό ρυζάκι.
Όχι δηλαδή ότι και με πατατούλες θα ήταν άσχημο!
Εσείς αποφασίζετε!
Καλή επιτυχία,καλή βδομάδα να έχετε!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
κρεατικά-κιμάδες