Wednesday, 21 December 2016

Κοτοσαλάτα με ουίσκι


Ίσως η ωραιότερη, η πιο γευστική κοτοσαλάτα που έχω δοκιμάσει.
Σας την προτείνω σαν μια πολύ πολύ νόστιμη πρόταση για το γιορτινό τραπέζι και σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ούτε κουταλίτσα που δεν θα καταναλωθεί.
Την συνταγή μου έδωσε η φίλη μου η Ανθή και όσες φορές την έφτιαξα έγινε ανάρπαστη!!
Πάμε να την ετοιμάσουμε και παρέα!

Τα υλικά μας:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (περίπου 1 κιλό)
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)
200 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα (από γυάλινο βάζο)
360 γρ. μαγιονέζα
4 γεμάτες κουταλιές κέτσαπ
3 κουταλιές ουίσκι
χυμό από μισό μέτριο λεμόνι
Τι κάνουμε:
Βράζουμε το κοτόπουλο ως να μαλακώσει.
Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κατόπιν το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το αλατίζουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρότερα κομμάτια.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από τα υγρά της συσκευασίας.
Στο σημείο αυτό θέλω να πω, ότι η Ανθή μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω μανιτάρια από γυάλινο βάζο. Όχι φρέσκα, ούτε κονσέρβας. Κι έτσι τέτοια χρησιμοποίησα.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε την μαγιονέζα, την κέτσαπ, το ουίσκι και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
Έτοιμη η κοτοσαλάτα μας!
Την διατηρούμε στο ψυγείο και την σερβίρουμε δροσερή.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...