Friday, 9 December 2016

Cupcakes με γλυκό κάστανο


Αγαπημένο γλυκό, το γλυκό κάστανο!
Γλυκό του κουταλιού που φτιάχνεται το Φθινόπωρο ή τον Χειμώνα, καθώς τότε είναι η εποχή του.
Πρόσφατα σας δείξαμε την συνταγή μου για κάστανο με την εσωτερική του φλούδα.
Μας αρέσει πολύ το συγκεκριμένο γλυκό και αποφάσισα να το αξιοποιήσω και σε άλλη συνταγή.
Έφτιαξα cupcakes με γλυκό κουταλιού κάστανο και ζαχαρωμένο ginger.
Η γλυκιά "λεμονοπιπεράτη" γεύση του τζίντζερ δένει πολύ ωραία με κάστανο και τονώνει την λεπτή του γεύση.
Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι πολύ εύκολη και μας δίνει 9 αφράτα κεκάκια.
Τα στολίζουμε με σαντιγί και σος σοκολάτας και γίνονται πολύ ευπαρουσίαστα.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε γλυκό κάστανο με την εσωτερική φλούδα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλό γλυκό κάστανο ή μαρόν γλασέ.

Τα υλικά μας:
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
130 γρ. ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο αγελάδας ή μαργαρίνη με βούτυρο
1 μεγάλο αυγό
50 γρ. γλυκό κάστανο με την φλούδα του
50 γρ. ζαχαρωμένο τζίντζερ
μισό κουταλάκι εσάνς καφέ
140 γρ. χλιαρό φρέσκο γάλα
Για το γαρνίρισμα
κρέμα σαντιγί
λιωμένη σοκολάτα ή έτοιμη σος σοκολάτας
γλυκό κάστανο
Στην πράξη:
Βάζουμε το γλυκό κάστανο σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά από το σιρόπι του.
Σε ένα μαφινοταψάκι των 12 θέσεων, βάζουμε 9 χάρτινες θηκούλες για κεκάκια.
Τις βουτυρώνουμε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και αφήνουμε το ταψάκι στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το γλυκό κάστανο, κομμένο σε κομματάκια, το ζαχαρωμένο τζίντζερ κομμένο επίσης σε κομματάκια και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα στερεά υλικά.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε το αυγό και το χτυπάμε λίγο με το σύρμα των αυγών. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ή την μαργαρίνη με βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε να ενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγα λίγα τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή κουτάλι από κάτω προς τα επάνω.
Μοιράζουμε το μείγμα στις 9 χάρτινες θηκούλες που έχουμε ήδη προετοιμάσει.
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο. Ο φούρνος μας θα είναι ήδη προθερμασμένος στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για 25΄-30΄ της ώρας, ανάλογα τον φούρνο μας.
Βγάζουμε τα κεκάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα φυλάμε σε κουτί που κλείνει καλά ως να τα χρησιμοποιήσουμε.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε τα κεκάκια, τα γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί και κομμάτια γλυκό κάστανο ή με λιωμένη σοκολάτα, έτοιμη σος σοκολάτα ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...