Saturday 8 August 2009

Στον Ευκάλυπτο

Στην Πλάκα, το λιμανάκι του Λεωνιδίου, άνοιξε πέρυσι ένα καινούριο εστιατόριο, ο Ευκάλυπτος.
Στον Ευκάλυπτο πήγαμε πολλές φορές για φαγητό με την Αγγελική. Μας άρεσε η ποικιλία και η νοστιμιά των πιάτων του, το άψογο σερβίρισμα, η καθαριότητα που επικρατούσε παντού, η φιλική διάθεση που μας αντιμετώπισαν όλοι στο μαγαζί, από τον γλυκύτατο και ευγενέστατο σερβιτόρο, τον Τάκη, μέχρι τα "αφεντικά", την Αθηνά και τον Γιάννη.
"Θέλουμε οι πελάτες μας να περνάνε καλά", μας είπε η Αθηνά. "Να ευχαριστιούνται τόσο το φαγητό τους, όσο και το όμορφο περιβάλλον".
Και πράγματι, τι ωραιότερο από το να απολαμβάνεις το πραγματικά φρέσκο ψάρι σου, δίπλα στην θάλασσα, σερβιρισμένο με χαμόγελο από τον Τάκη.
Την επιμέλεια των πιάτων έχει ο σεφ Ηλίας Κόκκορης, μέλος της Λέσης Αρχιμαγείρων, ο οποίος είναι και ο σεφ του ξενοδοχείου Σεμίραμις στο Κεφαλάρι.
Για τα πιο "παραδοσιακά" πιάτα φροντίζει ο σεφ Γιώργος Βλάμης.
Τι απολαύσαμε εκτός από τα ολόφρεσκα ψάρια στον Ευκάλυπτο?
Υπέροχες χορταστικές σαλάτες, με κορυφαία την σαλάτα "Ευκάλυπτος", μια πανδαισία λαχανικών με πατέ ελιάς, κουκουνάρι, κρεμμυδάκι φρέσκο, τοματάκια τσέρυ, κρουτόν και ψητό μανούριΠολύ καλή και η σαλάτα ρόκα παρμεζάνα, με λιαστή ντομάτα και πικάντικη σωςΨητά λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκυθάκια, κόκκινη πιπεριά και μανιτάρια πλευρώτους)Καλαμάρι ψητό στα κάρβουνα - απλά υπέροχοΣουπιές "λευκές" κρασάτες με αρωματικό ρύζι και ψιλοκομμένα λαχανικά (ένα απ΄τα πιο αγαπημένα πιάτα της Αγγελικής)Αλλά και πιο παραδοσιακά πιάτα, όπως μοσχαράκι με μελιτζάνες, μουσακάς σε πήλινο και σουτζουκάκια που ήταν "αφρός".Για επιδόρπιο ο Τάκης μας κέρασε δροσερή σπιτική πανακότα με βύσσινο ή καραμέλαΝα σημειώσω ότι οι τιμές ήταν για μας πραγματικά ευχάριστη έκπληξη.
Επίσης το μαγαζί διαθέτει αρκετά καλή ποικιλία σε κρασιά, αλλά και σε μπύρες. Ο καλός μου βρήκε την αγαπημένη του μπύρα, την McFarland
Στον Ευκάλυπτο όμως μας "κέρασαν" και δυο από τις συνταγές τους. Συνταγές απλές μα πεντανόστιμες
Ντοματούλες κονφί, για γαρνιτούρα αλλά και για τις σαλάτες.
Τα υλικά είναι για μεγάλη ποσότητα, προσαρμόστε τα ανάλογα
6 kg ντομάτες
350 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. θυμάρι
20 γρ. σκόρδο
15 γρ. αλάτι
15 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε νερό που βράζει και τις μεταφέρουμε σε μπωλ με νερό και πάγο.
Μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε τέταρτα και αφαιρούμε τους σπόρους.
Τις στρώνουμε σε λαμαρίνα, τις πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τις ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 2 ώρες.
Και
Πιπεριές γεμιστές με τυριά (ο δικός μου αγαπημένος μεζές)Υλικά
Πιπεριές κέρατα
400 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
150 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αναμειγνύουμε με τα τυριά χοντροτριμμένα και τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πιπεριές.
Καλή επιτυχία σε όποιον τις φτιάξει και καλές δουλειές στον "Ευκάλυπτο", που αν συνεχίσει να διατηρεί την καλή ποιότητα της κουζίνας του και την άψογη εξυπηρέτηση, σίγουρα θα τις έχει.

29 comments:

Ξανθή said...

Καλά να περνάτε!!
Εμάς μας ξεσηκώνετε ενώ βράζουμε στην Αθήνα!!!

eirini said...

Άντε τώρα να μαγειρέψω μακαρόνια για το μεσημέρι!!!!! Τί μας κάνεις βρε Έλενα!
Αυτό το καλαμάρι στα κάρβουνα (το αγαπημένο μου!) και η πρώτη σαλάτα είναι μια γευστική πανδαισία!!!
Πολύ ωραίο μέρος για φαγητό... αχ και να ήμουν κοντά!

Καλημέρα!!!

Lila Xagorari said...

Έχω πάει στην Πλάκα αλλά αρκετό καιρό πριν. Όταν ξαναπάω θα πάω στον Ευκάλυπτο σίγουρα. Με ξετρέλλανε οπτικά το καλαμάρι και οι πιπεριές. Καλά να περνάτε!!!

Μαριλένα said...

αυτές οι ντοματούλες τσερυ, πως γινονται;
αποσπάσατε μήπως το μυστικό; :))

καλα περνάτε στας εξοχάς, ε φιλενάδα; :))

φιλια πολλά
και παντα έτσι ομορφα να περνάτε!

Σταυρούλα said...

Ελενά μου η περιγραφή σου θαυμάσια!
Τα πιάτα τι τα 'θελες παιδάκι μου και τα 'βαλες;
Καλά να περνάτε και καλό Σαββατοκύριακο!Πολλά φιλιά!

γαστεροπλήξ said...

μακάρι όλοι οι επαγγελματίες να ήταν σαν τους ιδιοκτήτες του Ευκάλυπτου, πολλά θα είχαν αλλάξει στον τουρισμό, καλές δουλειές λοιπόν στους ανθρώπους και γω στο καλοψημένο καλαμάρι έμεινα!!!!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Καλέ ..ευχαριστούμε που μας άνοιξες τη όρεξη για να φάω αρακά με κρέας τώρα..Άντε ..καλά να περνάτε με τη φίλη Αγγελικούλα!

Betty's Cuisine said...

Πράγματι τελικά τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!!! χαχαχα...Εσύ Λεωνίδιο, εγώ Ρέθυμνο, από νοστιμιές όμως δεν υπολείπεται καμμιά της άλλης! Μπράβο Ελενάκι, πολύ ωραία η παρουσίαση, στα υπ'όψιν λοιπόν ο Ευκάλυπτος όταν εκδράμουμε προς τα κάτω...

Truthseeker.Vasiliki said...

Όλα φαίνονται απλά υπέροχα!
Τί θεσπέσια πιάτα είναι αυτά Έλενα;
Το ένα καλύτερο από το άλλο!!!

Πολύ καλή η παρουσίαση του "Ευκάλυπτου" για όσους πιστούς προσέλθουν στο Λεωνίδιο!

Έλενά μου, να περνάτε όμορφα,
καλή συνέχεια...

Epicuros said...

Μου άνοιξες την όρεξη πρωί-πρωί!

Phivos Nicolaides said...

Πρέπει να ανεβούμε μέχρι τον ευκάλυπτο για καμιά 'ευκαλυπτική' σπεσιαλιτέ!! Ωραίο κείμενο και φωτογραφίες.

kiki said...

ΟΛΑ τα ζήλεψα!

άλλη Αγγελική said...

Αμ δεν είμαι εκεί, δυστυχώς!
:-(
Για το περασμένο καλοκαίρι μιλάει το παλιόπαιδο ...

(αμάν Έλενα, τι μου τις θύμισες τις σουπιές;!)

mia maria said...

Έχω πάει πριν πολλά χρόνια στην Πλάκα, τι ωραία που είναι! Τα φαγητά πολύ όμορφα! Να περνάτε καλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή μου σε ευχαριστούμε πολύ!
Ακούω ότι στην Αθήνα έχει πολλή ζέστη, ευτυχώς εδώ είμαστε κάπως καλύτερα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι μου το καλαμάρι ήταν πραγματικά εξαιρετικό.
Οσο για την σαλάτα, δεν στο συζήτάω!!!!
Φιλιά πολλά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Λίλα μου, μακάρι να ξαναέρθεις, σίγουρα θα δεις μεγάλες αλλαγές αν έχεις να έρθεις καιρό, όμως η Πλάκα εξακολουθεί και κρατάει το δικό της "παραδοσιακό" χρώμα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλενάκι μου τα ντοματάκια είναι μια ειδική ποικιλία που τα βρίσκεις συσκευασμένα σε μεγάλα ΣΜ στο τμήμα μαναβικής, αλλά και σε αρκετά μανάβικα!!
Εχθές ήρθαμε, μια χαρά περνάμε ευτυχώς, αν και όποτε βρίσκομαι στα αγαπημένα μου μέρη πάντα καλά περνάω!
Μακάρι να κανονίσετε να μας έρθετε κάποια στιγμή, το ξέρεις πόσο θα χαρώ!
Την επόμενη βδομάδα περιμένω και τον Peter!!
Φιλιά πολλά!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Σταυρουλίτσα μου σε ευχαριστώ πολύ!!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο:))

ΕΛΕΝΑ said...

Γαστεροπλήξ οι ιδιοκτήτες είναι πραγματικά εξαιρετικοί!
Ανθρωποι με μεράκι και καλή διάθεση πάνω απ' όλα. Πιστεύω πως θα πάνε πολύ καλά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αχτίδα μου μια χαρά φαγάκι έχεις!!!
Με την Αγγελικουλα είμασταν πέρισυ το καλοκαίρι παρέα, ζει στην Ελβετία, ελπίζω να τα καταφέρει και φέτος να έρθει Ελλάδα και να την δω!
Καλό Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Betty μου δεν στο πα?? χα χα χα!!
Μακάρι να τα καταφέρεις να έρθεις κάποια στιγμή στα μέρη μας, να τα πούμε κι από κοντά και να σε ξεναγήσω και στις δικές μας ομορφιές!
Φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασιλικουλα μου σε ευχαριστώ πολύ!!
Καλό Σαββατοκύριακο, να περνάς κι εσύ πολύ όμορφα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Επίκουρε, να σαι καλά!!
Καλό σου Σαββατοκύριακο:))

ΕΛΕΝΑ said...

Φοίβο μου στο χω ξαναπεί, τα λογοπαίγνια σου είναι μοναδικά!!!!
Καλό σου Σαββατοκύριακο!!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα, δεν έχεις παρά να μας έρθεις!!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Αγγελικούλαααααα!!!
Αντε βρε παλιοκόριτσο, θα αποφασίσεις να μου ξανάρθεις??
Μας λείπεις φέτος!!

ΕΛΕΝΑ said...

Βig mama μου να σαι καλά!
Καλό Σαββατοκύριακο!!

Νίκη said...

Υπέροχος ο τρόπος που μας παρέσυρες σε ένα γευμα και σε ένα μέρος μοναδικό..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...