Χρειαζόμαστε:
1 ποτήρι ρύζι basmatti
2 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου ή νερό
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο (ξερό)
1 πιπεριά
1 ντομάτα (καλύτερα ώριμη)
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο γλυκό
στήθος κοτόπουλου (1 από τα 2 κομμάτια)
½ κονσέρβα καλαμπόκι
ελάχιστο κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Το ετοιμάζουμε
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ζωμό του τον κρατάμε για να τον χρησιμοποιήσουμε για το ρύζι.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε φέτες, τη ντομάτα σε κυβάκια (όσο αυτό είναι δυνατόν) και το βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
Ρίχνουμε σε ένα αντικολητικό τηγάνι το κρασί μαζί με το κρεμμύδι και το αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να καραμελώσει λίγο.
Μετά από περίπου 5 λεπτά παίρνει το δρόμο προς το τηγάνι και η ντομάτα με λίγο λάδι. Την αφήνουμε να πάρει μία δύο βράσεις, μαζί με το κέτσαπ, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
Τελευταία ρίχνουμε την πιπεριά, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο και τα αφήνουμε μέχρι την πρώτη βράση (προτιμώ τα λαχανικά μου να τα καταλαβαίνω και να μην έχουν λιώσει από το μαγείρεμα).Βράζουμε το ρύζι μέσα στο ζωμό από το κοτόπουλο κατά τις γνωστές σε όλους μεθόδους και είτε το ανακατεύουμε με τη σάλτσα όπως έκανα εγώ, είτε σερβίρουμε το ρύζι στο πιάτο και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο.
Καλή μας όρεξη.
Αμαλία
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
30 comments:
Έτοιμο το μεσημεριανό στο άψε σβήσε!!!!! Γρήγορα, εύκολα, νόστιμα και υγιεινά!!!
μπράβο Αμαλία μου
υπεροχο γρηγορο ευκολο όπως λέει και η Λίλα
Με όλα τα αγαπημένα μου υλικά
Μπράβο Αμαλία! Φαίνεται τέλειο :)
Πολύ νόστιμο πιάτο που το τιμάμε συχνά-πυκνά οικογενειακώς. Αν θέλετε και μια λίγο εξωτική νότα μπορείτε να προσθέσετε 3-4 κουταλιές σάλτσα σόγιας.
Νόστιμο και γρήγορο. Ότι πρέπει για οικογενιακό φαγητό.
Λίλααααα
μου ακούγεται σαν παλιά διαφήμιση γνωστής αλυσίδας εστιατορίων φαστ φοοντ "γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι"
Ευχαριστώ πολυ
φιλιά
Αμαλία
Ναι βικάκι,
αγαπημένα όλα, αλλά πάντα μπορούμε να προσθαφαιρέσουμε κάτι ανάλογα με το ψυγείο και το ντουλάπι μας...
πολλά φιλιά
Αμαλία
Ευχαριστώ roadartist
πολλά φιλια
Αμαλία
ΑΑΑΑΑΑ ωραία ιδέα Ειρηνάκι,
το κάνει πιο γλυκοξυνούτσικο η σόγια; για πε για πε μας
φιλιά
Αμαλία
big mama
ναι ό,τι πρέπει για τις εργαζόμενες μητέρες-συζήγους κτλ κτλ...
πολλά φιλιά
Αμαλία
Moiazei para polu me ispanikh paelia kotopoulo!!¨polu wraio kai nostimo fenetai.Naste kala
meta to ouzo-psarofagwma...mia merida kotopoulaki kalomageiremeno einai oti peis!!!ftiaxnw peripou thn idia suntagh!!!einai apithano!gia mikrous kai megalous!!!geia sta xeria sou!!!filakia apo kardias!!!
πολύ αγαπημένο αυτο το φαγάκι, απ'όλους μας!
μπράβο αμαλίτσα :))
Αμαλία μου η σόγια το κάνει "κάπως" κινέζικο. Αν θέλεις να παίξεις με την γλυκόξινη γεύση μπορείς να προσθέσεις και 1 κουταλιά μέλι + 1-2 κουταλιές ξύδι. Αλλά έτσι νομίζω δημιουργείται άλλο πιάτο πια.
Φιλιά.
Γεια σου Αμαλίτσα με τα ωραία σου!!
Θα συμφωνήσω κι εγώ με την Ειρήνη για την σόγια, πηγαίνει πολύ σε αυτό το πιάτο!!
Ενα φλυτζανάκι του καφέ βάζω εγώ.
Επίσης του πηγαίνει πολύ και το πράσο και κρεμμυδάκια φρέσκα!
Αααααχχχ κι είναι δύσκολη τούτη η μεσημεριανή ώρα, φέρε μια μεριδούλα και στην μανούλα αν έκανες μπόλικο;-)
Αχ βρε Αμαλίτσα μου!!!!
Αυτό που με τρελαίνει στις συνταγές σου αλλά και στις φωτο που βγάζεις είναι η πολυχρωμία τους!!!!!!!
Τρέλα είναι τα χρώματα τους, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, όλο ομορφιά!!!
Μπράβο κοπέλα μου!!!
Για την νοστιμιά δεν το συζητώ θεωρείται δεδομένη, και γι΄αυτό σχολιάζω τα υπέροχα χρώματα!!!!
Λέω να την δοκιμάσω την Κυριακή μια και είμαι μόνη με την μικρή μου κόρη, η οποία τρελλαίνεται για ρύζι και κοτόπουλο!!!!
φιλάκια πολλά!!!!:))
Benikos
δεν έχω άποψη επί του θέματος, αλλά για να το λές εσύ έτσι θα είναι
φιλιά
Αμαλία
Γειά σου Κλειούλα,
άσε γιατί μάλλον σαρδέλλες δεν έμειναν τπτ να φάω σούρωσα με το ούζο, οπότε τώρα το κοτοπουλάκι είναι ό,τι πρέπει όπως λες
πολλά πολλά φιλιά
Αμαλία
Ευχαριστώ Μαριλένα μου,
απ'ότι καταλαβαίνω το Ραφάκι δεν είναι και πολύ δυσκολο εεε;;;
πολλά φιλιά
Αμαλία
Ειρήνη μου όχι δεν θέλω να παίξω με γλυκόξινα, απλά ήθελα να ξέρω πως ακριβώς είναι η γεύση του, αλλά νομίζω πως κατάλαβα...τώρα που το σκέφτομαι, κάτι αντίστοιχο με αυτό που λες έχω φάει σε ταϊλανδέζικο και κινέζικο ρύζι
πολλά φιλιά
και πάλι
Αμαλία
Λενιώ τι είναι αυτά που λες τώρα
ΑΝ έκανα μπόλικο!!!!!!!!!! αστειάκια κάνεις να υποθέσω... εδώ ταϊζουμε λόχους και λόχους μία κατσαρόλα για σένα δεν θα έχω...
καλή σου χώνεψη
πολλά πολλά φιλιά
Αμαλία
Ευχαριστώ βρε marian ό,τι μπορούμε κάνουμε και εμείς....χιχιχιχιχιχι
και εμένα το ρύζι και το κοτόπουλο είναι τα αγαπημένα μου
πολλά πολλά φιλιά (και μερικά στην κόρη)
Αμαλία
Αμαλίτσα μου, μικρούλα μου και νοικοκυρούλα μου !!! τι ωραία χρώματα είναι αυτά !!! υπέροχη φαίνεται η συνταγή σου, πρεπει να την δοκιμάσουμε λιαν συντόμως !!
καλό σ/κ
Μαριανάκι μου έφυγαν τα παιδιά ??? καλή επιτυχία στην κουκλίτσα σου !!!
φιλια πολλά πολλά !!!!
καλό σ/κ
Αμαλίτσα, σε τετοια φαγητά, καθόλου!
αλλά, σε άλλα, όπως πχ στο κουάκερ, μου βγάζει την ψυχή!
ενω η Ελενη, το έτρωγε ωμό παρακαλώ, μέσα από το κουτι :))
σε φιλώ
και καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι :))
....................
κυρία Μαρία Β. η αποπάνω μου, φιλί σας έστειλα για καλό Σαββατοκύριακο;
τσακώστε κι εσείς ένα, τώρα!
:))
Μουρλια φαινεται το φαγακι.Ειναι και ευκολο απ'ο,τι βλεπω.
Τέλειο.Αυτό το φαγητό πολύ μου αρέσει. Μόνο τα χρώματα που έχει σε ενθουσιάζει να το φας.
πολύ ωωραίο φαγητό και το basmati το αγαπημένο μου ρύζι.Στη σύζυγο δεν αρέσει,οπότε, όταν φεύγει,βράζω αρκετό ρύζι και το τρώω σκέτο με βούτυρο και τυρί, για να μου φύγει το άχτι...!!!
μούρλια το φαγάκι, έχει απ' όλα και πάνω από όλα τη μυρωδιά του ρυζιού που την λατρεύουν όλοι στην οικογένεια
ΑΜΑΛΙΑ θα σου τους εμπιστεύομαι όταν λείπω, θα το τρώνε όλο κι δεν θα έχω τύψεις ότι τους άφησα νηστικούς
θαύμα το φαγάκι σου, όλα τα έχει, και χρώματα και μυρωδιές και εύκολο και υγιεινό!
Post a Comment