Ένα πολύ ιδιαίτερο μεζεδάκι - κανονικό φαγάκι θα το έλεγα εγώ, που έφτιαξα και απολαύσαμε τις προάλλες.
Έστειλα και στο γραφείο του καλού μου, και όλοι περιμένουν πλέον την συνταγή, γιατί - όπως του είπαν (ελπίζω να λένε αλήθεια) – ξετρελάθηκαν!!!
Για να δούμε πως το φτιάχνουμε!
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό σπανάκι (έβαλα κατεψυγμένο)
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πράσα
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι του νες καφέ κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ αδιάλυτο
4 κουταλιές αλεύρι
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. φέτα
200 γρ. γκούντα
150 γρ. ρεγκάτο
Πάμε να το φτιάξουμε:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες.
Αφού μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε το σπανάκι, άνηθο, δυόσμο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα καλά, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά που πρέπει να είναι όλα τριμμένα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τα πασπαλίζουμε με τις 4 κουταλιές αλεύρι και ξανα-ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο μεγάλο πυρέξ.
Η – όπως έκανα εγώ -, τα αδειάζουμε σε 2 μακρόστενες φόρμες, μία μεγαλύτερη και μία λίγο πιο μικρή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για μισή ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Αν χρησιμοποιήσετε μακρόστενες φόρμες, δεν θα το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς το, όπως κάνουμε στα κέικ.
Θα το κόψετε σε φέτες μέσα στην φόρμα.
TIPS:
1)Μην υποτιμάτε το κατεψυγμένο σπανάκι. Διατηρεί πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του. Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει στην αγορά.
2)Το σπανάκι δεν το σερβίρουμε ποτέ σε ασημένια ή επάργυρα σκεύη, γιατί τα οξειδώνει.
Καλή επιτυχία!! Να έχετε μιαν όμορφη μέρα!!
Wednesday, 13 October 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
38 comments:
καλημερα!!!!!
αγαπω εωs λατρευω σπανακι!
θα την κανω σιγουρα!!!!!!!
Just perfect!!!
Μάκιααααα πολλά!
Μ αρεσει το σπανακι και εψαχνα να το κανω καπως διαφορετικα απο σπανακορυζο... θα το δοκιμασω, φαίνεται τελειο!
ΦΙλια
Μου άνοιξες την όρεξη…
Θα το δοκιμάσω!
Φιλιά..
Είδες για να κάνω καλές παρέες τι μαθαίνω;
Αποθήκευση, εδώ και τώρα!!!
Τέλειο τέλειο τέλειο
και με ένα τυρί πάλι εγώ θα το έτρωγα :)))
teleiooooo!!!τρελενομαι για σπανακι .
πρεπει να ειναι υπεροχη συνταγη!!!
θα την δοκιμασω συντομα και θα σου πω νεοτερα....
Μμμμμμ Έλενα μ' αρέσει πολύ. Θα την δοκιμάσω αμέσως μόλις τελειώσω με την δίαιτα (καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω, χαχαχαχαχα). Το καλό είναι ότι έχει αποτελέσματα οπότε είμαι χαρούμενη, μέσα σ' όλα τα άλλα που πέρασα τον τελευταίο καιρό.
Έλενα, εγώ πάντως όταν το δοκιμάσω θα προσθέσω και λίγο ροκφόρ. Νομίζω ότι ταιριάζει τέλεια με το σπανάκι.
Φιλιά!!!
Την καλησπέρα μου!!!
Όλα τα υλικά για αυτό το νόστιμο φαγάκι είναι αγαπημένα, θα το φτιάξω σίγουρα. Αχ, να δω πότε θα φτιάξω όλα αυτά που βλέπω και μου αρέσουν!
Maria μου δοκίμασέ το, γίνεται πάρα πολύ νόστιμο!
Φιλιά!
Αστεράκι, μάκια, μάκια, μάκια:)
Ελπινίκη και σε μας αρέσει πολύ το σπανάκι, και το χρησιμοποιώ σε διάφορα φαγάκια.
Αν δεις τις συνταγές μας, το έχω βάλει από ομελέτες μέχρι ζυμαρικά.
Αυτή τη φορά μας άρεσε ιδιαίτερα μαγειρεμένο έτσι, ελπίζω να σου αρέσει κι εσένα!
Φιλάκια!
Elena, δοκίμασέ το, είναι και υγιεινό φαγάκι!
Φιλιά!
Αντιγόνη μου, κακές παρέες είμαστε, αλλά τέλος πάντων χα χα χαα!
Φιλάκια!
Σταλαγματίτσα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
Φιλάκια!
Misirlou, αναμένω νεότερα!
Φιλάκια!
Κάλλια μου άντε τελείωνε με τις δίαιτες καλό μου γιατί μας έχεις λείψει!!!
Αμ εγώ δεν βάζω ροκφόρ νομίζεις???
Αλλά είπα να σκεφτώ κι αυτές που δεν το θέλουν καθόλου αυτή τη φορά.
Επίσης ταιράζει ωραία και λίγο κριτσανιστό μπέικον!
Φιλάκια πολλά!
Big mama, κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω χα χα χαα!!
Ολα θέλω να τα φτιάξω, να δω τι θα προλάβω;-)
Φιλάκια!
σπανάκι μεγαλείο, δεν του λείπει τίποτε!!!!!
Είναι η τρίτη φορά που προσπαθώ ελπίζω και καθοριστική,για πες τε μου έχετε κι εσείς προβλήματα τελευταία;;
Έλεγα λοιπόν ότι με τόσο ωραία υλικά πως να μην είναι ωραίο!!
Θα προτιμήσω το φρέσκο σπανάκι μιας και με το κατεψυγμένο έχω κάτι τις!!
Δεν είναι κακή η ιδέα σου!! τώρα που θα βγει και το φρέσκο σπανάκι νομίζω θα τη δοκιμάσουμε σίγουρα!!
Ωραία ιδέα !!! Λέω να το δοκιμάσω σύντομα !!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ!!
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ.
ΦΙΛΙΑ!!!!
Πολύ ωραία η ιδέα σου Έλενα. Μιας και μας αρέσει το σπανάκι και τώρα υπάρχει φρέσκο θα το δοκιμάσω.
Καλό βράδυ.
Το αγαπάω πάρα πολύ το σπανάκι, πολύ ωραία συνταγή, νόστιμη!!!!
Γαστεροπλήξ θενκ γιού;-)
Φιλάκια!
Ξανθή μου εγώ σήμερα δεν έχω πρόβλημα, κάποιες άλλες φορές ναι!!
Με φρέσκο σπανάκι πολύ καλύτερα, όποτε δεν το βρίσκω όμως, μια χαρά βολεύομαι με το κατεψυγμένο!
Καλό βράδυ!
Arti δοκίμασέ το, ένας διαφορετικός τροπος να απολαύσουμε το σπανάκι!!
Χρυσά Στάχυα σε ευχαριστώ:))
Καλό βράδυ!
Γεωργία μου είναι πανεύκολο φαγάκι, πιστεύω θα σου αρέσει, δοκίμασ΄το!
Φιλάκια!
Λίνα μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Manousina και σε μας αρέσουν πολύ τα σπανακοφαγάκια!
Φιλιά!
ΜΟΥ θυμίζει γέμιση σπανακόπιτας. Φαίνεται πολύ νόστιμο και ξεφεύγει από τη συνηθισμένη σπανακόπιτα θα το φτιάξω σίγουρα!
Θα το φτιαξω γιατι αγαπαμε ολοι το σπανακι και τα τυρια.Καλο βραδυ να εχεις.
Έλενά μου, είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελάθηκαν όλοι, είναι εκπληκτική ιδέα και πεντανόστιμη! Επιτέλους μια εναλλακτική στην κλασσική σπανακόπιτα! Μπράβο σου, σε φιλώ!
μου σπασες τη μύτη κακούργα...
και προχθές έφτιαξα σπανακόπιτα...μόνο με φέτα βέβαια,αλλά η επόμενη θα γίνει αλα Ελενα..
φιλιά πολλά πολλά..-:))
Αύριο έρχονται φίλους και ετοίμασα κολοκυθάκια με σκορδο και τυριά, ντομάτούλες γεμιστές, πιπεράκια με τυρί και μελιτζάνες με φετα... και είδα το σπανάκι και ξανα άρχησα!!!!
Φιλάκια πολλά, πολλά!!!
Εμένα δε με "χαλάει" τίποτα που περιέχει σπανάκι Λενιώ μου αλλά πως να μη ξετρελαθούν οι άνθρωποι με τέτοια δημιουργία!!!!
Υπέροχο και σαν ιδέα και σαν αποτέλεσμα :)
φιλιά πολλά
Καλό Σαββατοκύριακο
Υ.Γ. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι αύριο θα εκπροσωπηθείς από τη "συμμαθήτριά" μου!! Κι εγώ ήμουν έτοιμος για ταξίδι, αλλά κατάφερα το γιο μου να έρθει αυτός εδώ!!!
Post a Comment