Monday 31 January 2011

Baby πατάτες "τσακιστές"

Την συνταγή αυτή την δοκίμασα πρώτη φορά στην αδελφή μου και ξετρελάθηκα!
Πατάτες στο φούρνο, αλλά πολύ πιο νόστιμες και κυρίως πολύ πιο γρήγορα .
Την είχε δει κάπου στην τηλεόραση μου είπε, αλλά δεν θυμόταν που ακριβώς, άρα συγχωρέστε με που δεν ξέρω ποιος άλλος μπορεί να τις έχει φτιάξει.
Εγώ πάντως την πήρα, την έφερα στα μέτρα μου και ορίστε οι «τσακιστές» πατάτες !!

Υλικά
1 κιλό πατάτες baby, στο μανάβικο τις ονομάζουν μικρές για φούρνο
φυτίνη ή βούτυρο ή βιτάμ ή ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λεμόνι
τυρί κίτρινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρυπάμε λίγο με πιρούνι.
Τις βράζουμε με την φλούδα τους σε αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε καλά και έτσι όπως είναι με την φλούδα, τις πατάμε μια – μια ελαφρά με ένα επίπεδο αντικείμενο, π.χ. μπρίκι, για ν΄ ανοίξουν, αλλά όχι να διαλυθούν.Τις βάζουμε σε ταψί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, λεμόνι και βάζουμε και ένα κομματάκι φυτίνη πάνω στην κάθε μια πατάτα.Τις ψήνουμε στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά ,στα 10 λεπτά τις κοιτάμε και αν έχουν ροδίσει τις γυρίζουμε να ξεροψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Λίγο πριν τις βγάλουμε μπορούμε να βάλουμε πάνω στην κάθε πατάτα ένα κομματάκι κίτρινο τυρί , λιώνοντας θα δώσει υπέροχη γεύση.Καλή επιτυχία.
Μέτη
UPDATE: Το μυστήριο…. λύθηκε!!
Η φίλη food blogger Βίκυ Κουμάντου από το TasteFULL μας ενημέρωσε, ότι αυτή ήταν που παρουσίασε την συνταγή αυτή σε εκπομπή στον Alpha!!!
Βίκυ ευχαριστούμε για την πολύ νόστιμη συνταγή!

25 comments:

gwgw said...

Πολυ ωραια ιδεα και νοστιμοτατη,θα την δοκιμασω κι εγω..Καλη σου μερα Μετη και καλη εβδομαδα να εχεις,φιλακια!!!

ιρινι said...

υπέροχες πατατούλες, το ξέρω γιατί και εγώ τις φτιάχνω με αυτό τον τρόπο, με την διαφορά οτι αντι για φυτίνη, τις ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο!
Καλή εβδομάδα !!!!!!

Lila Xagorari said...

Tσακιστές τις λέμε γιατί μόλις βγουν από το ταψί τις τσακίζουμε?

Asteri (Maria) said...

Μμμμ ενδιαφέρουσες οι τσακιστές .... :))
Καλή εβδομάδα

ΕΛΕΝΑ said...

Μέτη με τσάκισες με τις τσακιστές σου, θέλω να τις κάνω σήμερα κιόλας λέμε!!
Φιλάκια πολλά πολλά, καλή βδομάδα σε όλους:)

paraxeno pirouni said...

Χα χα, το ίδιο ακριβώς με τη Λίλα ήθελα να πω κι εγώ!
Αν πλυθούν καλά, το ότι τις ψήνουμε με το φλούδι τις κάνει ακόμα πιο νόστιμες. Και φυσικά, ότι πρέπει για να τις τσακίσουμε! :)

Amali said...

Τσακιστείτε στην άκρη να τσακίσω τις τσακιστές....
τις είχα δει προχτές στο σούπερ και είπα να έπαιρνα, αλλά δεν μου ερχόταν κάτι ωραίο να κάνω, τώρα όμως τσακίζομαι να τις τσακίσω....

Φιλιά Μέτη μας
και άλλα τέτοια

Χαρά Θ. said...

Μέγας Φαν της πατάτας, ακόμα μεγαλύτερος της μαγειρικής σου,οπότε δηλώνω ευθαρσώς οτι θα τις δοκιμάσω! Φιλάκια

spoon_n_love said...

Aχ αγαπημένες πατάτες,φαίνονται εκπληκτικές μακάρι να είχα μία μεριδούλα

Maria B. said...

Μας τσακισες που λένε και τα κορίτσια !! λατρεύω τις πατάτες πόσο μάλλον μ'αυτόν τον τρόπο.

Μπράβο Μετάκι μου !!!

καλή βδομάδα φιλιά πολλά

mari beika said...

Λαχταριστές!! λαχταριστές!! την έχω δεί την συνταγή αλλά δεν τις έχω φτιάξει ακόμα. Η ιδέα με το τυρί πολύ καλή.

Benikos place said...

Μπράβο Σας!!!πρωτοτυπη και απλή στην εκτέλεση!!Σιγουρα πολύ καλο συνοδευτικο, αλλα και απο μονο του παλι μετραει!!!

Ελευθερία said...

πολυ ευκολες και πολυ.... δελεαστικες!!!!
θα δοκιμαστουν συντομα!!!!!

creationsbyeve said...

πολύ λαχταριστές δείχνουν!

Helen Gr said...

Πραγματικά λαχταριστές φαίνονται και θα μαγειρευτούν προσεχώς. Καλή εβδομάδα σε όλους!

Sweet Dreams said...

Φαίνονται τέλειες και λαχταριστές!!!

Θα τις δοκιμάσω άμεσα.
Συγχαρητήρια!!!

TasteFULL said...

Βρε κορίτσια, θα με πιάσει το παράπονο! :)
Συνάδελφος food blogger, δηλαδή εγώ, τις παρουσίασε στη τηλεόραση, στο Μες την Καλή Χαρά, στον Alpha, μαζί με τη παντσέτα μαριναρισμένη σε ξύσμα εσπεριδοειδών.
Πολύ καλές συνταγές και οι δύο, κάνουν φοβερά μεζεδάκια για παρέα. Μέτη, τις έκανες πολύ νόστιμες
Πολλά φιλιά σε όλα τα κορίτσια της Καρδιάς
Βίκυ Κουμάντου

ΕΛΕΝΑ said...

Βικάκι εσύ ήσουν??
Τώρα η αδελφούλα της Μέτης λίγο δύσκολο να το γνωρίζει.
Εκανες πολύ καλά που μας το είπες, θα το διορθώσω σύντομα!
Φιλάκια, καλό μήνα!

TasteFULL said...

Ναι, ναι εγώ ήμουν :)
Ευχαριστώ πολύ για τη διόρθωση! Σημασία έχει πάντως που μια νόστιμη συνταγή θα φτάσει σε περισότερα τραπέζια και θα κάνει περισσότερους ανθρώπους χαρούμενους.
Καλό μήνα, κορίτσια της καρδιάς :)

Maria said...

ΜΑΣ ΤΣΑΑΑΑΑΑΚΙΣΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕΝΑΔΑΑΑΑΑΑΑΑ!ΣΛΟΥΡΠ!

ΜΕΤΗ said...

Το ΄΄τσακιστες΄΄ πατατες μου ηρθε απο τις ελιες τις τσακιστες δεν το ειχα σκεφτει αλλιως, αλλα το ΄΄τσακιστες΄΄ απο το τις τσακιζουμε μου αρεσει πιο πολυ....!!!!
Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια!!!!
Φιλακια πολλα πολλα!!!

ΜΕΤΗ said...

Βικυ μου γλυκια γιατι θα σε πιασει το παραπονο???
Ολα διορθωνονται.
Εγω χαρηκα που την συνταγη αυτη την εφτιαξε ενα ΄΄δικο μας΄΄ κοριτσι και εφτασε στο τραπεζι μας οπως και ναχει.
Σε ευχαριστω και εγω για την ωραια συνταγη.
Φιλια!!!!

mara said...

Μμμμμ μοιάζουν και είναι λαχταριστές!Πολύ καλή πρόταση με το λιωμένο τυρί!Καλό βράδυυυυυ!

ELENI said...

για σας,
οι πατάτες τσακιστές που έχετε κάνει, εδώ στη Κύπρο τις κάνουμε ως εξής. παίρνουμε μικρές πατάτες,πλένουμε καλά, και τισ τσακίζουμε με μία επίπεδη πέτρα.Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι (ηλιανθέλαιο).Οταν βράση καλά ρίχνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να ψηθούν (χαμηλώνουμε τη φωτιά).Οταν ψηθούν, ψηλώνουμε τη φωτιά για λίγο.Παίρνουμε το τηγάνι και αδειάζουμε όλο το λάδι σε δοχείο και επαναφέρουμε στη φωτιά. "Σβήνουμε" με κοκκινο ξηρό κρασι (η ποσότητα εξαρτάται απο τη ποσότητα των πατατών - όχι περισσότερο από 1/2 ποτήρι) και κόλιανδρο ξερό. Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε τη φωτιά.

ΜΕΤΗ said...

ELENI σε ευχαριστουμε πολυ για την ωραια δικη σου εκδοχη , θα δοκιμασω να τις φτιαξω και με αυτον τον τροπο.
Καλη σου ημερα!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...