Wednesday, 12 January 2011

Ελιο-μπισκοτάκια

…. τουτέστιν, νόστιμα πικάντικα μπισκοτάκια γεμισμένα με ελίτσες.
Τρώγονται σαν σνακ, συνοδεύουν υπέροχα το ποτάκι σας, αρέσουν και στα πιτσιρίκια!
Πάμε να δούμε πως τα φτιάχνουμε.

Θα χρειαστούμε:
300 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
75 ml ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα τριμμένη
12 ελιές
1 κοφτό κουταλάκι δυόσμο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
125 ml χλιαρό νερό
Πάμε να τα φτιάξουμε.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
Τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το μείγμα μας πρέπει να είναι μαλακό, εύπλαστο και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλευράκι ακόμη, συνήθως όμως δεν χρειάζεται.
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα πλαταίνουμε ανάμεσα από τις παλάμες μας.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.
That’s all !!!!
Καλή επιτυχία!

36 comments:

gwgw said...

Τουτεστιν,θα ηθελα παρα πολυ να τα δοκιμασω γιατι εχουν υλικα που μου αρεσουν παααααρα πολυ..
Μπραβο σου!!!!
Καλη σου μερα και φιλακια πολλα!!!

Asteri (Maria) said...

Ελιο-μπισκοτάκια στο τσάκα τσάκα μπαμ χεχε τέλεια!!!!
Φιλιά

Lila Xagorari said...

Τα βρίσκω καταπληκτικά και θα δοκιμαστούν άμεσα!

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Καταγράφονται!
Με ελίτσα μόνο για να μην...ανεβαίνουν οι τιμές της χοληστερίνης.Εχω δοκιμάσει και με άλλες συνταγές και μια χαρά νόστιμα ήταν!
Πολλά φιλιά!!!!

Ξανθή said...

Πολύ εύκολα και χωρίς πολλές θερμίδες!!
Αν θέλετε ελάτε από τη σελίδα μας σας΄περιμένει κάτι.
Φιλιά

eleni said...

Έλενα,η νοστιμιά τους είναι κάτι άλλο!
Ξέρεις,βάζω αντί για νερό χυμό πορτοκάλι και η ζύμη γίνεται ακόμη καλύτερη-μια συνταγή από το vita.
Μ΄αρέσει επίσης ο δυόσμος,τους δίνει υπέροχο άρωμα.
Φιλιά!

Ξανθή said...

Επειδή δεν μπορώ για κάποιο λόγο να το βάλω σε μένα αυτό που ζητάς Ελενα είναι:
http://thetrendytreehouse.blogspot.com/2009/12/grab-one-of-our-buttons.html

Benikos place said...

Πρωτότυπη και απιθανη συνταγη!!! μπραβο σας, θα δοκιμαστει παραταυτα!!!

Maria B. said...

γεια σου βρε Λενάκι μου με τα ωραία σου !!!! μμμ η γεύση τους θα είναι top-top!!! βλέπω ότι μετά τις γιορτές έχεις πολύ όρεξη για μαγειρέματα και μάλιστα εκτός απο τα συνηθισμένα!!! εγώ πάλι το αντίθετο, δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα μετά απο το τρέξιμο που έριξα τον τελευταίο μήνα !!!

καλό μεσημέρι Λενάκι μου, φιλια !!!

adriana nikolatos said...

Αχ, πρεπει να ειναι πολύ ωραια μπισκοτακια, αρωματικά με τον δυοσμο, μυρωδάτα.
Σαν να πείνασα...
:-)

ΕΛΕΝΑ said...

Γωγούλα, είπα να σας κάνω ... επίδειξη των γνώσεων μου στα Αρχαία (τα οποία δεν ήταν και το δυνατό μου σημείο) και στα Αγγλικά χα χα χαα!
Τα μπισοτάκια γόνονται τσακ μπαμ και επίσης τρώγονται τσακ μπαμ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι, αυτό έλεγα και στην Γωγούλα, γίνονται και τρώγονται σε ελάχιστο χρόνο!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Λιλάκι, try them (καλά σήμερα δίνω τα ρέστα μου:PPP)
Πιστεύω θα σου αρέσουν!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αντιγόνη μου και με ελίτσα νόστιμα, αλλά και το τυράκι τους πάει πάρα πολύ θα έλεγα!
Αν όμως πρέπει να το παραλείψεις... εσύ ξέρεις καλύτερα!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ:)

ΕΛΕΝΑ said...

Eλενάκι θα το δοκιμάσω σίγουρα με χυμό πορτοκάλι, πρέπει να γίνονται ακόμα καλύτερα πιστεύω!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή σε ευχαριστώ πολύ, το βρήκα αυτό που ήθελα, όλα οκ!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Banicos place, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια:))

ΕΛΕΝΑ said...

Φιλεναδο-Μαράκι μου, ναι καλέ, τι όρεξη κι αυτή που μ' έπιασε την τεμπέλα, αρχίζω να ανησυχώ μαζί μου χα χα χαα!!
Κοίτα να σου ρθει η όρεξη, πριν περάσει η δική μου:P
Φιλιάααααα!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αντριάννα μου καλώς την, κόπιασε να σε κεράσουμε!!!!

Ελευθερία said...

λατρεμενα πιτακια, αν και στην ελια δεν βαζω δυοσμο

Μαίρη (Ginger) said...

Καλή ιδέα Ελενα, λέω να τα βάλω να τα ψήσω στα φορμάκια των mafins - παει για δοκιμή η συνταγή. Ευχαριστούμε

Phivos Nicolaides said...

Θα τα δοκιμάσουμε κι αυτά!

Μarion, said...

Πρωτότυπη η συνταγή Ελενα για τα αλμυρα μπισκοτάκια.
Θα μπει στα υπ όψιν :)
Φιλιά

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

τέλεια, πιστεύω να έχεις και μπόλικη κρύα μπυρίτσα στο ψυγείο, διότι ξέρεις εσύ, το χούι δεν κρύβεται!!!!!!

Dorothy said...

Νοστιμότατα φαίνονται και πρέπει να τα δοκιμάσουμε! Οποτε φτιάχνουμε αλμυρά μπισκοτάκια, με τυρί συνήθως, εξαφανίζονται εντός ολίγων ωρών!

Δημιουργία said...

Ελενα τι ειναι τουτα? καλε παλι στις αμαρτιες θα πεσω.

ΕΛΕΝΑ said...

Ελευθερία μου κι όμως ξέρεις πως τους πάει ο δυόσμος??
Τα κάνει πολύ αρωματικά!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ginger δοκίμασέ τα και πες μου κι εμένα αν γίνονται, το μείγμα πάντως είναι λίγο σφιχτό για τα μαφινοταψάκια.

ΕΛΕΝΑ said...

Φοίβο thanks:))

ΕΛΕΝΑ said...

Marion σε ευχαριστώ πολύ!!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Γαστεροπλήξ, που είσαι καλό μου και μ' έχεις αφήσει και τα πίνω μόνη μου??

ΕΛΕΝΑ said...

Dorothy, εντός λίγων ωρών δεν λες τίποτα χα χα χαα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αχ Κατερίνα μου, δεν έχουμε καμιά ελπίδα ν' αγιάσουμε πλέον;-)

thalassamov said...

Έλενα μου,
φαίνονται Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α!!!!
σημειώνω τη συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία θα την φτιάξω!
Αν αντικαταστήσουμε τον δυόσμο με μάραθο θα επηρεαστεί πολύ η γεύση των μπισκότων;

Πολλά φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Thalassamov αν έχεις μπόλικο μάραθο, φτιάξε τα μαραθοκεκάκια που γίνονται απίστευτα αφράτα και αρωματικά με τον μάραθο!
Αλλά και στα μπισκοτάκια πιστεύω θα πηγαίνει πολύ όμορφα
Φιλάκια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...