Thursday 13 January 2011

Tres Leches

Tres Leches (προφέρεται τρε λέτσε) σημαίνει τρία γάλατα!
Είναι ένα απίστευτα νόστιμο Μεξικάνικο γλυκό, που συνηθίζεται πολύ στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και που τα τελευταία χρόνια κερδίζει θαυμαστές σε πολλές χώρες του κόσμου.
Ένα αφράτο κέικ, εμποτισμένο με 3 είδη γάλακτος: ένα ζαχαρούχο, ένα εβαπορέ ή ένα φρέσκο γάλα πλήρες και κρέμα γάλακτος.
Στην Καραϊβική αντικαθιστούν το ένα από τα γάλατα με γάλα καρύδας.

Σπέσιαλ κέρασμα από τις Συνταγές Της Καρδιάς, για έναν πολύ σπέσιαλ λόγο.
Πριν μερικές μέρες, είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας, ξεπερνώντας τους 7.000 επισκέπτες σε μια μέρα !!!Σας ευχαριστούμε πολύ φίλοι μας για την αγάπη και την προτίμησή σας και για την τιμή που μας κάνετε και σας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να σας κερνάμε από καρδιάς και αυτή τη χρονιά και να μοιραστούμε μαζί σας πολλές πολλές καινούριες συνταγές!!

Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται το tres leches.
Χρειαζόμαστε:
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κουταλάκι μπέικιν
120 γρ. ζάχαρη
5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
50 ml γάλα
2 βανίλιες άρωμα
Για το σιρόπι:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
300 ml φρέσκο γάλα πλήρες ή ένα κουτί γάλα εβαπορέ
200 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες άρωμα
1 κουταλιά ρούμι
Για την επικάλυψη:
σαντιγί
ή σιρόπι καραμέλας
ή φρέσκα φρούτα
ή σκόνη κακάο
ή τριμμένη σοκολάτα
ή κερασάκια μαρασκίνο
ή συνδυασμό τους
ή ότι άλλο σας αρέσει
Το φτιάχνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (προσοχή, τα ασπράδια πρέπει να χτυπηθούν ξεχωριστά, μην βαρεθείτε την διαδικασία και βάλετε όλα τα αυγά μαζί)
Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν όλα σε ένα μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ (όχι πολύ μεγάλο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά του σε ένα μπολ.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και το τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα καλαμάκι από σουβλάκι.
Το περιχύνουμε με το σιρόπι από τα 3 γάλατα και περιμένουμε να απορροφηθεί από το κέικ.
Κατόπιν το διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Εγώ συνήθως το διακοσμώ με σαντιγί και σιρόπι καραμέλας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, κατόπιν κόβουμε ένα μεγάαααλο κομμάτι και απολαμβάνουμε ένα από τα πιο νόστιμα κέικς.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις Συνταγές Της Ασπρούλας ,την Γεωργία, την Vita και την Μαρία Ζ. για το πολύ όμορφο βραβείο που μας χάρισαν.
TrendyBlogAward
Με την σειρά μας θα πρέπει να το δώσουμε σε 10 bloggers, πράγμα που είναι πάντα το πιο δύσκολο για μας, αφού όλοι το ίδιο αγαπημένοι και πολύτιμοι είσαστε για μας.
Ελπίζοντας πως ως συνήθως το βραβείο θα κυκλοφορήσει σε όλα τα blogs, δίνουμε το βραβείο :
- στο Σπιρτοκουτάκι μας, την Βιβίκα (Βιβή βάλε κάτι πρόχειρο και έλα να το παραλάβεις)
- την πεντανόστιμη Λίλα και τα λιλά της
- την αγαπημένη μας φιλεναδίτσα Μαριλένα και την Ισημερία της
- την νόστιμη κουζίνα της Betty
- την μπισκοτένια μας Cook the Book
- την γλυκύτατη γιαγιά Αντιγόνη
- το αγαπημένο μας Ελενάκι (έτσι χωρίς πρόγραμμα)
- στην φιλενάδα μας την Ρένα και το Delicieuses
- στην Γαστεροπλήξ που μας έλειψε, όχι τίποτε άλλο αλλά τόσον καιρό τα ... πίναμε μόνες μας;-)
- στον ταλαντούχο Γιώργο Βαρβάκη και την νόστιμη cucina του
Να έχετε όλοι μιαν όμορφη μέρα!!

68 comments:

Ξανθή said...

Πάντα χαρές και δημιουργίες σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!
Πολλά φιλάκια.

Marios said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!
Αν και ειναι νωρίς ακόμα θα δοκιμαζα λιγο με τον καφέ μου.

Asteri (Maria) said...

Το γλυκό ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!
Πάντα επιτυχίες!!!!
Φιλιά

Λίνα said...

Πάντα επιτυχίες εύχομαι μέσα από την καρδιά μου..
Το γλυκάκι υπέροχο Έλενα.
Καλή γλυκιά σου μέρα!!!
Φιλιά!!

gwgw said...

Βρε κοριτσια,βρε κοριτσια..το ζαχαρο θα μας ανεβει...πω πω πρεπει να ειναι νοστιμοτατο!!!
Μπραβο σας και παντα ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!
Φιλακια και καλη μερα να εχετε.

Helen Gr said...

Κορίτσια, συγχαρητήρια και σας εύχομαι "από καρδιάς" ακόμα περισσότερες επιτυχίες!
Καλή σας μέρα

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Κορίτσια τα καλύτερα σας εύχομαι!!!!
Το πρώτο μπλογκ που επισκέφτηκα στην αρχή του περιπάτου!

Γλυκαμένες όλες!!!!

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Ελενα σε ευχαριστώ για την επισήμανση!
Οταν άφησα το σχόλιο δεν ..με παρατήρησα!
Ευχαριστώ κορίτσια μου!!!!

mari beika said...

Εγώ σαν γλυκατζού, θα μπορούσα να φάω όλο το ταψάκι, έτσι λαχταριστό που το βλέπω!!
Φιλιά πολλά και ότι ποθείτε.

drosostalitsa said...

Ουάου!!! Φαίνεται λαχταριστό!!! Να πάρω λίγο???

Φιλάκια πολλά για ευτυχισμένο και δημιουργικό 2011!

anthivolon said...

Μου αρέσει η Μεξικάνικη κουζίνα, δεν ξέρω όμως πολλά για τα γλυκά τους. Να μια ωραία συνταγή για να τα δοκιμάσω!! Ευχαριστώ!!

eleni said...

Ελενάκι,διπλή γλύκα σήμερα!
Από τη μια το σημερινό κέρασμα-τι γλυκό,θα είναι υπέροχο με τόσα γαλατάκια-κι από την άλλη το βραβείο σας.

Ευχαριστώ πολύ πολύ,
φιλάκια!

Ως συνήθως με πήρε ο ύπνος..έκανε και restart το laptop και καθυστέρησα.

Giorgos Varvakis said...

Καί γλυκό και Βραβείο;;; Μας κακομαθαίνετε κα Έλενα :)
Ευχαριστούμε πολύ και για τα 2!! Το γλυκό σου θα το φτιάξουμε και το βραβείο σας θα το κρεμάσουμε στον τοίχο!!!
Θα σας δώσουμε ομαδικά (maria mas., ratatui, gvarvakis) τα συγχαρητήρια μας για την απίστευτη αναγνώριση που έχετε πετύχει και θα σας ευχηθούμε να συνεχίσετε με την ίδια όρεξη, το κέφι και την αγάπη, αυτό που κάνετε!!
Μπράβο σας κορίτσια
Πολλά φιλιά Λενιώ μου
Καλημέρα

My Little Expat Kitchen said...

Αυτό το γλυκό το είχα φάει παλιότερα από μια γνωστή μας που είχε ζήσει στην Βραζιλία. Είναι απίθανο.
Συγχαρητήρια για την μεγάλη επισκεψιμότητα του μπλογκ. Πάντα τέτοια!
Μάγδα

Vita said...

Συγχαρητήρια κορίτσια! Ευχαριστούμε για το κέρασμα.Φαίνεται υπέροχο!

paraxeno pirouni said...

Και 'γω το έχω φτιάξει και δοκιμάσει αυτό το γλυκό, γίνεται όντως το κάτι άλλο! Μπράβο Έλενα που το έβαλες, να το δοκιμάσουν κι άλλοι.
Και να συνεχίσετε όλη η ομάδα, με επιτυχίες πάντα εύχομαι!

cook said...

κοριτσάκια μου
συγχαρητήρια!!με το σπαθί σας, γιατί είστε σταθερή αξία στα cooking blogs :)
θα σας στείλω φιλάκι για το βραβείο και σας αφιερώνω και το cookthebook tres leches

Peter M said...

Elena, to exo fai "Tres Leches" kai einai poli nostimo...afrati to keik. To petixes poli kala...bravo Elena mou!

Lila Xagorari said...

Kαλά αυτό το θέλω το θέλω το έχω ανάγκη πολύ!!! Γίνεται μαζί με το βραβείο να παραλάβω κι ένα ταψάκι γλυκό???
Ή εν ανάγκη να αφήσω το βραβείο και να πάρω το γλυκό???
Ευχαριστώ καρδιακές κυρίες μου!

Rena said...

Πως να μην έχετε τόσες επισκάπτες βρε κορίτσια,τι γλυκό είναι πάλι αυτό στις 10000 θα φτάσετε σήμερα μας έχετε ξετρελάνει!

Εφη said...

Συγχαρητήρια!!! Και άλλες επιτυχίες, ακόμα πιο πολλές!!!!
Και με τέτοιο γλυκό, θα χτυπήσει κόκκινο και σήμερα....
Τι πας και βάζεις Χριστέ μου????
Θα φτιαχτεί από τα πρώτα μόλις πάρει τα ίσια του ο φούρνος μου!!!!
Φιλιά πολλά!

Unknown said...

ta sinxaritiria mou!sas euxome apo kardias poles kai dimiourgikes epitixies!!to glykaki sas fenete fantastiko!!
kalo sas vradi!!filia!!

Amali said...

Λοιπόν εννοείται πως το γλυκό ούτε που το είχα ξανακούσει και πριν δω πως προφέρεται, εγώ διάβαζα τρε-λές!!!!!
Στην τρελή παρέα μας λοιπόν πάντα να ευχηθώ πολλές πολλές επιτυχίες και ευχαριστώ όλους εσάς που μας αγκαλιάζεται με τόση αγάπη...

πολλά πολλά σε όλους

eva said...

Μπράβο το αξίζετε Ελενάκι μου!!
Τρε λέτσε ...τρε μπιέν!!!
Φιλάκια πολλά!

Μαριλένα said...

κόρες, ευχαριστώ πολύ, μα πάρα πολύ!!
πάντα με συγκινείτε, ξέρετε πως έχετε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, ε;
το έβαλα κιολας το βραβείο μου και ήδη κοκορεύομαι στην Ελένη :D και πολύ σας φιλώ!!

η επισκεψιμότητα γνωστή, όποτε και να μπω, πάντα κόσμο βρίσκω εδώ!!
(αναμενόμενο φυσικά)

καλά να είστε, εύχομαι, πάντα
και (μιας και δεν τα ειπαμε κι απο δω) καλή κι ευλογημένη χρονιά να έχουμε!

φιλιά και φιλιά και φιλιά :)))

Rena said...

http://www.youtube.com/watch?v=TxhPplhJ7yo

Όχι δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω :)

Κανονίστε να βρεθούμε αλλά μη σας δω με άδεια χέρια, θέλω και Tres Leches.

Οι delicieuses σας ευχαριστούμε για το βραβείο!

Μarion, said...

Πολύ ενδιαφέρον γλυκάκι..
και φαίνεται πολύ νόστιμο.

Μπράβο κορίτσια πολλα συγχαρητήρια για ακόμα πιο πολλές επισκέψεις.
Φιλιά

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή μου σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Μάριε!!!
Ευχαρίστως κερνάμε:)

ΕΛΕΝΑ said...

Αστεράκι μου να σαι καλά, σε ευχαριστούμε!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Λινάκι μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!
Μια όμορφη μέρα ευχόμαστε και σε σένα!

ΕΛΕΝΑ said...

Γωγούλα σε ευχαριστούμε από καρδιάς!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελένη μου να σαι καλά, σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Αντιγόνη μου ευχαριστούμε για τις πάντα γλυκές ευχές σου!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι ετοιμάζω ένα ταψί μόνο για σένα:)
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Δροσοσταλίτσα να μην πάρεις λίγο, να πάρεις ΠΟΛΥ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Anthivolon και σε μένα αρέσει η Μεξικάνικη κουζίνα, πάρα πολλά για τα γλυκά τους δεν ξέρω κι εγώ, 2-3 ξέρω να φτιάχνω, όσα έχω δοκιμάσει όμως είναι πολύ καλά!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι βρήκες άνθρωπο να ... απλογηθείς για αργοπορημένο ξύπνημα χα χα χαα!!!
Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Γιώργο μου μα γι αυτό είμαστε εδώ, για να σας κακομαθαίνουμε κύριε πρέσβη μου;-)
Ευχαριστούμε όλο το team της cicina από καρδιάς!
Φιλιά σε όλους!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μάγδα μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Vita μου εμείς σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

The Dark Chef, νομίζω ότι είναι ένα γλυκάκι που θα αρέσει σε πολλούς που ίσως δεν το έχουν δοκιμάσει!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Αναστασία μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ! Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Peter thank you so much:))
Ελπίζω να είσαι καλά, σε πεθυμήσαμε!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Λιλάκι μαζί με το βραβείο παραλαμβάνεις και ένα ταψί εννοείται;-)
Φιλιά πολλά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρένα μου να σαι καλά, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ:)
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Εφη μου ακόμη σε ταλαιπωρεί ο φούρνος?? γκρρρρ!!!
Ελπίζω να φτιαχτεί σύντομα!
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασιλική μου σε ευχαριστούμε πολύ!
Καλό βράδυ και σε σένα!

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλία είμαστε τρε-λές, αλλά δεν το διατυμπανύζουμε κιόλας χα χα χαα!!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ said...

Εύα μου να σαι καλά, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!!
Φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλενάκι μου κι εσύ έχεις πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, η πιο παλιά μπλογκοφιλεναδίτσα μας είσαι!!
Σε ευχαριστούμε για την αγάπη σου!
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι εμείς με άδεια χέρια δεν ερχόμαστε ποτέ χα χα χαα!!!
Θα φέρουμε οπωσδήποτε το κάτι τις μας!
Αντε να κανονίσουμε συνάντηση να τα πούμε!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Marion σε ευχαριστούμε από καρδιάς!
Φιλάκια!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

καλά ξεκινά η χρονιά με βραβεία και δωράκια, το αξίζετε και ευχαριστώ που με υποδέχεσθε με δωράκι,
τώρα για το γλυκάκι ας μην το σχολιάσω, διότι έχω μπουκωθεί με μεγάααααλη μπουκιά και θα μου τρέξουν τα σιροπάκια, της γαστερόπληκτης!!!!!!!

Maria said...

Teleio to Tres Leches sou! Ths duo fwres pou exw faei Tres Leches apo mageirisses apo to Dominican Republic malista, htan uperbolika zoumero. Auto edw omws fainetai kataploiktiko!

SpIrToKoYto said...

είστε τρε-λε-(τσε)-ς που θα βάλω κάτι πρόχειρο στην απονομή μου...
τα καλά μου και τη δωδεκάποντη θα βάλω για να το παραλάβω και να το κοτσάρω στον τοίχο του εγωισμού μου,στο βλογ...
Και να πείτε σε αυτή ,την απο κάτω μου,τη λιλάΛΟΥΛΟΥ,να αφήσει ήσυχα τα ανακατεμένα γάλατα να τα δοκιμάσουμε κι εμείς καθ' οτι βραβευθήσες επίσης...

ευχαριστώ από καρδιάς και σμουααατςςςς στα μουτράκια σας... τρέχω για το κομμωτήριο να φτιάξω τη κουρούπα και τον όνυχα μη μας πάρει καμιά κάμερα και εκτεθούμε...

Maria B. said...

Εγώ Λενάκι μου δεν αντέχω αλλο! μέχρι τώρα το έπαιζα κιουρία (!) και δεν επαιρνα γλυκάκι για να φτάσει για τους φιλους μας αλλά μέχρι εδώ! παίρνω το κομμάτι της Αμαλίτσας και έτσι δεν σου έχω υποχρέωση !!!!!!

σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές και τα καλά σας λόγια !!!

καλό σαββατοκύριακο

manousina said...

Μπράβο κορίτσια, χαίρομαι πολύ για σας. Θα κεραστώ ένα κομμάτι για το καλό

Betty's Cuisine said...

Ένα έχω να πω: για ένα τέτοιο blog και λίγες είναι αυτές οι επισκέψεις!

Έχω δηλώσει κατ'επανάληψη ότι είναι το πιο αγαπημένο μου blog και ότι το θεωρώ άρτιο σε όλα!
Οπότε ξανά συγχαρητήρια κορίτσια, είστε τέλειες και συνεχίστε έτσι!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο, με τιμά ιδιαίτερα που προέρχεται από εσάς!
Φιλάκια σε όλες...

georgiaxara said...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ, ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΑΣ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Γαστεροπλήξ να σαι καλά!!!
Το αξίζεις το δωράκι και με το παραπάνω!!
Φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Maria μου πιστεύω ότι με αυτή τη συνταγή δεν γίνεται υπερβολικά ζουμερό, είναι όσο ζουμερό χρειάζεται χωρίς τίποτα το υπερβολικό.
Δοκίμασέ το, είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο!

ΕΛΕΝΑ said...

Βιβή είσαι όργιο λέμε χα χα χααα!!!!
Αφού επιμένεις, βάλε την απαστράπτουσα τουαλέτα (το μονόπετρο μην ξεχάσεις να φορέσεις), κάνε και τα υπόλοιπα, κουαφούρ, μανικιούρ, πετικιούρ κλπ, κι έλα επιτέλους να το παραλάβεις;-)
Φιλιάαααααα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου έχουμε μια κιουρία, την Βιβή, φτάνει!!!
Να το πάρεις της Αμαλίτσας που σίγουρα θα πει... δεν.... αλλά αν δεν το πει της έχω φυλαγμένο κομμάτι!
Φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Manousina μου σε ευχαριστούμε πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μπετούλα θα με κάνεις να βάλω τα κλάματα και θα χαλάσει και το μακιγιάζ, και θα μείνει η Βιβή η μόνη απαστράπτουσα εδώ μέσα χα χα χαα!!!
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεωργία ευχαριστούμεεεεεε!!!
Φιλιά πολλά!!

SpIrToKoYto said...

λλλλλύσαξες με τη Βιβή...μάλιστα μαντάμ...και τη τουαλέτα μας βάλαμε,και τα μπριγιάν μας βάλαμε και τη κουρούπα φτιάξαμε και τον όνυχα στη τρίχα βάψαμε και ολόκληρη δεξίωσις κάναμε...
τα τιμάμε τα βραβεία μας εμείς μαντάμ...
( και σταμάτα να κάνεις μάτι στη κρεββατοκάμαρά μου...πού το ξέρεις εσύ οτι είμαι όργιο...εεεε...???)...pp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...