Wednesday, 27 April 2011

Chef Salad (σαλάτα του σεφ)

Στις σαλατούλες το ρίξαμε αυτές τις μέρες, για να εξιλεωθούμε για τις πασχαλινές ατασθαλίες μας:P
Ήθελα να σας πω, ότι όλη την Μεγάλη Εβδομάδα κατάφερα τους γιόκες μου να νηστέψουν. Ακόμα την Μεγάλη Παρασκευή καταφέρανε και νηστέψανε και από λάδι, και το κυριότερο χωρίς πολλές πολλές μουρμούρες.
Μόλις όμως τελειώσανε οι νηστείες, μου είπανε «αρκετό ζαρζαβατικό μας τάισες αυτές τις μέρες, φτιάξε μας τώρα και μια …. παραδοσιακή σαλάτα του σεφ»
Τους χαλάω εγώ χατίρι? Εκτός αυτού, ήθελα να αξιοποιήσω και μερικά από τα πολλά κόκκινα αυγά που γέμισαν το ψυγείο μου! Μην μου πείτε ότι δεν σας έχουν περισσέψει κι εσάς?? Πάμε λοιπόν να τα ….. καταναλώσουμε!
Την συνταγή της σαλάτας μου έχει δώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια παλιά συνάδελφος και έχει κάνει «θραύση».
Όλα αυτά τα χρόνια δεν την έχω αλλάξει σε τίποτα, γιατί την θεωρώ μια από τις πιο πετυχημένες συνταγές!!
Περιττό να σας πω ότι γίνεται πάντα ανάρπαστη!

Χρειαζόμαστε:
2 κόκκινες σφιχτές ντομάτες
1 μέτριο αγγούρι
1 μαρούλι
200 γρ. λάχανο
200 γρ. τυρί έμμενταλ ή άλλο γλυκό τυρί της αρεσκείας σας
5 φέτες ζαμπόν
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
4-5 αυγά βρασμένα «σφιχτά»
Για την sauce
1 μεγάλη κούπα Salad Cream
¾ κούπας Thousand Island
1 γεμάτη κουταλιά κέτσαπ
Πάμε να την φτιάξουμε:
Κόβουμε τις ντομάτες και το λάχανο όπως για σαλάτα.
Κόβουμε το αγγούρι σε ροδέλες και το μαρούλι σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Επίσης κόβουμε το τυρί και το ζαμπόν σε καρεδάκια.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο από το νερό.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα αυγά κομμένα σε τέταρτα ή και σε πιο μικρά κομμάτια.
Φτιάχνουμε την sauce ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά της και περιχύνουμε με αυτήν όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μας, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα καλά από την σάλτσα.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!!!!
Σημείωση:
Τα υλικά είναι αρκετά για 2 σαλατιέρες.
Θα σας πρότεινα να τα κόψετε σε ένα σκεύος πιο βαθύ από ένα μπολ, π.χ σε ένα ταψάκι, για να μπορέσετε να «δουλέψετε» την σαλάτα με μεγαλύτερη άνεση.
Να την περιχύσετε με την sauce και κατόπιν να την μεταφέρετε σε σαλατιέρα.
Μην ανησυχείτε για την ποσότητα, δεν πρόκειται να περισσέψει τίποτα!
Κάθε φορά μετανιώνω που δεν έφτιαξα διπλή δόση!
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε αυγό στην μισή σαλάτα και να αφήσετε την υπόλοιπη χωρίς αυγό, σε περίπτωση που κάποιοι την προτιμούν χωρίς (οι αδελφούλες μου δεν το θέλουν καθόλου το αυγό, γι αυτό όταν τρώμε παρείτσα, φροντίζω πάντα η μια σαλατιέρα να μην το περιέχει).
Φτιάξτε την και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη μέρα!

50 comments:

Σοφία Ζ. said...

Καλημέρα και χρόνια πολλά Ελενά μου! Περιδιαβαίνω από τα άγρια χαράματα τα blogs (πριν πιάσουν τον υπολογιστή εργολαβία τα παιδιά μου) και πέφτω πάνω σε άλλη μια αγαπημένη σαλάτα! Να φαγωθούν και τα πασχαλινά αυγά! Φιλάκια πολλά!

Ξανθή said...

Πολύ ωραία σαλάτα!!Φέτος δεν έχω αυγά κόκκινα αλλά θα βράσω να τη φτιάξω.
Καλημέρα!!

moments collector said...

την έφτιαξα επίτηδες για να χρησιμοποιήσω τα κόκκινα αβγά,μετά σειρά έχει ένα ρολό που θα το γεμίσω πάλι-μαντέψτε-με αβγά....το μόνο σίγουρο,αν κάνουμε εξετάσεις οικογενειακώς,η χοληστερίνη θα έχει πιάσει κόκκινο....σαν τα κόκκινα αβγα!!!καλημέρα σε όλους!!!

manousina said...

Τι έγινε κορίτσια; το ρίξαμε στις σαλάτες;;;;;;
Φιλάκια πολλά

Helen Gr said...

Καλημέρα, Έλενα, σαλάτα αγαπημένη! Την ψηφίζω και θα δοκιμαστεί. Παίρνω όμως μια πιρουνιά από τη δική σου, μην πάθω και τίποτα! Φιλιά.

simonmad said...

Προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τις ενοχές μας από το πασχαλινό φαγοπότι και ποστάρουμε σαλάτα;;; Σκέτο μαρούλι έπρεπε να βάλεις, όχι του κόσμου τα υλικά και τις σαλτσούλες!!!
Βάλε μου τώρα ένα μπολάκι :-))

Elpiniki said...

Αγαπημενη σαλατα!
Χρονια Πολλα και Χριστος Ανεστη!

Maria Tzirita said...

Άντε κορίτσια με τις σαλάτες σας! Η αλήθεια είναι ότι τρώω μπόλικες από αυτές πλέον, σε πιο ελαφριά βερσιόν φυσικά, αλλά εξίσου νόστιμες! Θα αρχίσω να κάνω αναρτήσεις με διαιτητικά πιάτα μου φαίνεται, ειδικά για διαβητικούς! Δε θα έχει επιτυχία τι λες Ελενάκι μου;...
Χρόνια πολλά και καλά, χίλια φιλιά!

Μαγειρική με πάθος said...

αγαπημενη μου σαλατα ...!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλημέρα Σοφάκι!!!
Μα δεν καταλαβαίνω πως κάθε χρόνο (χωρίς να έχω βάψει αυγά), μαζεύω τόσα πασχαλινά αυγά, που τα μισά κιόλας είναι σπασμένα χα χα χαα!!
Χαμένα πάντως δεν θα πάνε, όλο και κάποιον τρόπο θα βρούμε να τα αξιοποιήσουμε!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή μου αξίζει να την φτιάξεις, είναι από τις ωραιότερες σαλάτες!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ναντιάκι πες τα, πες τα!!!
Ενα ρολό κιμά το χω κι εγώ στο πρόγραμμα, τα λυπάμαι και να τα πετάξω τόσα αυγά, άσε που με γεμίσανε και με ένα σωρό φρέσκα αυγουλάκια, κι αυτά αξιοποίηση ψάχνουν;-)
Φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Manousina είδες?? χα χα χααα!!!
Το ρίξαμε στις σαλάτες για να ... εξιλεωθούμε!
Και του χρόνου να μαστε καλά, κι ας γκρινιάζουμε μετά γι αυτά που καταναλώσαμε!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι, πάρε όσες πηρουνίτσες θέλεις!!!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Simonmad τι να κάνω η ... μάνα??
Τόσες μέρες είχα τους άντρες μου με μαρουλάκια και λοιπά λιτά ζαρζαβατικά, είπα να τους αποζημιώσω με μια πιο πλούσια σαλάτα! Η σαλάτα συνοδευτικό ήταν, μην νομίζεις πως ήταν το κυρίως γεύμα τους:P
Πάντως μια βδομάδα τους κατάφερα να νηστέψουν, σου μιλάω για μεγάλη επιτυχία δηλαδή χα χα χαα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Χρόνια πολλά Ελπινίκη μου, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου, οτιδήποτε κάνεις εσύ θα έχει σίγουρη επιτυχία!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ιριδά μου από τις πιο νόστιμες σαλάτες πιστεύω είναι!
Φιλιά!

Katerina said...

Χριστός Ανέστη
χρόνια πολλά Ελενα μου!
Γεμάτα αισιοδοξία και αγάπη!!

Taste Advisor said...

all time classic και σούπερ

eleni said...

Eλενα,Χριστός Ανέστη!
Τις ευχές μου και στα άλλα κορίτσια της παρέας!

Μια χαρά η σαλατούλες,μετά το κρέας και ειδικά αυτή πολύ χορταστική!
Αυτά τα dressing δεν τα ξέρω,αλλά θα προτιμούσα γιαουρτάκι,μουστάρδα και κέτσαπ με λαδάκι.
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερινάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
Πολλές πολλές ευχές και από εμάς, από καρδιάς!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Πόπη μου σωστά:))
Πολλά φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου πολλές πολλές ευχές και από εμάς!!
Πέρασες όμορφα??

Πολύ νόστιμο ντρέσινγκ και αυτό που προτείνεις, μόνο που τότε δεν θα ήταν σαλάτα του σεφ, μιας και η συγκεκριμμένη σαλάτα θέλει συγκεκριμμένη sauce!
Θα ήταν όμως μια άλλη, πολύ νόστιμη σαλάτα, η σαλάτα της Ελένης!! Σου την βάφτισα κιόλας χα χα χαα!
Φιλιά Ελενάκι!

Anonymous said...

Γεια σου Ελενα η αγαπημενη σαλατα του γιοκα μου οσο για τη μικρουλα βλεπει λαχανο και φευγει μακρια.Μου ελειψαν οι κουβεντες μας.Α! να μην το ξεχασω οχι ξεπορτισματα ακομα δεν μαζευτηκες.ποπη

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

αν και τις σαλάτες με σος δεν τις πολυθέλω, αυτή είναι πολύ ωραία και την τιμώ!!!! μούρλια την έφτιαξες Ελενάκι!!

ΕΛΕΝΑ said...

Πόπη μην βάλεις λάχανο αν δεν το θέλει η μικρούλα, μιρό το κακό, αν και του πάει πολύ το λαχανάκι!!
Καλέ δεν ξεπορτίζω, εδώ είμαι!!!
Ούτε για ένα καφεδάκι δεν έχω βγει από ... προχθές που γύρισα!
Σήμερα έχει γενέθλια ο γιόκας μου και περιμένω την παρείτσα του το βραδάκι, να κόψουν μια τουρτίτσα και μετά να βγουν, οπότε όλο και κάτι τους ετοιμάζω σαν καλή μανούλα:)
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Γαστεροπληξούλαααααα!!!
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!!!
Φιλιά πολλά!!

Vasia b. said...

Ελενά μου, πολύ αγαπημένη η σαλάτα του chef που μας προτείνεις σήμερα!!!
Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν περισσέψει πολλά αυγουλάκια και είναι ένας υπέροχος τρόπος να φαγωθούν!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Bασάκι μου κι εγώ δεν κατάλαβα φέτος πως βρέθηκα με τόσα κόκκινα αυγά, και να φανταστείς δεν έβαψα ούτε ένα!!! Αντε να δούμε τι θα τα κάνουμε:P
Φιλιά πολλά πολλά!

Maria B. said...

Λενακι μου δεν μπορούσες να δώσεις καλύτερη πρόταση απο αυτήν για ανακύκλωση των αυγών!!!

την εφτιαξες υπέροχη, γεια στα χεράκια σου !!!!

φιλια πολλα και καλό μεσημέρι !!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου έλα να τσουγκρίσουμε να σπάσουμε κανένα αυγουλάκι ακόμα!
Ακουσα τα καλυτερότερα για το λικεράκι που έφτιαξες, congratulations φιλενάδα χρυσοχέρα!!!
Φιλιά πολλά πολλά!

Lila Xagorari said...

Πολύ ωραία σαλάτα το δίχως άλλο Ελενάκι μου!!!!

Anonymous said...

Να τα εκατοστησει ο γιοκα σου Ελενα ο δικος μου ειχε την ημερα του Πασχα να τους χαιρομαστε τους γιους μας να ειναι σιδερενιοι.Ευχες ευχες ευχες.Ποπη.

Δημιουργία said...

Χριστος Ανεστη Ελενα μου, χρονια πολλα με υγεια.Η σαλατα σου απο τις πολυ αγαπημενες μου.

georgiaxara said...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ!!
Η ΣΑΛΑΤΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΑ... ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!!!
ΦΙΛΙΑ!!

Ιωάννα said...

Χρόνια πολλά και με υγεία!!
Η σαλατούλα έξοχη με όλες τις νοστιμιές μέσα, και σχετικά διαιτητική

Unknown said...

Πολύ ωραία η σαλατούλα...και ναι ενδείκνυται για την ανακύκλωση των αυγών...

katerina said...

ΕΛΕΝΑ...ΠΟΠΑΚΙ...ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ.

mara said...

Πόσο μα πόσο ζηλεύω τις σαλάτες!Και αυτή είναι μούρλια!

ΕΛΕΝΑ said...

Λιλάκι μου σε ευχαριστώ πολύ:)
Φιλάκια φιλενάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Πόπη μου να τους χαιρόμαστε τους γιόκες μας, να είναι γεροί και καλότυχοι!!

ΕΛΕΝΑ said...

Δημιουργία μου Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, ελπίζω να πέρασες όμορφα αυτές τις μέρες!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεωργία μου σε ευχαριστώ πολύ!
Ανταποδίδω τις ευχές, Χρόνια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ιωάννα μου Χρόνια πολλά, πάντα με υγεία!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευάκι μου τι να κάνω?
Το ριξα στην ανακύκλωση;-)
Πολλά φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερίνα μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ για τις ευχές!!

ΕΛΕΝΑ said...

Mara μου το ρίξαμε στις σαλάτες μετά τις πασχαλινές μας ατασθαλίες μπας και γλιτώσουμε τίποτα, αλλά χλωμό το βλέπω;-)
Φιλιά!

prasino liker said...

Eλενα καθυστερημενα Χρονια Πολλα.
Μετα το φαγοποτι χρειαζεται μια σαλατουλα για να ηρεμησουν τα στομαχακια.

ΕΛΕΝΑ said...

Λικεράκι μου Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!!
Φιλιά στα όμορφα Χανιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...