Είναι τα πιο νόστιμα κουλουράκια που έχω δοκιμάσει με τον καφέ ή το γάλα.
Μόλις τελειώσουν θες να ξαναφτιάξεις αμέσως τα επόμενα, διότι και πολύ νόστιμα είναι και πάρα πολύ εύκολη η παρασκευή τους!!
Επί τω έργω...
Τα υλικά μας:
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
1,5 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού βιτάμ (λιωμένο)
7 κουταλάκια (κοφτά) μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αμύγδαλα (ανάλατα) ξεφλουδισμένα
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Κόβουμε τα αμύγδαλα στα τέσσερα μ' ένα μαχαίρι και τα βάζουμε σ' ένα ταψάκι στο φούρνο, στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σ΄ ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μ΄ έναν αυγοδάρτη.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα αμύγδαλα..
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας πρέπει να γίνει λαδερή και μαλακιά για να είναι έτοιμη.
Πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια στενά.
Στρώνουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί του φούρνου και τα τοποθετούμε.
Χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι λεπτές φετούλες.
Το χάραγμα πρέπει να φτάνει λίγο πιο κάτω από την μέση.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 45 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν χρώμα).
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν.
Έπειτα τα κόβουμε στις χαρακιές τους και έχουμε νόστιμα κουλουράκια σε σχήμα παξιμαδιών.
Σημειώσεις:
1) Μπορεί να μοιάζουν με παξιμαδάκια, στην ουσία όμως είναι κουλουράκια, δεν τα διπλοφουρνίζουμε όπως κάνουμε με τα παξιμαδάκια.
2) Τα αμύγδαλα δεν τα κόβουμε στο μούλτι για να «φαίνονται» μέσα στο κουλουράκια.
Καλή επιτυχία!!
Vasia B.
Tuesday, 22 November 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
41 comments:
Η φωτογραφία είναι υπέροχη το ίδιο σίγουρα είναι και η συνταγή.Όσο αφορά το βιτάμ να υπολογίσουμε περίπου στα 150 γρ;Και κάτι ακόμα.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αμύγδαλο με καρύδι;Ευχαριστώ.Καλημέρα!
Πεντανόστιμα! Ό,τι πρέπει για τον πρωινό καφέ (και όχι μόνο).
Καλημερούδια!
καλημέρα!μοιάζουν εύκολα και μυρωδάτα!
Εύκολο για τεμπέλες σαν και εμένα.
Βρε τι σου κάνει η σύνταξη!
Πάντως για να είμαι ειλικρινείς όταν έρχονται τα παιδιά με τα εγκόνια είμαι.."κυρία"!
Εχω κάνει πολλές συνταγές σας...
Τα λουκανοπιτάκια μόλις τα είδα και τα αποθηκεύω...
Βάσια να είσαι καλά!
Στα κορίτσια φιλιά!
Πολλες καλημερες Βασια,ωραιοτατα και ξεχωριστα τα κουλουρακια σου,γεια στα χερια σου.Τα αμυγδαλα ξεφλουδισμενα δεν πρεπει να ειναι?
Φιλακια!!!
Πολύ ωραία θα την δοκιμάσω!!!!
Καλημέρα!!!!
Πραγματικα ευκολα και σιγουρα θα ειναι και πολυ νοστημα! Γεια στα χερια σου!
Φίλη ανώνυμη, το βιτάμ που χρησιμοποίησα είναι λίγο λιγότερο απο 250 γρ.Δηλαδή απο το πακέτο περίσσεψε ένα κουταλάκι του γλυκού.Αυτό εξαρτάται απο το ποτήρι που έχεις για μετρητή.Εγω χρησιμοποίησα νεροπότηρο σωλήνα.Αν το δικό σου ποτήρι ειναι λίγο μεγαλύτερο μπορεί να πάρει όλο τα πακέτο βιτάμ και τα 250 γρ..
Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο ξηρό καρπό σου αρέσει.
Άποψή μου είναι πως του πάει περισσότερο το αμύγδαλο.
Στην διάθεση σου για όποια άλλη διευκρίνηση!
Καλή σου μέρα!!!
Σοφία Ζ.,είναι φοβερά και καταναλώνονται πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να θες να τα φτιάχνεις συνέχεια!!!
Καλή σου μέρα!!!
Magdalene B.,όντως είναι εύκολα και μυρωδάτα!!!
Καλή σου μέρα!!
Τα βλέπω και παθαίνω..λατρεύω τα κουλουράκια..αυτά φαντάζομαι θα είναι πεντανόστιμα!
Γιαγιά Αντιγόνη,νάσαι πάντα καλά να φτιάχνεις νοστιμιές για τα παιδιά και τα εγγόνια και όχι μόνο!!!
Όσο πιο εύκολες είναι τόσο το καλύτερο!!!Αλλωστε η γεύση είναι αυτή που μετράει πάντα!!
Τα συγκεκριμμένα κουλουράκια θα τα λατρέψουν!!
Καθώς επίσης και τα λουκανικοπιτάκια της Ελενας που απο ότι φαίνεται είναι πεντανόστιμα!
Καλή σου μέρα!!!
τραβηχτικά φαίνονται!!
καλημέρα.
Πολλές καλημέρες και σε σένα Γωγούλα μου,και σ΄ευχαριστώ πολύ!!Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι ξεφλουδισμένα και ή τα παίρνουμε έτοιμα ξεφλουδισμένα ή τα βράζουμε για λίγο και τα ξεφλουδίζουμε μόνες μας!!Αλλα μάλλον το πρώτο θα διαλέξουμε για να μην βάλουμε δυσκολίες σε μια τόσο εύκολη συνταγή!!χαχα!!
Πολλά φιλάκια!!!
Μαρία, να την δοκιμάσεις και είμαι σίγουρη πως θα την φτιάχνεις συχνά!!
Καλή σου μέρα!!!
Ελπινίκη,είναι όπως τα λές!!
Σ΄ευχαριστώ πολύ,καλή σου μέρα!!!
Αχτίδα μου, είναι εύκολα και πεντα νόστιμα!Σίγουρα θα τα λατρέψεις !!
Καλή σου μέρα!!
Summertime Blues, και που να τα δοκιμάσεις κιόλας...δεν σταματάς αν δεν τελειώσουν!!!
Καλή σου μέρα!!
Είπα να περιμένω λίγο να σερβιριστεί ο κόσμος και μετά να έρθω να πάρω το δικό μου, αλλά δεν κρατήθηκα χα χα χαα!!!!
Βασάκι μου φαίνονται υπέροχα κι αυτό το μυγδαλάκι που "κρατάει" είναι όλα τα λεφτά!
Είναι και εύκολη συνταγούλα, ιδανική δηλαδή για τεμπέλες σαν κι εμένα, οπότε με βλέπω να φτιάχνω αμυγδαλοκρασάτα very soon;-)
Φιλιά πολλά φιλενάδα!
Βάσια,σίγουρα θα είναι πεντανόστιμα!
Αφού έχουν αμυγδαλάκι,σίγουρα θα μου αρέσουν-αδυναμίες!
Φιλιά!
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ! ΜΜΜΜ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!! ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!
Τσουπ! να μαι και εγώ !!!!
γιατι καλέ κυρία δεν μου έφερες και εμένα να δοκιμάσω ??? ε ? για πες μου ! πιστεύω να φτιάξεις καμμιά παρτίδα να τα τσακίσουμε την Κυριακή μαζί με τους πρωινούς καφέδες που θα μας φτιάξεις !!! βλέπεις φτιάχνεις και ωραίο καφεδάκι και έτσι δεν αλλάζουμε καφενείο !!! χιχιχιχι!!
φιλια πολλά χρυσοχέρα φιλεναδίτσα μου
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑΚΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Ελενάκι μου να τα φτιάξεις οπωσδήποτε!!!Αλλο να τα βλέπεις στην φωτογραφία και άλλο να τα τρως.Δεν τους φαίνεται οτι μπορει να είναι τόσο νόστιμα!!
Οταν τα πρωτοδοκίμασα ξαφνιάστηκα απο το πόσο ωραία ήταν και τα έφτιαξα την άλλη μέρα!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!
Ελένη μου, αν σου αρέσει και το αμυγδαλάκι ..δεν το συζητώ, θα τα φτιάχνεις συνέχεια μόλις τα δοκιμάσεις!
Πολλα φιλιά!!!
Effie's Sweet Home,έφτασεεεεε το καφεδάκι με τα κουλουράκια του!!!
Η παξιμαδένια όψη τους τα αδικεί...όταν όμως τα δοκιμάσεις...!!!!!!!
Πολλά φιλάκια!!!
Καλώςτο το Μαράκι μου!!!!
Δεν σου έφερα γιατί δεν έμεινε κανένα!!!Τα έφαγε όλα ο Γιώργος τα πρωινά με το γάλα του!!
Θα τα φτιάξω ξανά την Παρασκευή και θα κρύψω μερικά για να απολαύσουμε με τον καφέ της Κυριακής!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια μωρό μου!!!!
Νάσια μου να τα φτιάξεις είναι πολύ καλά και πολύ εύκολα!!!!!!
Ευχαριστούμε,φιλάκια πολλά!!!!
Είσαι θησαυρός και υγιεινά και φτηνά γιατί στοιχίζουν τα άτιμα!!!!
Λατρεύω την κανέλα και τα ξεροψημένα αμύγδαλα στα κουλουράκια!!!Και αυτά είναι στις γευστικές μου επιλογές!!!Αποθηκεύεται η συνταγή πάραυτα .Ειναι και ευκολούτσικη ότι πρέπει !!!Ευχαριστώ Βάσια μου!!!
Βάσια καλησπέρα,πολύ ωραία μου φαίνονται τα κουλουράκια σου,σίγουρα θα μπορούμε να τα πλάσουμε όπως τα κουλουράκια φαντάζομαι(άκου πού κόλησα τώρα),το αμυγδαλάκι όλα τα λεφτά.Να είσαι καλά καλό βράδυ.
Είναι υπέροχα σε όψη και φαντάζομαι και σε γεύση. Ο συνδυασμός των υλικών το εγγυάται.Το μόνο που θα άλλαζα είναι το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο ως φανατική :-)
Με το καφεδάκι είναι ότι πρέπει.
Πολύ ωραια φαίνονται τα κουλουράκια σου Βάσια. Και το μυγδαλάκι έτσι όπως φαίνεται μέσα υπέροχο.
Γεια στα χεράκια σου Βάσια!!! Τέλεια τα μπισκότα σου!! Μπορώ να έχω μερικά;;;;;
Rena μου,είναι τόσο δύσκολη η εποχή που ζούμε που όλα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας!!!!
Καλό μεσημέρι!!!
Χρυσάνθη μου,εφόσον ταιριάζουν απόλυτα στις γευστικές σου επιλογές, είμαι σίγουρη πως θα τα λατρέψεις!!!
Καλό μεσημέρι!!!!
Ροδάνθη μου,δεν ξέρω αν είναι εύκολο να πλαστούν σε κουλουράκια,διότι είναι πολύ μαλακή η ζύμη και το αμυγδαλάκι που είναι σε κομματάκια δεν βοηθάει!Ισως θα μπορούσαν να πλαστούν σε στρογγυλά όπως τα cookies ή οι κουραμπιέδες !!
Καλό σου μεσημέρι!!
Vita μου, δεν τα έχω δοκιμάσει με ελαιόλαδο,γιατί νομιζω ότι θα μου είναι πιο βαριά η γεύση τους!!
Μπορείς όμως να το δοκιμάσεις και να μας πεις!!!
Καλό μεσημέρι!!
Marion μου,είναι τέλεια με το καφεδάκι και όχι μόνο!!
Καλό μεσημέρι!!
Tante Kiki,σ΄ευχαριστώ πολύ!!Μπορείς να έχεις όσα θέλεις..κερνάμε και καφεδάκι μαζί!!
Καλό σου μεσημέρι!!!
Βασια οτι πρεπει για εμενα τωρα που νηστευω και για το γιο να παρει μαζι του η μικρη δεν της αρεσουν οι ξηροι καρποι θα δοκιμαστουν συντομα.Ποπη
Post a Comment