Wednesday, 23 November 2011

Κεφτέδες αυγολέμονο

Έχετε δοκιμάσει κεφτέδες αυγολέμονο??
Αν όχι χάνετε!
Στην όψη μπορεί να θυμίζουν σε κάποιους τα αγαπημένα γιουβαρλάκια, γευστικά όμως δεν έχουν την παραμικρή σχέση. Τελείως διαφορετικό φαγάκι.
Δοκιμάστε το και πιστεύω θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε!
Πάμε να σας πω πως το μαγειρεύω!

Θα χρειαστούμε:
Για τους κεφτέδες:
¾ κιμά
1 αυγό
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια ρίγανη
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι εστραγκόν
2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι ξερό
λίγο μπαχάρι σκόνη
1 κουταλιά λάδι
1 φλιτζανάκι γάλα
μισό φλιτζανάκι κρασί λευκό
2 φλιτζανάκια νερό
1 κούπα γαλέτα
αλάτι-πιπέρι
Επιπλέον
μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
2 αυγά
2 λεμόνια
1 γεμάτη κουταλιά κορν φλάουρ
Στην πράξη:
Ζυμώνουμε σε βαθύ μπολ πολύ καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.
Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει περίπου ένα λίτρο νερό.
Ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια, προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα.
Με τα αυγά και τα λεμόνια ετοιμάζουμε ένα αυγολέμονο και αυγοκόβουμε το φαγητό όπως περιγράφουμε εδώ.
Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ ρίχνουμε μια κουτάλα από το ζουμί.
Προσθέτουμε 1 γεμάτη κουταλιά κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί μέσα στο ζουμί.
Αδειάζουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε το φαγάκι μας πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και το συνοδεύουμε με μια πλούσια σαλάτα.
Καλή επιτυχία!

Να και δυο πανέμορφα βραβεία!
Εκτός από την Sophie και την Ροδούλα που μας είχαν τιμήσει με ένα πολύ όμορφο βραβείο, το ίδιο βραβείο μας έδωσαν και οι αγαπημένες φίλες Tante Kiki, Helengr, Pela και Sofi.
Τις ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!
Τέλος η Ερμιόνη μας κέρασε ένα υπέροχο μαρτινάκι!
Ερμιόνη μου σε ευχαριστούμε πολύ!
Να έχετε όλοι μιαν όμορφη μέρα!!

40 comments:

Betty's Cuisine said...

Ήρθα πρώτη, άρα έχω εξασφαλισμένη μερίδα, ναι?? :)
Τέλεια ιδέα Ελενάκι, άρα τα προγραμματισμένα γιουβαρλάκια που λατρεύει η κόρη μου, θα μεταλαχτούν σε κεφτεδάκια αυγολέμονο!
Καλή σου μέρα, φιλάκια...

Elpiniki said...

Μ αρεσει πολυ το αυγολεμονο και θα το δοκιμαζα με καθε φαγητο αν ηταν δυνατον, οποτε σιγουρα θα το δοκιμαζα σε κεφτεδες! Γεια στα χερια σου!

The Dark Chef said...

Περίεργη η "ζύμη" τους! Ειδικά εντύπωση μου έκανε το μπέικιν, δεν έχω ξαναδεί σε τέτοιο φαγητό.
Από τα υλικά πρέπει να γίνονται πολύ νόστιμοι! Θα ήθελα να δοκιμάσω την ίδια "ζύμη" και σαν μπιφτέκια (ψητά). Δε θα πετύχαινε άραγε?
Μπράβο Έλενα, καλή σου μέρα :)

gwgoyla said...

Σημερα μας εντυπωσιασες Ελενακι μου!!!
Τι φαγακι ειναι αυτο?κεφτεδακια αυγολεμονο? δεν ετυχε να φαω κατι τετοιο.επειδη μου αρεσουν πολυ τα κεφτεδακια,και το αυγολεμονο επισης κρατω την συνταγη για εκτελεση..
Πολλες καλημερες με φιλακια πολλα!!!!

Ξανθή said...

Ωραίο φαγητό!!μπέικιν εγώ βάζω και στα μπιφτέκια και γίνονται πάντα αφράτα.
Καλημέρα

Katrina said...

Ελενακι τελεια ιδεα!!!!!!Καλη σου μερα!!!

Σοφία Ζ. said...

Έλενά μου, είναι τέλειο. Μην ξεχνιόμαστε έχουμε να ανταλλάξουμε ταπεράκια σήμερα!!!!!! Δεν πιστεύω να μην περίσσεψε μερίδα, ... έστω και μισή;;;;; Καλημέρα!

Helen Gr said...

Πω πω Ελενάκι, τι μου θύμισες! Αυτό το φαγάκι μας το έφτιαχνε η γιαγιά μας, όταν ήμαστε μικρές, εγώ και η αδελφή μου και το αγαπούσαμε πολύ. Και τη γιαγιά την αγαπούσαμε και χωρίς το φαγάκι! Να είσαι καλά.
Τα υλικά της ήταν πιο απλά αλλά η αγάπη της για μας νοστίμιζε πολύ τα κεφτεδάκια.
Άντε, με συγκίνησες.
Φιλιά.

Vasia b. said...

Κεφτέδες αβγολέμονο δεν έχω δοκιμάσει και φαίνονται τέλειοι!!!
Χειμωνιάτικο λαχταριστό φαγάκι!!!
Μπαίνει στα προσεχώς!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!

eleni said...

Έλενα,δεν τα έχω δοκιμάσει,τα γιουβαρλάκια μόνο ξέρω.
Πολύ καλή ιδέα για μια αλλαγή στις γεύσεις!
Φιλιά!

Ερμιόνη said...

Καλημέρα, καλημέρα!
Ωραίο και πρωτότυπο φαγάκι και πραγματικά μόνο λίγο στην όψη θυμίζει λίγο γιουβαρλάκια! Με ρυζάκι θα είναι υπέροχο! Φιλιά, καλό μεσημέρι!

Eva Z. said...

Ωραίο φαγάκι Ελενάκι μου και θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε...συγχαρητήρια για τα βραβεία και πολλά φιλιά.

Magdalene B. said...

πολύ ευχάριστη έκπληξη!νόμιζα οτι είναι γιουβαρλάκια!θα το δοκιμάσω σίγουρα!

Ροδανθη said...

Γειά σου Έλενα πολύ ενδιαφέρον το φαγάκι σου,αν και δεν το έχω δοκιμάσει έτσι με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω.Να είσαι καλά φιλιά.

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Μπετούλα μου!!
Τα γιουβαρλάκια τα λατρεύω, αλλά και τούτο το φαγάκι γίνεται εξίσου νόστιμο, φτιάξτα στην κορούλα για αλλαγή.
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελπινίκη μου κι εγώ τρελαίνομαι για φαγητά με αυγολέμονο, και με "πατημένο" το λεμονάκι χα χα χαα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Dark Chef, φαντάζομαι αυτό που θα σε παραξένεψε θα ήταν το μπέικιν και το εστραγκόν.
Μπέικιν βάζω πάντα σε κεφτεδάκια, μπιφτέκια, γιουβαρλάκια και γενικά κιμαδομπαλάκια, γιατί τα βοηθάει να γίνουν αφράτα!
Εστραγκόν βάζω σε οτιδήποτε έχει κιμά και αυγολέμονο (γιουβαρλάκια, κολοκυθάκια γεμιστά, κεφτέδες αυγολέμονο)γιατί τους πάει πολύ και τους δίνει ωραίο άρωμα!
Ο συνδθασμός ξύδι-γάλα τα βοηθάει επίσης να γίνουν αφράτα.
Σαν μπιφτέκια ψητά, φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα υλικά, μόνο που θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις το εστραγκόν και να προσθέσεις κρεμμύδι τριμμένο.
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Γωγούλα μου είχα χρόνια κι εγώ να το μαγειρέψω αυτό το φαγάκι, το έφτιαχνε η μανούλα μου και μας άρεσε πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή κι εγώ πάντα βάζω μπέικιν σε κεφτεδάκια-μπιφτέκια και το τονίζω σε όλες μου τις συνταγές να μην το παραλείπετε, τα κάνει πολύ αφράτα.
Καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλημέρα Κατρίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Σοφάκι αστειεύεσαι??
Ειναι δυνατόν να μην σου φύλαξα ταπεράκι??
Με τι μούτρα θα έρθω να πάρω το δικό μου, με άδεια χέρια??
Τι είμαι εγώ, καμιά γαϊδούρα?? χα χα χααα!!!
Φιλιά πολλά Σοφάκι!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου κι εγώ απ' την μανούλα μου το θυμήθηκα, εκείνη έβαζε τα δικά της υλικά στους κεφτέδες της, εγώ έχω χρόνια βολευτεί να φτιάχνω έτσι τους δικούς μου.
Φαγάκι που μας άρεσε πολύ και ειδικά τον χειμώνα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Βάσια μου δοκίμασέ τους, διαφορετικό φαγάκι από τα γιουβαρλάκια, αλλά πολύ νόστιμο χειμωνιάτικο φαγάκι!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου ναι, κάτι διαφορετικό, για να αλλάζουμε λίγο!
Φιλιά πολλά, καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερμιόνη μου και με ρυζάκι ωραίο, εγώ συνήθως τους τηγανίζω και πατατούλες, αυτές μου ζητάνε!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Μάγδα μου μόνο στην όψη θυμίζουν γιουβαρλάκια!
Δοκίμασέ τα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ροδάνθη μου δοκίμασέ το για κάτι διαφορετικό!
Φιλάκια!

SpIrToKoYto said...

μωρέ...χθές είχα γιουβαρλάκια...
αλλά κι αυτή η συνταγή σου που βλέπω έχει άποψη...
πολλά μυρωδικά και γεύσεις...
θα σε ασπασθώ με τους κεφτέδες...
ζζζμουυυατςς πολλά πολλλά σε όλες σας...-:))

SpIrToKoYto said...

είπα καλέ μπράβο για τα βραβεία σας...???
πού να πω η αφαιρεμένη...
με ξεμυάλισαν τα κεφτεδάκια σου...
ΜΠΡΑΒΟ !!!

Sophie said...

Δείχνει υπέροχο και πεντανόστιμο το φαγάκι !!!Σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!Φιλάκια και καλό βράδυ!!!

thalassamov said...

Α,συγχαρητήρια για τα βραβεία! Ζήλεψα το Μαρτίνι,μπορώ να έχω 2-3 παρακαλώ; :)))))
Στη συνταγή: και μπέικιν και ξύδι και γάλα...χμ...σαν αερικά θα ήταν τα κεφτεδάκια σου!! :)))))))))))))))
Οκ,σοβαρά τώρα, πολύ ωραία συνταγή. Αυγολέμονο έφτιαξα πρώτη φορά με κεφτεδάκια διότι δεν έβρισκα τη γιαγιά στο τηλέφωνο να μου πει πώς φτιάχνουν γιουβαρλάκια και χμ...μ΄άρεσε! :)την φτιάχνω σε σούπα αυγολέμονο με άνηθο και ρίγανη αντί για εστραγκόν και δυόσμο αλλά η δική σου θα δοκιμαστεί την επόμενη φορά,μέχρι το Σαββατοκύριακο δηλαδή! :))))) Σε σούπα όμως,και πάλι.

φιλιά πολλά!!!

eleni said...

Μούρλιαααα!!!Μου άνοιξε η όρεξη μόνο που το είδα!Τέλειο..φιλιά!Καλό βράδυ Έλενα μου...

rena said...

Πάλι πρωτοτύπησες στις γεύσεις!!!
Συγχαρητήρια για τα βραβεία τα αξίζεις όλαααα!!!!!

homemade said...

πολύ καλή ιδέα......και διαφορετική..θα την δοκιμάσω....α...διάβασα το πρώτο σχόλιο της φίλης....και ένα έχω να της πώ ...ορμάω γιατί δεν αντέχω....χαίρε

mia said...

Καλησπέρα Έλενα ....΄σίγουρα θα είναι καλό το βλέπω εγώ....

Effie's Sweet Home Designs said...

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ !!!!!!Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΣΑΒΟΡΙ Η ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ! Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟΣ ΠΙΟ ΥΓΕΙΙΝΟΣ ΑΚΟΜΑ!!! ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ! ΜΕ ΠΙΛΑΦΑΚΙ, ΜΟΥΡΛΙΑ!
ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Δημιουργία said...

Πρωτη φορα το βλεπω αυτο το φαγακι,θα το βαλω στα προσεχως γιατι μου αρεσουν τα αρωματικα που εχει και το αυγολεμονο.

mia maria said...

Το αντιγράφω αμέσως, είμαι σίγουρη ότι θα μας αρέσει πολύ!

~Lexibule~ said...

Elles ont drôlement l'air bonnes:)xxx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...