Το φαραόνι είναι ένα οικόσιτο πουλερικό, πιο μικρό από την κότα, με πολύ νόστιμο κρέας, που μοιάζει με κυνήγι.
Δεν του πολυαρέσει να κάνει παρέα με τις κότες, γι’ αυτό κοιμάται στα κλαδιά του πλησιέστερου δένδρου.
Το συγκεκριμένο είναι από την Ανδραβίδα Ηλείας, πεσκέσι καλών μας φίλων, του Κώστα και της Ελένης.
Η εκτέλεση της συνταγής θυμίζει αρκετά αυτήν του κλασσικού στιφάδου, διαφέρει όμως στον τρόπο προετοιμασίας του κρέατος και στο κόψιμο των κρεμμυδιών.
Πάμε να δούμε πως το μαγειρεύουμε!
Τα υλικά μας:
1 φαραόνι 1 κιλό - 1200 γρ.
1 κιλό κρεμμύδια, όχι στιφάδου, τα κοινά
1 καρότο κομμένο σε χονδρές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο χωρίς το πράσινο φύτρο
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια (400 γρ.)
2 κουταλιές πελτέ τομάτας, (έβαλα σπιτικό πελτέ που έφτιαξα το καλοκαίρι)
10 κόκκους μπαχάρι
1 μέτριο ξύλο κανέλλας
τα υγρά της μαρινάδας
1,5 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη (όση πιάνουμε με τα τρία πρώτα δάκτυλα του χεριού μας)
αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι
Για την μαρινάδα
1 λίτρο κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι χαραγμένο στα τέσσερα
4 γαρίφαλα (τα καρφώνουμε πάνω στο κρεμμύδι)
1 μέτριο ξύλο κανέλας
10 κόκκους μπαχάρι
1 καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 μέτριο κλωνάρι σέλινο
Πάμε να το φτιάξουμε:
Τεμαχίζουμε το φαραόνι σε μερίδες.
Το βάζουμε σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Καλύπτουμε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το πουλερικό θα πρέπει να παραμείνει στη μαρινάδα για 24 ώρες τουλάχιστον.
Στο διάστημα αυτό, αναποδογυρίζουμε το φαραόνι 3-4 φορές μέσα στη μαρινάδα.
Σκοπός μας είναι, η μαρινάδα να διαποτίσει καλά το κρέας, να το μαλακώσει και να μεταφέρει τα αρώματά της σ' αυτό.
Το φαραόνι της συνταγής μου, το άφησα 48 ώρες να μαριναριστεί.
Όταν πρόκειται να το μαγειρέψουμε το βγάζουμε από την μαρινάδα και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στραγγίζουμε τα υγρά της μαρινάδας και τα φυλάμε στην άκρη.
Πετάμε τα λαχανικά, έχουν κάνει ήδη τη δουλειά τους.
Βάζουμε σε τηγάνι μισό φλιτζανάκι λάδι να ζεσταθεί.
Πανάρουμε ελαφρά τα κομμάτια του πουλιού σε λίγο αλεύρι και τα ροδίζουμε καλά, απ΄ όλες τις πλευρές.
Βάζουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί, να τραβήξει το περίσσιο λάδι.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα, και ροδίζουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε την κανέλλα και το μπαχάρι και ανακατεύουμε λίγο την κατσαρόλα με ξύλινο κουτάλι.
Προσέχουμε να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια.
Βάζουμε το φαραόνι στην κατσαρόλα και σβήνουμε με τα υγρά της μαρινάδας.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τον πελτέ, το σκόρδο σε φετάκια και τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε σε πήλινη γάστρα, προσεκτικά, το φαραόνι και από πάνω όλη τη σάλτσα.
Στο σημείο αυτό, αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε, αν το φαγητό είναι εντάξει στο αλάτι. Δεν βάζουμε το αλάτι από την αρχή, για να μην σκληρύνει το κρέας.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για μιάμιση ώρα περίπου ή ως ότου μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα.
Επειδή τα κρεμμύδια είναι κομμένα σε ροδέλες, η σάλτσα δένει πολύ ωραία.
Ελέγχουμε σε τακτά διαστήματα, μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό.
Σερβίρουμε το φαραόνι με λευκά ζυμαρικά της αρεσκείας μας, ή πατάτες τηγανητές, ή πουρέ, ή τσιγαριστό πιλάφι κλπ.
Το σημερινό φαγητό, το έχω συνοδεύσει, με λαχανοσαλάτα, φτιαγμένη αποκλειστικά με λαχανικά που καλλιεργώ σε μεγάλες γλάστρες στην ταράτσα μου.
Θα την φτιάξουμε ως εξής:
Ψιλοκόβουμε άσπρο λάχανο και το βάζουμε σε μπολ.
Τρίβουμε ένα μέτριο καρότο στο χονδρό τρίφτη και το βάζουμε στο κέντρο, επάνω από το λάχανο.
Τρίβουμε μια μέτρια ρέβα πάλι στο χονδρό του τρίφτη και τοποθετούμε περιμετρικά στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε ένα κλωνάρι μαϊντανό και το βάζουμε πάνω από το καρότο.
Ραντίζουμε τη σαλάτα με λεμόνι και λάδι και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη και καλό μας Σαββατοκύριακο!!
Ειρήνη Ε.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
51 comments:
Ομολογώ οτι παρότι ζω σε κτήμα με κότες, κουνέλια και τα συναφή το φαραόνι δεν το έχω ξανακούσει! Θα το ψάξω όμως γιατί οι φωτό του μαγειρεμένου είναι γαργαλιστικές!
υπεροχη συνταγη. το φαραονι, φαραονα/θυληκο στα ιταλιακα, το φιαχνει συχνα η πεθερα μου και μας αρεσει πολυ.
χαρη σε σενα εμαθα πως ωνομαζεται στα ελλήνικα!!! :)
Λίλα, καλημέρα. Το φαραόνι, δεν είναι από τα γνωστά πουλερικά. Είναι πολύ νόστιμο. Αν το βρεις δοκίμασέ το. Αξίζει τον κόπο!
Καλό Σαββατοκύριακο.
καλημερααααααα...ομολογω ότι δε το έχω ξανακούσει...αν βρω θα το δοκιμάσω....φιλιαααααααααα
Πρώτη φορά το ακούω, μήπως συγκαταλέγεται στα αγριοπούλια;;;
Τυχερή που μεγαλώνεις φυτά μόνη σου.
Καλημέρα και καλό Σ/Κ
Καλημέρα!!!Δε το γνωρίζω άλλά ούτε έχω ακούσει ποτέ για το φαραόνι.Ενδιαφέρουσα συνταγή όμως!!!Φιλιά!!!
Αυτό το φαραονι πρώτη φορά το ακουω!!! πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω...φαίνεται νοστιμότατο!
πολλά φιλιά
να έχεις μια όμορφη μέρα
Ειρήνη μου καλημέρα...κι εγώ δεν το έχω ξανακούσει το φαραόνι αλλά τι σημασία έχει? Είναι 11.00 το πρωί τώρα που σχολιάζω και το στομάχι μου γουργούρησε και μόνο που το είδα το φαγητό σου...νοστιμότατο φαίνεται και οιφωτό απίστευτες...Πολύ ωραία συνταγή...και θα ήθελα κι εγώ ένα μεζεδάκι..για να δοκιμάσω το φαραόνι..φιλιά καλό Σ/Κ
grEAT, καλημέρα. Το συγκεκριμένο πουλερικό, το έχω ακούσει και με την ονομασία φραγκόκοτα. Όπως και αν το πούμε όμως, όπως ξέρεις ήδη είναι πολύ νόστιμο.!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Tanyadmin, καλημέρα. Δεν είναι ευρέως γνωστό, από όσο ξέρω το φαραόνι. Αν το βρεις σε κάποιο κρεοπωλείο ή αλλού, μη διστάσεις, αγόρασέ το και μαγείρεψέ το. Θα με θυμηθείς!!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Ούτε κι εγώ το ξέρω... θα το ψάξω όμως!!!
Πολύ ενδιαφέρων συνταγή...
Την καλημέρα μου!
Καλό Σαβ/κο!!!
Ξανθή, καλημέρα. Είναι οικόσιτο, γι΄αυτό και δεν θα το έλεγα αγριοπούλι. Δεν είναι όμως και ήμερο.
Δεν μπαίνει μέσα στο κοτέτσι και είναι δύσκολο να πιαστεί. Μοιάζει σαν μικρή γαλοπούλα.
Έχει εξαιρετική γεύση και όταν το βρίσκω, το αγοράζω και το μαγειρεύω με διάφορους τρόπους.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Kαλημέρα σας.Φαραόνι δεν έχω,αλλά και να είχα πολύ περίπλοκη η συνταγή ρε κορίτσια.Θα κάνω μόνο τη σαλάτα.Σας φιλώ.
Ελένη, καλημέρα. Μέσω της σημερινής μας συνταγής, νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να το μάθουν, όσοι δεν το ξέρουν, το φαραόνι. Το κρέας του είναι πεντανόστιμο!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
drosostalitsa, καλημέρα. Το φαραόνι έχει εξαιρετική νοστιμιά, μοιάζει με κυνήγι. Μια που το έμαθες σήμερα, θα σου πρότεινα αν το βρεις να το δοκιμάσεις, να δεις πόσο νόστιμο είναι!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
eleni, καλημέρα. Έχεις δίκιο. Το φαγητό είναι ιδιαίτερο και η συνταγή ενδιαφέρουσα, λόγω και της όχι και τόσο γνωστής, πρώτης ύλης. Αν ψάξεις και βρεις φαραόνι και το φτιάξεις, περιμένω να μου πεις εντυπώσεις.
Καλό Σαββατοκύριακο.
anna, καλημέρα. Επειδή το κρέας του φαραονιού είναι πιο σκληρό από της κότας ή της γαλοπούλας, μάλιστα μοιάζει περισσότερο με κυνήγι, χρειάζεται μαρινάρισμα για να μαλακώσει. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, έτσι δε λένε; Όμως εγώ, θα είμαι πολύ χαρούμενη, έστω και αν φτιάξεις μόνο τη σαλάτα!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Eva, καλημέρα. Μια και γουργουρίζει το στομαχάκι σου, σου στέλνω, "ιντερνετικώς", όχι μόνο ένα μεζεδάκι, αλλά και ολόκληρη τη γάστρα μαζί με τη σαλάτα!! Αν τώρα θέλεις και γλυκάκι, έ, κάτι θα κάνω, δεν θα σε αφήσω παραπονεμένη!!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Δεν το εία ξανακούσει αυτό το πουλερικό...όλο μαθαίνω στο συγκεκριμένο ιστολόγιο...
Pansofix, καλημέρα. Όσο ζει κανείς μαθαίνει, δε λέει η παροιμία; Να που έμαθες και το φαραόνι!! Κάποιοι το λένε και φραγκόκοτα. Ίσως το βρεις στο Λονδίνο. Είναι πολύ νόστιμο πουλί.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Εγώ φαραόνι Ειρήνη μου δεν υπάρχει περίπωση να βρω, δεδομένου ότι δεν έχω τα σωστά κονέ, ήτοι φίλους στην Ανδραβίδα;-)
Το πιασες το υπονοούμενο για πρόσκληση την επόμενη φορά, ε??
Φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!!
Έλενα, τα αφήνω εγώ τέτοια υπονοούμενα να πέσουν κάτω; Ασφαλώς και είσαι καλεσμένη την επόμενη φορά, μαζί με την τρελοπαρέα της καρδιάς. Θα γίνει γλέντι τρικούβερτο. (Με τρεις κουβέρτες!!).
Καλό Σαββατοκύριακο.
Υ.Γ. Τη Βιβή έχω χάσει. Που είναι;
γιαμμμ!κι ακομη περισσοτερο για τη λαχανοσαλατα την οποια σημειωνω!ρεβα βεβαια δεν ξερω αν θα βρω εδω....
.º°❤
°º✿ Olá, amiga!
Parece apetitoso, mas não conheço faraoni... será o equivalente à galinha de angola do nosso país?
Se puder, me envie uma foto de um faraoni.
BOM FIM DE SEMANA!
¸.•°`
°º✿ Beijinhos.
º° ✿ ✿ Brasil
Ενδιαφέρον συνταγή,Φαραόνι που θα βρούμε;
Μήπως είναι τα μίνι κοτοπουλάκια που πουλάν στα κατεψυγμένα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή καμία σχέση;
Τι μου θυμισες... Οταν ημουν μικρη και ο πατερας μου ειχε ενα ιδιωτικο σχολειο σε μικρη επαρχιακη πολη, μας φερνανε φραγκοκοτες και τις μαγειρευε η γιαγια - θα σε γελασω πως τις εφτιαχνε! Τα αυγα της φραγκοκοτας μαλιστα, τα ψαχναμε μανιωδως το Πασχα, γιατι εχουντην φημη οτι ειναι πολυ ανθεκτικα. Ειναι τα 2/3 απο τα αυγα της κοτας σε μεγεθος. Εγω παντως σαν φραγκοκοτα το ξερω, το φαραονι πολυ ιταλικο μου ακουγεται!
Πολυ καλο το στιφαδο σου!
Καλο Σαββατοκυριακο!
Επανερχομαι γιατι ειδα το σχολιο της rena...Εχω δει σε μεγαλα σουπερ μαρκετ, και ητανε μαλιστα εισαγωγης απο τη Ιταλια.
cook, καλησπέρα. Νομίζω ότι θα βρεις. Εγώ βρίσκω όταν κατεβαίνω στην Ηλεία.
Φαραόνι πιστεύω, ότι θα βρεις πιο εύκολα από εμάς εδώ. Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις.
Καλό Σαββατοκύριακο.
ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ!
Α!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ!!!!!!
ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΕΧΕΙΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!!!!!ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ; ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!!!!!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΛΙΑ!!!!!!!!ΜΙΑΜ! ΜΙΑΜ!!!!!!!!!!!!ΕΛΑ ΒΡΕ ΕΙΡΗΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΤΑΤΟΥΛΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ.....
ΣΤΗΝ ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΚΑΡΟΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ Η ΡΟΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΠΕΡΙΖΕΙ.........
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΒΚ!!!!!!!
Magia de Ines, boa noite. Infelizmente, eu nao tenho nenhuma foto de faraoni. Isto parece um peru pequeno.
Bom fim de semana.
rena, καλησπέρα. Όχι δεν είναι τα μίνι κοτοπουλάκια ή τα ορτύκια του σούπερ μάρκετ. Είναι άλλου είδους πουλερικό, που μοιάζει με μικρή γαλοπούλα. Έχει εκπληκτική γεύση.
Καλό Σαββατοκύριακο.
mm-skg, καλησπέρα. Για τα αυγά του φαραονιού, έχω ακούσει κάτι παρόμοιο, δεν ξέρω όμως αν ισχύει. Φαραόνι το γνωρίζω από την μητέρα μου, η οποία έχει Δωδεκανησιακή καταγωγή. Με την ίδια ονομασία το βρήκα και στην Ηλεία, από όπου καταγόταν ο πεθερός μου. Όπως και να το πει κανείς, η νοστιμιά του δεν αλλάζει!
Εδώ στον Πειραιά, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, δεν το έχω δει ακόμα.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Effie, καλησπέρα. Η νοστιμιά του είναι το κάτι άλλο. Έχω βρει την πηγή παραγωγής στο χωριό (τη γιαγιά με το κοτέτσι, εννοώ), και όταν θα ξανακατέβω θα κοιτάξω να βρω πάλι.
Λαχανικά από τις γλάστρες μου, στην ταράτσα είχαμε όλο το χειμώνα, σπάνια αγοράζαμε.
Αν σου αρέσουν οι τηγανητές πατάτες, ταιριάζουν θαύμα με το φαραόνι. Και σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε;
Καλό Σαββατοκύριακο.
Λοιπον εγω Ειρηνάκι μου την φραγκοκοτα την ξερω -δεν την έχω ομως δοκιμάσει- αλλά φαραόνι δεν ήξερα ότι την λένε!!!!! πολύ εντυπωσιακός ο τίτλος της συνταγής όπως και όλο το αρθρο σου. Βέβαια όπως κατάλαβες εμεις με την προφαση οτι δεν το βρίσκουμε θα πιαστούμε απο την προσκλησή σου και θα έρθουμε όοοοολες μαζί -θα παρουμε και το Βιβακι, που πετάει την σκουφια του για εκδρομές- και θα στρογγυλοκάτσουμε να περιμένουμε το πουλερικό στο πιάτο μας μπανιαρισμένο και έτοιμο απο τα χεράκια σου !!!!!!χιχιχιχιχι
γεια στα χεράκια σου, οσο για τον λαχανοκηπό σου το μόνο που μπορώ να κάνω ειναι να τον φτύνω για να μην στον ματιάσω!!!!!!
καλό σ/κ και φιλια πολλά πολλά
Λοιπόν κι εγώ το φαραόνι δεν το ήξερα αλλά τη φραγκόκοτα την έχω και δει και δοκιμάσει. Είχε στο παρελθόν η γιαγιά μου και θυμάμαι αμυδρά ότι δεν μου άρεσαν καθόλου στην εμφάνιση. Τα τελευταία χρόνια τις έχω δει μόνο έτοιμες για μαγείρεμα.
Η συνταγή είναι περίφημη, αντάξια ενός καλού κρέατος που πλησιάζει πολύ το κρέας της πέρδικας.
Πες το φραγκόκοτα γλυκιά μου να καταλάβω και εγώ που δεν ξέρω ποιό είναι το φαραόνι;;;Χα χα χα!!!!Πολύ ωραία συνταγή!!Φιλάκια!!
Μαρία, καλή Κυριακή. Είστε καλοδεχούμενες, να απολαυσετε ένα πεντανόστιμο κρέας, όπως είναι το φαραόνι, από τα χεράκια μου.
Για τη Βιβή όμως έχω μια ανησυχία, μήπως πάθει κανένα σόκ. Γιατί το φαραόνι, δεν έχω για κατοικίδιο, για μαγείρεμα το έχω!!! Αναρωτιέμαι για την αντίδραση της, όταν το δει γαρνιρισμένο με πατατάκια, φαρδύ- πλατύ, στην πιατέλα!!!!!!!
Θα την παρηγορήσω μέ ένα μπουκέτο.......πράσα από τον λαχανόκηπό μου!!
Vita, καλή Κυριακή. Το φαραόνι είναι ένα εξαιρετικής γεύσης πουλερικό και σίγουρα η εμφάνιση του δεν μειώνει με κανένα τρόπο τη νοστιμιά του. Άλλωστε αυτή είναι που τέρπει τον ουρανίσκο μας, εν τέλει.
Η καταπληκτική γεύση της πέρδικας νομίζω ότι την κάνει να ξεχωρίζει, από τα άλλα κυνήγια. Την έχουμε και ώς έμβλημα του νησιού μας, σε πίνακες που απεικονίζουν την Κάρπαθο. Τις έπιανε ο παπούς μου και τις μαγείρευε η γιαγιά μου σε φωτιά με ξυλα. Μας φέρνει ο ξαδελφός μου που και που από το νησί.
Sophie. καλή Κυριακή. Μαγείρεψέ το εσύ, με όποιο όνομα σου αρέσει. Να είσαι σίγουρη, το ίδιο νόστιμο θα είναι!! Και η λαχανοσαλάτα, η τέλεια συνοδεία, γι' αυτό!!
Ωραίο το φαγητάκι σου...αν και δεν το έχω δοκιμάσει είναι αλήθεια
Nadia, καλησπέρα. Είναι ωραιότατο και νοστιμότατο. Όταν το δοκιμάσεις θα με θημηθείς!
Καταπληκτικό πιάτο μας παρουσίασες, σε ευχαριστούμε πολύ!
Πρέπει να έγινε πολύ νόστιμο, ειδικά με τη συνοδευτική σαλάτα!
Να είσαι καλά!
Helen Gr, καλησπέρα. Το φαγάκι αυτό το θεωρώ ένα από τα πιο νόστιμα αυτού του "τύπου" φαγητών. Ταιριάζει πολύ καλά με την λαχανοσαλάτα και τη ρέβα,
αν μάλιστα είχαμε και λίγο κρασάκι από την κοιλάδα της Αταλάντης...!!!!
Ειρήνη,πρώτη φορά ακούω αυτή την ονομασία,αλλά η συνταγή σου πιστεύω,ότι γίνεται και με κοτόπουλο.
Και πάλι δεν έχω φτιάξει πουλερικό στιφάδο,φαντάζομαι πως θα είναι πολύ νόστιμο.
Η συνοδευτική σαλατούλα τέλεια.
Φιλιά!
Ειρήνη μου,
δεν ζήταγες ένα τσουβάλι λίρες που ζήτησες εμένα...???
εγώ δια ευνοήτους λόγους δεν θα σχολιάσω τη συνταγή...
( θα την έτρωγα ευχαρίστως όμως )...
όπως αντιλαμβάνεστε,διατηρώ το φόβο μήπως περάσετε τη Ντελίζ για φαραόνι ή φραγκόκοτα και μου τη κάνετε στιφάδο στη γάστρα...
σας φιλώ όμως όλες σταυρωτά και σας εύχομαι καλή εβδομάδα...-:))
Ειρήνη μου, το φαραόνι είναι η φραγκόκοτα;;;; Αυτή του γνωστού ουίσκυ;;;; Καλά της έκανες...να μάθει να μην προωθεί το ...αλκοόλ!!! χαχαχα Πρέπει να έγινε υπέροχο πιάτο , γεια στα χέρια σου!!
Ελένη, καλημέρα. Γίνεται και με κοτόπουλο, μάλιστα αν βρεις και σπιτικό από κοτέτσι, ακόμα καλύτερα. Το αγοραστό κοτόπουλο δεν χρειάζεται μαρινάρισμα, γιατί είναι ήδη μαλακό. Βάλε το κρασί στο ψήσιμο.
Με το φαραόνι όμως, είναι κάτι το διαφορετικό!! Διάλεξε ότι σε βολεύει.
Η σαλάτα αυτή του πηγαίνει πολύ.
Καλή Πρωτομαγιά.
Βιβή, καλή εβδομάδα. Δεν θέλω να μου στεναχωριέσαι!! Για σένα, θα μαγειρέψω κάτι άλλο. Καλή παρέα να υπάρχει και όλα γίνονται.
Και όχι, την Ντελίζ δεν την έχω βάλει στο μάτι για μαγείρεμα, ούτε και θα την μπερδέψω με φαραόνι!!!
Ραντεβού, "ραδιοφωνικό", το βράδυ.
Καλή Πρωτομαγιά.
Tante Kiki, καλή εβδομάδα. Το έχω βρει και με τις δύο ονομασίες. Αυτό του γνωστού ουίσκι, το έχω βρει στα λεξικά, σαν νερόκοτα και είναι αγριοπούλι. Το φαραόνι είναι οικόσιτο πουλί με σκούρο κρέας. Προσωπικά θα το έλεγα ημιάγριο, αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χαρακτηρισμό.
Πάντως και το φαραόνι, το θέλει το αλκοόλ του, για να μαλακώσει και να είναι υπέροχο στο πιάτο μας.
Καλή Πρωτομαγιά.
Ειρήνη μου λίγο καθυστερημένα αλλά την είδα την συνταγή σου και δεν γινόταν να μην εντυπωσιαστώ!!!
Την φραγκόκοτα την έχω ακουστά...αλλά φαραόνι πρώτη φορά την ακούω να λέγεται!!!!
Πάντως φαίνεται νοστιμότατο φαγητό κι ας έχει μια μικρή διαδικασία για να γίνει!!!
Η σαλάτα επίσης αγαπημένη!!!!
Για πότε είπαμε είναι η πρόσκληση????Ξέρεις αυτή που θα έρθουμε όλες μαζί για να φάμε το καταπληκτικό αυτό φαραόνι!!!!
Καλό βράδυ!
Eγω επειδη εχω σχεση με Ηλεια,και αυτη τη στιγμη εβγαλα απο τον καταψυκτη μου 2 φραγκοκοτες 2300kg διαβασα την συνταγη σου σημερα θα τις μαριναρω και την Κυριακη θα την μαγειρεψω και θα κανω την συνταγη σου,γιατι μου αρεσε σαν συνταγη και πιστευω οτι θα γινη νοστιμο.ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Post a Comment