Monday, 12 October 2015

Πατάτες φούρνου με μπύρα


Πατατούλες φούρνου σερβίρουμε σήμερα, αλλά μαγειρεμένες με πολύ ιδιαίτερο τρόπο, πραγματικά πεντανόστιμες.
Με μπόλικα κρεμμύδια και μανιτάρια, και μαγειρεμένες μέσα σε μιαν ολόκληρη μπύρα.
Συνοδέψτε με τις πατατούλες αυτές τα μπιφτέκια ή την μπριζολίτσα σας, και θα με θυμηθείτε!
Σκέτη νοστιμιά!!
Για να δούμε πως θα τις μαγειρέψουμε!

Τα υλικά μας:
1 κιλό πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
200-250 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
3 γεμάτες κουταλιές βούτυρο παγωμένο
2 κουταλιές λάδι
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με την σκόνη σκόρδου.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και το λάδι.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά, να γλασαριστούν, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες.
Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί, και τα ρίχνουμε σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
Πάνω απ’ όλα αδειάζουμε την μπύρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1,5 περίπου ώρα.
ΔΕΝ καλύπτουμε το πυρέξ, οι πατάτες θα ψηθούν μέσα στην μπύρα, η οποία προς το τέλος του μαγειρέματος θα έχει απορροφηθεί και το φαγάκι μας θα έχει μείνει με την σαλτσούλα του.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...