Monday, 26 October 2015
Κέικ μαρμπρέ με κρέμα τυριού
Το σημερινό μας κέικ είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα κέικς που έχω φτιάξει και δοκιμάσει.
Το κλασσικό μαρμπρέ κέικ στα καλύτερά του!
Πιο βελτιωμένο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο!
Με πλούσια τυρόκρεμα, να του δίνει εντυπωσιακή εμφάνιση και έξτρα νοστιμιά!
Πάμε να το φτιάξουμε και να το απολαύσουμε με το καφεδάκι μας!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
(κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας για τη φόρμα)
430 γρ. ζάχαρη
240 ml γάλα
250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
(κρατάμε ένα γεμάτο κουταλάκι γλυκού για τη φόρμα)
6 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
4-5 κουταλιές κακάο άγλυκο
2-3 κουταλιές επιπλέον γάλα
Για την τυρόκρεμα:
250 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι εσάνς μπανάνας
(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο άρωμα, όπως βανίλια, μόκα κλπ)
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο και την ζάχαρη για 6-7 λεπτά, να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα κάθε φορά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη.
Κατόπιν προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν.
Αν και το αλεύρι που θα βάλουμε είναι αυτό που φουσκώνει μόνο του, δεν παραλείπουμε το μπέικιν, γιατί θα κάνει την διαφορά, κάνοντας το κέικ μας ακόμη πιο αφράτο!
Τέλος προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ ΜΟΝΟ το 1/3 του μείγματος, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις 2-3 κουταλιές γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το σοκολατένιο αυτό μείγμα στην φόρμα και προσπαθούμε να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας.
Ετοιμάζουμε την τυρόκρεμα.
Σε ένα καθαρό μπολ βάζουμε το τυρί, την ζάχαρη άχνη και την εσάνς και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά με μίξερ χειρός.
Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε την κρέμα αυτή πάνω από το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα.
Αδειάζουμε από πάνω προσεκτικά όλο το υπόλοιπο (λευκό) μείγμα της ζύμης του κέικ. Σε καμία περίπτωση δεν ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 50-60 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, τρυπώντας το κέικ μας και αν η οδοντογλυφίδα βγει στεγνή, είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί, αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και το ακουμπάμε σε μια σχάρα, να κρυώσει.
Αφού κρυώσει καλά, το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αφού κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ το κέικ, για να μην χυθεί η κρέμα τυριού.
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα σας ευχόμαστε!
Ελένη Κ.(eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.