Monday, 19 October 2015

Cupcakes πορτοκάλι


Μικρά, χαριτωμένα και πολύ νόστιμα cupcakes με το άρωμα του πορτοκαλιού!
Τα φτιάξαμε και τα διακοσμήσαμε μαζί με την μικρή μου, η οποία θέλει να με βοηθά στην κουζίνα και συνεχώς σκαρφίζεται ιδέες για την διακόσμηση των γλυκών!
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!

Υλικά για 12 κομμάτια:
2 αυγά
1 κούπα τσαγιού μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
1 ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από μισό πορτοκάλι
1 ½ κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
μισή κούπα τσαγιού ψιλοκομμένες φλούδες από ζαχαρωμένο πορτοκάλι
(ή γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι στραγγισμένο καλά)
Για την butter cream:
260 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
500 γρ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες άρωμα
Προαιρετικά
κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για την διακόσμηση:
χρωματιστή τρούφα ή φλούδες ζαχαρωμένου πορτοκαλιού ή χρωματισμένη ζάχαρη
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τα κεκάκια
Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ την μαργαρίνη με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά και στην συνέχεια τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ,το μπέικιν και τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε στις υποδοχές από το μαφινοταψάκι χαρτάκια ψησίματος για cup cakes και μοιράζουμε εκεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 165 βαθμούς, για 15-20 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε την butter cream.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη , τις βανίλιες και το χρώμα ζαχαροπλαστικής καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Κατόπιν βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και γαρνίρουμε τα κεκάκια μας.
Τα διακοσμούμε σύμφωνα με το γούστο μας.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...