Wednesday, 7 October 2015

Ελιοτυρόπιτα με κρέμα


Σας έχει τύχει ποτέ να σας περισσέψουν μερικά φύλλα κρούστας από κάποια πίτα που φτιάξατε??
Και όταν θελήσατε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια άλλη πίτα, να διαπιστώσατε ότι τα φύλλα έχουν σχεδόν ξεραθεί??
Και λοιπόν?? Που το πρόβλημα???
Μια χαρά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και επιπλέον να φτιάξετε μια πιτούλα πεντανόστιμη!!!
Πάμε να σας πω πως!!

Χρειαζόμαστε:
5-6 φύλλα κρούστας
20 μαύρες ελιές
1 πράσινη πιπεριά
1 κουταλάκι ρίγανη
250 γρ. κίτρινα γλυκά τυριά
Για την κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα φύλλα σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια και τα αφήνουμε να ξεραθούν όσο πιο πολύ γίνεται.
Κατά διαστήματα τα ανακατεύουμε, ώστε να επιταχύνουμε το αποτέλεσμα.
Βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο μας πυρέξ και απλώνουμε τα φύλλα στην βάση του.
Τα περιχύνουμε με 5-6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο.
Ξεπλένουμε καλά τις ελιές, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ελιές, την πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωριδίτσες, την ρίγανη και τα τυριά.
Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τα βουτυρωμένα φύλλα.
Χτυπάμε με το σύρμα σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά για την κρέμα.
Περιχύνουμε με την κρέμα όλα τα υλικά στο πυρέξ.
Αφήνουμε μια ωρίτσα να απορροφηθεί η κρέμα.
Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 175-180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Η πιτούλα μας είναι έτοιμη!!
Καλή επιτυχία!!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...