Thursday, 8 October 2015
Ψάρι φιλέτο στον ατμό
Ελαφρύ και υγιεινό το φαγάκι μας σήμερα!
Ψαράκι στον ατμό, που συνδυάζεται υπέροχα με λαχανικά ωμά, βραστά ή και ψητά.
Για να το νοστιμίσουμε, το περιχύσαμε με μια πολύ γευστική σάλτσα μουστάρδας με μυρωδικά.
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Τα υλικά μας για 2 άτομα:
2 φιλέτα ψαριού, περίπου 250-300 γρ. το καθένα
Για τη σάλτσα μουστάρδας με μυρωδικά:
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
εστραγκόν αποξηραμένο ή φρέσκο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τι κάνουμε:
Διαλέγουμε όποιο λευκό φιλέτο ψαριού προτιμάμε (πέρκα, γλώσσα, σαργό κλπ)
Αν είναι κατεψυγμένο, το ξεπαγώνουμε πρώτα.
Ψήνουμε τα φιλέτα στον ατμό για 7-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος που έχουν.
Μπορούμε μαζί με τα φιλέτα να προσθέσουμε και διάφορα λαχανικά, ώστε να μαγειρευτούν και αυτά στον ατμό.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολάκι.
Τοποθετούμε το ψάρι και τα λαχανικά στα πιάτα μας, και τα περιχύνουμε με την μουσταρδάτη σαλτσούλα.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.