Thursday, 22 October 2015
Κολοκυθόπιτα ανοικτή
Μια ακόμη οικογενειακή συνταγή θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας!
Μια πίτα που θεωρώ είναι από τις πιο νόστιμες!
Πανεύκολη, ετοιμάζεται γρήγορα με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι μας!
Μην παραλείψετε την τριμμένη γραβιέρα, δημιουργεί μια υπέροχη τραγανή κρούστα στην επιφάνεια της πίτας!
Πάμε να την φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε:
2 μέτρια πράσινα κολοκυθάκια
2 φλιτζάνια τσαγιού τρίμματα από τυρί φέτα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλιές φρέσκο γάλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Επιπλέον:
1 γεμάτη κουταλιά μαργαρίνη για το ταψί
5-6 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα για πασπάλισμα
5 κουταλιές ελαιόλαδο πριν το ψήσιμο
Στην πράξη:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα στύβουμε πολύ καλά, ώστε να μείνουν χωρίς πολλά υγρά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκυθάκια, το γιαούρτι, τα χτυπημένα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα τρίμματα της φέτας.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
Τελευταίο προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με τη μαργαρίνη, βουτυρώνοντας και τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη τριμμένη γραβιέρα και τέλος προσθέτουμε το λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, για 45-55 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει πάνω και κάτω η πίτα.
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.