Monday, 16 May 2016
Κεφτέδες γεμιστοί με μοτσαρέλα
Κόβεις στην μέση το κεφτεδάκι και ξεχύνεται ένα τυρένιο ποταμάκι!!
Βουτάς το κεφτεδάκι στην κατακόκκινη μυρωδάτη σαλτσούλα, κλείνεις τα μάτια και απολαμβάνεις!!!!
Πάμε να μαγειρέψουμε πεντανόστιμα, αφράτα, λαχταριστά κεφτεδάκια, και να ετοιμάσουμε ένα φαγάκι που αρέσει σε όλη την οικογένεια, ακόμη και στους πιο δύσκολους!!!
Θα χρειαστούμε:
Για τα κεφτεδάκια
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
μισό κιλό κιμά χοιρινό
20 μίνι μοτσαρελάκια
2 αυγά
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο στην πρέσα
μαϊντανό ψιλοκομμένο (βάλτε μπόλικο)
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλάκι μπέικιν
ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο φρέσκο ή ξερό
1 κούπα νερό
γαλέτα (όσο πάρει)
αλάτι – πιπέρι
Για την σάλτσα
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
2 ντομάτες
μισή κούπα ελαιόλαδο
δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη (από 1 κουταλάκι)
1κοφτή κουταλιά σκόνη σκόρδου
250 ml νερό
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια.
Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δική σας αγαπημένη συνταγή για κεφτεδάκια, αν προτιμάτε. Θα συνιστούσα όμως για την συγκεκριμένη συνταγή, να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό των δύο κιμάδων, χοιρινού και μοσχαρίσιου.
Αν πάλι φτιάξετε τα κεφτεδάκια σας με την δική μας συνταγή, θα ανακατέψετε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά και θα τα ζυμώσετε πολύ καλά.
Στα μυρωδικά δεν δίνω αναλογίες, βάλτε όσο αρέσει σ’ εσάς.
Μην παραλείψετε το μπέικιν, κάνει τα κεφτεδάκια αφράτα αφράτα.
Γαλέτα βάζουμε τόση, όση να κάνει το μείγμα μας να πλάθεται εύκολα.
Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα του κιμά, ξεκινάμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Παίρνουμε μια ποσότητα στην παλάμη μας, κάνουμε στο κέντρο της ένα βαθούλωμα και τοποθετούμε εκεί ένα μίνι μοτσαρελάκι.
Κλείνουμε το μοτσαρελάκι μέσα στον κιμά, δίνοντας σφαιρικό σχήμα.
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Βάζουμε στο τηγάνι μας μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια ώστε να πάρουν χρώμα ολόγυρα. Δεν θέλουμε να τηγανιστούν ως να μαγειρευτούν, απλά να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τα κεφτεδάκια στην άκρη, για να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
Χτυπάμε στο μούλτι τις ντομάτες και τα ντοματάκια κονκασέ, να γίνουν αλοιφή.
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα όλα τα υλικά για την σάλτσα και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
Αφού πάρουν όλα μια πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με ένα σπυρωτό ρυζάκι ή με τηγανιτές πατατούλες ή με όποιο ζυμαρικό ή συνοδευτικό προτιμάμε.
Καλή επιτυχία, να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
κρεατικά-κιμάδες