Thursday 19 May 2016

Μπισκότα με καλαμποκάλευρο


Τα μπισκοτάκια αυτά είναι ίσως από τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει!
Τραγανά λόγω του καλαμποκάλευρου που περιέχουν και απίστευτα αρωματικά, μοσχοβολάνε κανέλα και γαρύφαλλο.
Την συνταγή μου έδωσε μια φίλη μου που έχει δυσανεξία στην γλουτένη και μου είπε ότι με τα μπισκοτάκια αυτά βρήκε επιτέλους το γλυκό της.
Όταν τα έφτιαξα, ενθουσιάστηκα!!! Ούτε που καταλαβαίνει κανείς κάποια διαφορά στην γεύση λόγω της έλλειψης γλουτένης στο αλεύρι.
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
(υπάρχει στα ράφια των σούπερ μάρκετς, εγώ χρησιμοποίησα των Μύλων Αγίου Γεωργίου)
-1 ½ φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο
-1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
-¾ φλιτζανιού τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό πορτοκάλι
(μοιάζει με σιρόπι, τον βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, είναι όπως και ο συμπυκνωμένος χυμός βύσσινου που αραιώνουμε με νερό για να γίνει βυσσινάδα)
-1 μεγάλο αυγό
-¾ φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
-2/3 φλιτζανιού τσαγιού λάδι ελαφρύ
-μια τσιμπιά αλάτι
-μισό κουταλάκι σόδα
-1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
-μισό κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα δύο αλεύρια, το κορν φλάουρ, την σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι, και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε χωριστό μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το αυγό, το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού και τα δουλεύουμε με το σύρμα, ώστε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Ενώνουμε το περιεχόμενο των 2 μπολ και δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι αρκετά μαλακή, γιατί θα περάσει από κορνέ για να φτιάξουμε τα μπισκοτάκια, και θα πρέπει να περνάει άνετα.
Αν δεν είναι όσο μαλακή θέλουμε, προσθέτουμε λίγο επιπλέον χυμό πορτοκαλιού.
Αν πάλι είναι περισσότερο μαλακή από όσο θέλουμε, προσθέτουμε λίγο επιπλέον καλαμποκάλευρο.
Βάζουμε την ζύμη σε σακούλα κορνέ, χρησιμοποιώντας μεταλλική μύτη με μεγάλο άνοιγμα.
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρέσα μπισκότων.
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Πάνω στο χαρτί κάνουμε με το κορνέ τα μπισκότα μας, δίνοντάς τους όποιο σχήμα προτιμάμε.
Φροντίζουμε να υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15-18 λεπτά περίπου, ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να ροδίσουν.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...