Monday, 23 May 2016
Αλμυρό κέικ με φέτα
Εκτός από τα γλυκά κέικς, μας αρέσουν ιδιαίτερα και τα αλμυρά!
Όσο ζεσταίνει ο καιρός, συνοδεύουν υπέροχα μια παγωμένη μπυρίτσα.
Είναι ακόμα μια ωραία ιδέα για ένα μπουφέ μας, μα και ένα νόστιμο και χορταστικό κολατσιό.
Απλό αλλά πεντανόστιμο το σημερινό μας κέικ, ετοιμάζεται πανεύκολα και το απολαμβάνουμε μικροί μεγάλοι με ευχαρίστηση!
Πάμε να το φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
500 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
3 μεγάλα αυγά ή 4 μικρότερα
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
μισό ποτήρι λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
μισό κιλό χοντροτριμμένη φέτα
λίγο αλάτι
Τι κάνουμε:
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα, τα δύο λάδια και λίγο αλάτι, και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί, το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ.
Τινάζουμε την φόρμα να φύγει η περίσσεια του αλευριού και ρίχνουμε μέσα σ’ αυτήν το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 165 βαθμούς, για 45-50 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι ψημένο το κέικ, αν βγει καθαρή είναι εντάξει.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο.
Κατόπιν προσεκτικά ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.