Monday, 30 May 2016

Κρουασάν γεμιστά με νουτέλα και μπανάνα


Όταν είδα για πρώτη φορά αυτό το γλυκάκι στο Pinterest, έπαθα πλάκα!!!
Γλυκάκι του δεκάλεπτου, που φαινόταν τόσο απίστευτα εύκολο και τόσο απίστευτα νόστιμο!!!
Και όταν το έφτιαξα, διαπίστωσα ότι και πανεύκολο ήταν και πεντανόστιμο!!!!
Ζύμη κρουασάν που την αλείφουμε με νουτέλα, τοποθετούμε στην βάση ένα κομμάτι μπανάνας, ρολάρουμε, πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και ψήνουμε για 10 λεπτάκια.
Αποτέλεσμα???
Μπανάνα και νουτέλα σε έναν απίστευτο γευστικό συνδυασμό!
Πάμε να σας το αποδείξω!

Τι χρειαζόμαστε:
1 κουτί με ζύμη για 6 κρουασάν της Pillsbury
6 κουταλιές νουτέλα
2 μεγάλες και γερές μπανάνες
20 γρ. ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
Επιπλέον
2-3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Στην πράξη:
Βγάζουμε την ζύμη από την συσκευασία και διαχωρίζουμε τα 6 κρουασάν.
Αλείφουμε κάθε κρουασάν με 1 κουταλιά νουτέλα, αφήνοντας λίγο κενό στα άκρα του.
Κόβουμε κάθε μπανάνα σε 3 ίσα κομμάτια.
Τοποθετούμε κάθε κομμάτι στην βάση κάθε τριγώνου.

Ρολάρουμε την ζύμη δίνοντας το σχήμα του κρουασάν.
Φροντίζουμε να κλείσουμε καλά τα άκρα, ώστε να μην μας χυθεί η νουτέλα.
Αραδιάζουμε τα κρουασάν σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Αλείφουμε κάθε κρουασάν με λίγο βούτυρο λιωμένο.
Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
Πασπαλίζουμε κάθε κρουασάν με κανελοζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.
Τόσο απλά, τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, έχουμε ένα γλυκάκι σπέσιαλ!!!
Τα κρουασανάκια αυτά τρώγονται ζεστά ζεστά.
Αν σας περισσέψουν, φροντίστε να τα ζεστάνετε για λίγο στον φούρνο, ώστε να τα απολαύσετε όπως πρέπει!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
(η ιδέα της συνταγής από εδώ)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...