Tuesday, 31 May 2016
Μπιφτεκάκια μπρόκολου
Το καλοκαιράκι έχει φθάσει.
Μαζέψαμε τα χειμωνιάτικα και ετοιμάσαμε τις βεράντες και τους κήπους μας για χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές με μεζεδάκια και κρύα μπυρίτσα.
Έχουμε ετοιμάσει πολλές «καλοκαιρινές» συνταγές για μεζεδάκια, παγωτάκια, γλυκά ψυγείου, και ένα σωρό άλλες λιχουδιές, που θα ομορφύνουν το τραπέζι σας νόστιμα, εύκολα και οικονομικά (ας μην ξεχνάμε και τις δύσκολες εποχές που ζούμε).
Το έχουμε ξαναπεί, ο Έλληνας δεν χρειάζεται πολλά για να περάσει όμορφα, φτάνει να υπάρχει καλή παρέα και κέφι!
Πάμε να ετοιμάσουμε ένα πολύ εύκολο μεζεδάκι, με βασικό συστατικό το αγαπημένο μπροκολάκι!
Θα χρειαστούμε για 16 μπιφτεκάκια:
4 κούπες τσαγιού βρασμένο μπρόκολο, ψιλοκομμένο
2 κούπες τσαγιού τριμμένο τυρί (ρεγκάτο ή παρμεζάνα)
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κούπες τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
αλάτι (προαιρετικά)
πιπέρι
Τι κάνουμε:
Βράζουμε το μπρόκολο και το ψιλοκόβουμε.
Το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε, να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ωρίτσα, ώστε να «σφίξει» το μείγμα.
Κατόπιν πλάθουμε 16 λεπτά μπιφτεκάκια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά με ένα πινέλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν τα μπιφτεκάκια.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.