Friday, 6 May 2016
Κανελόνια με πράσα και κιμά
Κανελόνια με κιμά σας έχουμε ήδη μαγειρέψει, όπως και κανελόνια με σπανάκι.
Ώρα λοιπόν να σας μαγειρέψουμε και διαφορετικά κανελόνια, με πράσα και κιμά.
Φαγάκι «πλούσιο», χορταστικό, πεντανόστιμο και έτοιμο χωρίς καθόλου κόπο.
Φαγάκι που συνδυάζει αγαπημένα μας ζυμαρικά με την γλύκα των πράσων και το άρωμα του άνηθου και του δυόσμου.
Η φίλη μου η Ελένη από τότε που τα δοκίμασε, τα φτιάχνει σχεδόν κάθε βδομάδα και μου λέει ότι είναι τα πιο νόστιμα κανελόνια που έχει δοκιμάσει. Και με ρωτάει γιατί δεν έχω μέχρι τώρα αναρτήσει την συνταγή τους.
Εγώ της απαντάω ότι θα την βάλω κάποια στιγμή, αλλά όλο κάτι τυχαίνει και την αναβάλλω για την επόμενη βδομάδα.
Νομίζω ότι έφθασε πια η «εβδομάδα» της!
Πάμε λοιπόν να μαγειρέψουμε??
Πάμε, πάμε!
Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο κανελόνια (250 γρ.)
400 γρ. κιμά
3 πράσα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουταλάκι δυόσμο ξερό
1 αυγό
200 γρ. φέτα
600 ml γάλα φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
μερικά κομματάκια βούτυρο κρύο
Τι κάνουμε:
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε τον κιμά και το σοτάρουμε να ροδίσει και να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε για λίγο όλα τα υλικά στην κατσαρόλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το περιεχόμενό της να κρυώσει αρκετά.
Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και την φέτα χοντροτριμμένη.
Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα κανελόνια και τα αραδιάζουμε σε ένα μεγαλούτσικο πυρέξ ή σε ένα ταψάκι που να τα χωράει. Τα κανελόνια δεν τα βράζουμε προηγουμένως, τα γεμίζουμε ως είναι.
Αφού τα αραδιάσουμε στο πυρέξ, τα περιχύνουμε με το γάλα και την κρέμα γάλακτος, φροντίζοντας να καλύπτονται από τα υγρά στο πυρέξ, σχεδόν τελείως.
Από πάνω σκορπάμε σε διάφορα σημεία μερικά κομματάκια βούτυρο κρύο.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180-190 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Κατόπιν βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα τυριά, τα οποία είναι μεν αρκετά, αλλά θα δώσουν και πολλή νοστιμιά στο φαγάκι μας.
Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο για μερικά λεπτά, ως να λιώσουν όμορφα τα τυριά.
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
ζυμαρικά,
κρεατικά-κιμάδες